News
Een reportage vanaf Bata-herstartpunt Barchem

Hoe de bakker in herstartpunt Barchem de Bata omarmt

Wie Batavierenrace zegt, zegt ook Barchem. Het kleine Gelderse dorp fungeert al jaren als herstartpunt in de estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Wat betekent dat voor het dorp? Een reportage aan de rand van de Lochemse Berg.

News

Batavierenrace vertrokken uit Nijmegen: 'Het doel? Niet laatste worden'

De 52ste editie van de Batavierenrace is in volle gang. Hoe verliep de start van de grootste estafetteloop ter wereld in Nijmegen? Fotograaf Johannes Fiebig (Vox, het onafhankelijk magazine van de Radboud Universiteit in Nijmegen) was aanwezig.

  • EN
  • NL
News

Rector over leven in 'hoopvolle tijden' tijdens ingetogen dies

Een bescheiden 62e dies natalis die in het teken stond van hoop vond vrijdagmiddag plaats in Waaier 1. De academische plechtigheid werd tot tweemaal toe kortstondig verstoord door pro-Palestinademonstranten.

  • EN
  • NL
News

Rector on living in 'hopeful times' during sober dies natalis

A modest 62nd Dies Natalis, which was dedicated to hope, took place on Friday afternoon in Waaier 1. The academic ceremony was briefly disrupted twice by pro-Palestinian protesters.

  • EN
  • NL
News

Dies natalis UT tot twee keer toe onderbroken door Palestina-demonstranten

De 62e dies natalis van de UT is vrijdagmiddag tot twee keer toe onderbroken door demonstranten van de actiegroep Enschede Students for Palestine. Ze begonnen door de zaal te schreeuwen tijdens de speech van keynotespreker Jan Hendrik Dronkers.

  • EN
  • NL
News

Dies natalis UT interrupted twice by Palestine demonstrators

UT's 62nd dies natalis was interrupted twice on Friday afternoon by demonstrators from the Enschede Students for Palestine action group. They started shouting through the venue during keynote speaker Jan Hendrik Dronkers' speech.

News

Solar Team Twente onthult ‘nieuwe’ zonneauto RED XI

Solar Team Twente onthulde donderdagavond in de Hengelose Hal 43 hun nieuwste zonneauto, de RED XI. De auto is een doorontwikkeling van de RED X, die vorig jaar de tweede plaats behaalde in de World Solar Challenge.

News

Nieuws Gemist? Binnenbad op de schop & UT moet 25 miljoen bezuinigen

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Langezijds verkozen tot ‘beste gebouw van 2024’

Langezijds, het nieuwe ITC-onderkomen, is donderdagavond uitgeroepen tot ‘Beste Gebouw van het Jaar 2024’ door architecten-branchevereniging BNA.

News

‘Afscheidscadeautje’ van Dijkgraaf: 174 miljoen voor vijf onderzoeksgroepen

Het zijn onderzoekers van wereldklasse die de komende tien jaar verzekerd zijn van geld: samen krijgen ze 174 miljoen euro om 'grote wetenschappelijke doorbraken' te forceren. Een investering die wetenschappers rust moet geven, bedacht Dijkgraaf.

Uit de Bladen

Hongerstakers in Maastricht en kloppende harten in Leiden

Wat speelt er zoal bij andere universiteiten en hogescholen? In de wekelijkse rubriek ‘Uit de bladen’ selecteren wij het meest opmerkelijke, opvallende en interessante nieuws bij de collega’s uit den lande.

News

Ook met een kleiner budget wil BataRadio dit jaar weer knallen

Geen geslaagde Batavierenrace zonder BataRadio. Het station – sinds 2008 niet meer weg te denken bij ‘de grootste estafetteloop ter wereld’ – doet ook tijdens de komende editie weer liveverslag, al moet dat dit jaar met een iets kleiner budget.

News

Uitzonderingen op langstudeerboete zijn mogelijk volgens Omtzigt

Studenten die bijvoorbeeld een bestuursjaar doen of langdurig ziek zijn kunnen misschien uitgezonderd worden van de langstudeerboete, denkt NSC-leider Pieter Omtzigt. In het Kamerdebat over het hoofdlijnenakkoord zei hij daar 'zorgvuldig' naar te willen kijken.

News

In de rij voor een selfie met astronaut André Kuipers

André Kuipers is arts, auteur, ambassadeur en de eerste Nederlandse astronaut met twee ruimtemissies op zijn naam. Hij spendeerde 204 dagen in de ruimte en deed onderzoek naar de aarde en het belang van ruimtevaart. Woensdagmiddag gaf hij een lezing tijdens The Week of Inspiration in een overvolle Agora van de Vrijhof.

Read more articles