News
NVAO-bestuurder Luijten-Lub over kwaliteitsafspraken

‘Niemand heeft steken laten vallen’

Het is helemaal niet vreemd dat twee universiteiten en zestien hogescholen een herkansing nodig hadden voor hun kwaliteitsplannen, meent NVAO-bestuurslid Anneke Luijten-Lub. ‘Ik slaagde ook niet in één keer voor al mijn tentamens.’

News

Waarom werden zoveel kwaliteitsplannen afgekeurd?

Twee universiteiten en zestien hogescholen kregen een onvoldoende voor hun plannen om het onderwijs te verbeteren met de miljoenen uit het nieuwe leenstelsel. Dat kwam door tijdsdruk en verkeerde verwachtingen, staat in een officiële terugblik.

News

Hoger onderwijs blijft in lockdown

Er komen voorlopig geen versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus. Hogescholen en universiteiten blijven in lockdown, heeft het kabinet dit weekend besloten.

News

UT-studenten helpen scholieren richting diploma

UT-studenten van Pre-U gaan helpen om leerachterstanden bij eindexamenkandidaten weg te werken. Pre-U sloot zich aan bij ‘StudenteninzetopSchool’, een platform dat studenten koppelt aan scholieren voor één-op-één bijles.

  • EN
  • NL
News

PIA: ‘Laat werkgroep Engelse taaleisen onderzoeken’

Het Platform International Affairs (PIA) concludeert, net zoals de universiteitsraad, dat de taaleisen van de UT niet in lijn zijn met die van andere universiteiten. Het PIA wil nu dat een werkgroep onderzoekt of de huidige eisen nog overeenkomen met de behoeftes van opleidingen.

  • EN
  • NL
News

PIA: 'Let working group investigate English language requirements'

The Platform International Affairs (PIA) has concluded, just like the University Council, that the UT's language requirements are not in line with those of other universities. The PIA now wants a working group to assess whether the current requirements still correspond to the needs of study programmes.

News

D66 verovert de meeste studentensteden

De opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen was ondanks de coronacrisis hoog en vergeleken met 2017 kwamen er ook aanzienlijk meer jongeren opdagen. D66 en de VVD domineerden in de grotere studentensteden.

  • EN
  • NL
News

Trotse Fernandez Rivas wint Prins Friso Ingenieursprijs

David Fernandez Rivas heeft woensdagavond een prijs in de wacht gesleept. Zowel de vakjury als het publiek viel voor de bezieling van de universitair docent van de UT en bekroonden hem met de Prins Friso Ingenieursprijs 2021.

  • EN
  • NL
News

Proud Fernandez Rivas wins Prins Friso Ingenieursprijs 2021

David Fernandez Rivas won a prize on Wednesday night. Both the professional jury and the public fell for the inspiration of the UT associate professor and awarded him with the Prins Friso Ingenieursprijs 2021 (Prince Friso Engineering Prize).

News

Meeste stemmen geteld. En nu?

De verliezers likken hun wonden en de winnaars vieren feest, maar straks beginnen de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Wat betekent de verkiezingsuitslag voor het hoger onderwijs en onderzoek?

News

Alarmdag voor de universiteiten

Terwijl de rook van de verkiezingen optrekt, bereiden vakbonden, wetenschappers en studenten een landelijke ‘alarmdag’ voor. Die moet het nieuwe kabinet over de streep trekken om meer geld te investeren in het wetenschappelijk onderwijs.

News

Kaag scoort goed in Bastille-stemlokaal

In het stemlokaal van de Bastille was het vandaag een drukte van belang. Studenten en medewerkers brachten – uiteraard na het desinfecteren van de handen - hun stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volt, VVD en met name D66 lijken goed te scoren op de UT, blijkt uit een rondgang.

News

Studenten organiseren protestcollege voor meer fysieke les

Studenten van actiegroep #Ikwilnaarschool organiseerden vanochtend op verkiezingsdag een protestcollege in de Utrechtse binnenstad. Ze willen dat vanaf volgende maand in elk geval de helft van het onderwijs weer op locatie plaatsvindt.

News

Kabinet: verplichte coronatest op de campus moet kunnen, maar liever niet

Minister De Jonge van Volksgezondheid denkt niet dat universiteiten en hogescholen studenten de toegang tot de campus mogen ontzeggen als zij geen negatieve coronatest kunnen tonen. Maar het wetsvoorstel dat hij indiende, sluit dat niet uit.

Read more articles