News

40 duizend euro studieschuld geen uitzondering

Sinds het nieuwe leenstelsel zijn de studieschulden flink gestegen, zowel onder hbo- als wo-studenten. Een aanzienlijk deel van hen heeft meer dan veertigduizend euro studieschuld.

News

Student betaalt in 2022 ruim 2.200 euro collegegeld

Eerst komt de beloofde halvering van het wettelijk collegegeld, maar daarna schieten de kosten weer als vanouds omhoog. In studiejaar 2022-2023 betalen studenten 2.209 euro.

News

Is er nog toekomst voor de Batavierenrace na twee jaar corona?

De Batavierenrace kampt met een chronisch gebrek aan organisatieleden. Door corona heeft de race bovendien twee jaar niet kunnen plaatsvinden. ‘Als er geen nieuwe studenten opstaan, houdt het een keer op.’

  • EN
  • NL
News

Terug naar kantoor, mondkapje niet meer verplicht

Medewerkers mogen weer terug naar kantoor, het mondkapje is niet meer verplicht, maar de anderhalve meter afstand blijft. Ook de UT versoepelt vanaf zaterdag 26 juni. Ondertussen wordt er wel gewerkt aan een ‘terugvalscenario’.

  • EN
  • NL
News

Back to the office, facemask no longer mandatory

Employees may return to the office, the facemask is no longer mandatory, but the one and a half meter distance remains. The UT is also easing up as of Saturday, June 26. In the meantime, however, a 'fallback scenario' is being worked on.

News

Thom Palstra nieuw lid bestuur NWO-TTW

Thom Palstra, oud-rector magnificus van de UT, treedt toe tot het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). Hij is per 1 september benoemd.

News

Universiteiten helpen ABP met duurzaam beleggen

In opdracht van de universiteiten gaan wetenschappelijke experts het beleggingsbeleid van pensioenfonds ABP kritisch volgen. Ze zullen tweemaal per jaar advies uitbrengen.

News

Rubicon-beurs voor 31 wetenschappers

Ze moesten er even op wachten, maar 31 pas gepromoveerde onderzoekers hebben van onderzoeksfinancier NWO een Rubicon-beurs gekregen om één of twee jaar ervaring op te doen in het buitenland.

  • EN
  • NL
News

Kabinet wil twee scenario’s voor hoger onderwijs

Hogescholen en universiteiten moeten zich voorbereiden op twee scenario’s voor het nieuwe studiejaar: eentje zonder en eentje met de anderhalve meter. Dat is geen populaire boodschap van het kabinet.

  • EN
  • NL
News

Minister assigns two scenarios for new academic year

Universities and universities of applied sciences are being instructed to prepare for two different scenarios when it comes to the new academic year: one with and one without social distancing. The government’s message is not getting a warm reception.

  • EN
  • NL
News
Waarom grijpt de UT naast de grootste onderzoeksbeurzen?

‘Als we meedoen, zitten we vaak bij de winnaars’

Voor het tweede jaar op rij grijpt de UT naast de grootste persoonsgebonden beurzen: de ERC Advanced Grant en de Vici-beurs. Volgens de faculteiten en het Grants Office is er geen reden voor paniek. ‘Het is de wet van de kleine getallen.’

  • EN
  • NL
News
Why is the UT failing to win the largest research grants?

‘When we compete, we are often among the winners'

For the second year in a row, the UT has missed out on personal grants for established researchers: the ERC Advanced and Vici grants. According to the UT faculties and grants support, there is no reason for alarm. ‘It is the law of small numbers.’

News

Nieuws gemist? Numerus fixus Technical Computer Science & student over oorlog Ethiopië

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Robotica niet naar Langezijds, ruimte wordt ‘voor iedereen’

Het roboticacluster komt definitief niet in de kop van Langezijds. Het cluster vindt de locatie te klein en de toekomstplannen van robotica zijn nog te pril. De ruimte die vrijkomt, bijna 1500 vierkante meter, krijgt een algemene bestemming.

  • EN
  • NL
News

Van Engelshoven verdedigt bezuiniging: ‘Ziet het er lelijk uit? Ja’

Die bezuiniging van 149 miljoen euro op het mbo en hoger onderwijs? Demissionair minister Van Engelshoven lachte scherpe kritiek gisteren weg, maar stak ook de hand in eigen boezem.

  • EN
  • NL
News

Van Engelshoven defends cuts: 'Does it look bad? Yes'

What about that spending cut of €149 million to senior secondary vocational education and higher education? Outgoing Minister Van Engelshoven laughed off pointed critique last week, but was also willing to shoulder some of the blame.

Read more articles