News

Verhuizing ITC naar Langezijds vertraagd

De verhuizing van de faculteit ITC naar Langezijds gaat langer duren dan gepland. Tijdens onderzoek bleek dat de constructie van de vloerfundering aanpassingen nodig heeft. Verhuizen in de zomer van 2022 gaat daarom niet lukken.

News

Bezetting Academiegebouw Groningen voorbij

De bezetting van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen is gisteravond beëindigd. De bezetters wilden meer woonruimte voor studenten afdwingen en hebben daarover nieuwe afspraken gemaakt.

News

Ig Nobelprijs voor het ontwijken van voetgangers: links, rechts, of toch links…?

Heb je er weleens over nagedacht hoe voetgangers elkaar ontwijken? Voor de natuurkundige aanpak van dit vraagstuk hebben onderzoekers van de TU Eindhoven donderdagavond een Ig Nobelprijs gekregen.

News

Studenten bezetten Academiegebouw Groningen uit protest tegen kamernood

De hal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen is donderdag bezet door ruim honderd studenten. Ze demonstreerden tegen het kamertekort. De politie probeerde de demonstranten ertoe te bewegen weg te gaan.

News

Studies met DNA van vervolgde Oeigoeren teruggetrokken

Twee docenten van het Erasmus Medisch Centrum kunnen niet aantonen dat Oeigoeren vrijwillig DNA hebben afgestaan voor wetenschappelijk onderzoek. Hun publicaties zijn daarom teruggetrokken door twee wetenschappelijke tijdschriften.

News

Toevoegen voornamen past bij informele UT-karakter

Geen ‘Veldkamp, T.’ maar ‘Veldkamp, Tom’. Dat is wat je straks in een Teamsvergadering of op de UT-mail te zien krijgt. Met het toevoegen van de voornamen van medewerkers en studenten wil de afdeling LISA het digitale communiceren ‘persoonlijker’ maken.

News

Alumni Talks keert na jaar afwezigheid terug

Als de coronamaatregelen het toestaan beleeft Alumni Talks vrijdag 1 oktober de vierde editie. Vanwege de pandemie ging er vorig jaar een streep door het evenement. Drie alumni, Jonathan Bennink, Peter Riezebos en Rutger Rienks, bespreken in het Amphitheater het verloop van hun carrière.

News

Duitenberg viert lustrum: ‘We zijn een stuk internationaler’

Studentenbeleggingsclub Duitenberg bestaat vijfendertig jaar. Ze vieren het lustrum met een lezing over de toekomst van bankieren. ‘Wij willen studenten op een laagdrempelige manier kennis laten maken met beleggen.’

News

‘Turn any movement into music’

UT student Robin van Soelen (25) has created an embodied music controller, which - using motion sensors and machine learning - allows you to make music through movements. ‘I wanted to make electronic music concerts more engaging.’

News

Problemen van Caribische studenten? We zijn ermee bezig

Huisvesting, geldzorgen, gebrek aan ondersteuning… Caribische studenten hebben het soms zwaar in Nederland. ‘De problematiek is weerbarstig en complex’, schrijft demissionair minister Van Engelshoven.

News

Amsterdams corps wil ‘hard ingrijpen’ na mishandelingen

De Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. wil schoon schip maken. De huidige dispuutsontgroeningen worden afgeschaft en mishandelde leden is gevraagd om aangifte te doen bij de politie.

News

NWO overweegt strenger handhaven van eis ‘open access’

Steeds vaker zijn de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek direct voor iedereen beschikbaar. Onderzoeksfinancier NWO komt inmiddels tot 85 procent van alle publicaties. Dat moet 100 procent worden, maar hoe?

Read more articles