News

Mogelijk minder internationals: nog weinig noodscenario’s

De kans bestaat dat hogescholen en universiteiten straks minder studenten uit het buitenland kunnen verwelkomen. Dat kan flinke financiële gevolgen hebben, maar sommige instellingen willen nog niet op de zaken vooruitlopen.

News

Drienerburght niet blauw, maar zwart-wit

De Drienerburght, momenteel in verbouwing tot thuisbasis voor University College Twente, wordt niet hemelsblauw maar zwart-wit. De UT besloot hiertoe na een bezwaar van architect Jeanne Dekkers.

News

Medezeggenschap voelt zich gepasseerd

In de coronacrisis nemen bestuurders en opleidingen in het hoger onderwijs allerlei snelle beslissingen. Dan komt de medezeggenschap weleens in het gedrang. ‘Ook bij snelle besluiten moeten studenten betrokken worden.’

News

‘Bied eenduidige richtlijnen voor digitale applicaties’

Welke applicatie voor videoconferences en online onderwijs kun je veilig gebruiken en welke vooral niet. Aiko Pras, UT-hoogleraar Internet Security, ziet een wildgroei aan beleid. Hij roept op om tot eenduidige richtlijnen te komen. ‘Daar hebben gebruikers behoefte aan.’

  • EN
  • NL
News

Geen eenzaamheid, wel andere zorgen

Dat eenzaamheidsvirus waar de koning voor waarschuwde? Dat valt alleszins mee bij UT-studenten, stelt hoofd Student Affairs Coaching & Counselling, Caroline van Dijken. Ze ziet wel andersoortige psychische problemen als gevolg van de coronacrisis.

  • EN
  • NL
News

Different concerns, no loneliness

That loneliness virus the Dutch king warned us about? Things aren’t so bad in that regard for UT students, says Head of Student Affairs Coaching & Counselling Caroline van Dijken. She does see other kinds of psychological problems as a result of the corona crisis.

News

Tweede lerarenopleiding blijft duur

Minister Van Engelshoven wil het voor leraren niet nog goedkoper maken om een lesbevoegdheid voor een ander vak te behalen. De korting die ze nu geeft, vindt ze genoeg.

News

‘Weet wat je doet als de webcam aan staat’

Aan online onderwijs en digitaal vergaderen kleven nadelen, zoals verlies van privacy en eigendomsrecht van documenten en beeld. UT-onderzoeker Roland van Rijswijk-Deij erkent die problemen, maar wijst ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers.

News

DUO coulant voor mensen met betalingsproblemen

Wie een betalingsachterstand heeft bij studiefinancier DUO, hoeft in deze coronatijden minder bang te zijn voor deurwaarders en beslaglegging.

News
UT-student Leon van der Neut een van de leden

Zoomen met het nieuwe ISO-bestuur

Via ‘Zoom’ heeft de achterban van het Interstedelijk Studenten Overleg een nieuw bestuur gekozen, met daarin UT-student Leon van der Neut. De andere kandidaten komen uit Leiden, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.

News

Studenten ervaren vaker discriminatie

Scholieren en studenten voelen zich de laatste jaren vaker gediscrimineerd, blijkt uit nieuwe cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau. De stijging kan deels aan de toegenomen aandacht voor discriminatie liggen, menen de onderzoekers.

News

Liveblog: Coronavirus (week 15)

In this liveblog, we will share the latest updates with you regarding the coronavirus and measures both the UT and its community are taking.

News

Onderzoek naar bestuurlijke kant corona

Door de coronacrisis verandert de wereld onder onze ogen, ziet UT-bestuurskundige Marcel Boogers. Samen met zijn Leidse collega Geerten Boogaard, brengt hij een groep vakgenoten en politicologen bij elkaar om onderzoek te doen tijdens de crisis.

Read more articles