News

Audentis houdt huizenchallenges in crisistijd

Van handen wassen op een creatieve manier tot zoveel mogelijk adtjes trekken in 25 seconden. Met tien challenges nodigt het bestuur van studentenvereniging Audentis haar leden op een ludieke manier uit om de lockdown wat draaglijker te maken. Ab Actis Esmee Slager vertelt over het initiatief.

News

Ook hbo-propedeuse-studenten mogen alvast aan wo beginnen

Sommige hbo’ers willen met hun propedeuse doorstromen naar de universiteit. Als zij door de coronacrisis net niet op tijd klaar zijn, mogen ze van de minister toch alvast beginnen, op voorwaarde dat ze de ontbrekende studiepunten later behalen.

News

Coronacrisis: ministerie wil geen stormloop op profileringsfonds

Het kabinet geeft nog altijd geen financiële steun aan studenten met studievertraging door de coronacrisis. Sterker nog, ook de hogescholen en universiteiten zouden niet moeten bijspringen, schrijft het ministerie vandaag.

News

U Parkhotel in mei open voor halfpension

Het U Parkhotel opent 20 mei weer de deuren, zij het beperkt. Directeur Marijke Schmand ziet de mogelijkheid voor halfpension nu er wat lucht komt in de coronamaatregelen. ‘Ik denk dat mensen er graag even uit willen. Dat kunnen wij verantwoord aanbieden.’

News

‘Beste @MinPres, wat nu?’

Ruim 1.600 studenten hebben aangeklopt bij het meldpunt van de Landelijke Studentenvakbond en vakbond FNV Young & United omdat zij door de coronacrisis zonder inkomen zitten. Vandaag trekken de bonden aan de bel met een Twitter-actie.

News

Kabinet buigt zich over studievertraging

Komt hulp voor studenten die studievertraging oplopen door de coronacrisis weer een stapje dichterbij? Het kabinet moet gaan uitzoeken welke studenten er precies in de knel komen en voor hen een oplossing bedenken.

News

Inspectie zet discussies over ‘studiesucces’ op scherp

Sommige opleidingen presteren beter dan andere, stelt de Onderwijsinspectie: studenten behalen daar vaker hun diploma. Verschillen in afkomst en geslacht kunnen niet alles verklaren.

News

Zijn fysieke tentamens echt niet mogelijk?

Er kleven veel privacy-bezwaren aan online tentaminering in het hoger onderwijs. Maar is het wel nodig dat alle tentamens tot juni online worden afgenomen? Op veel middelbare scholen gingen de schoolexamens wél ‘fysiek’ door, tot veler tevredenheid.

News

Colleges op 1,5 meter met sensortechnologie

UT-promovendus Rudy Oude Vrielink bedacht een mogelijke oplossing om studenten tijdens colleges op anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Hij ontwikkelde een sensortechnologie voor collegezalen, die nauwkeurig de bezetting en benutting in een collegezaal kan monitoren.

News

Studentenstress en corona: ‘Wees mild voor jezelf’

Verplicht op je kamer blijven vanwege een gevaarlijk virus en ondertussen gewoon doorstuderen: dat is nogal wat. De eisen mogen daarom best omlaag, zegt studentenpsycholoog Jeanette van Rees. ‘Het is wat het is, en soms is het gewoon balen.’

News

Joost Steppé nieuwe directeur M&C

Joost Steppé is per 1 mei benoemd tot nieuwe directeur Marketing & Communicatie. Hij volgt Atilla Kerpisci op, die acht jaar de functie bekleedde, en nu managing director Strategic Business Development is.

News

Wat deden we hiervoor ook alweer?

Voordat het coronavirus zich over de wereld verspreidde, speelden er in het Nederlandse hoger onderwijs allerlei spannende kwesties. Maar welke waren dat ook alweer?

Read more articles