• EN
  • NL
News
SG-lezing Luuk van Ewijk

‘Het draait allemaal om overdrijving’

Campuscartoonist Luuk van Ewijk, inmiddels beter bekend als LUVANE, gaf gisteravond de eerste Studium Generale-lezing van het voorjaar. Stap voor stap legde hij uit hoe zijn cartoons tot stand komen. ‘Wees vooral niet bang om door te tekenen.’

  • EN
  • NL
News
SG-lecture Luuk van Ewijk

‘It's all about exaggeration’

Campus cartoonist Luuk van Ewijk, better known as LUVANE, gave the first lecture of Studium Generale this year. He explained step by step how his cartoons are made. ‘Never be afraid to keep sketching.’

News
Dispuut WAZIG voegt liefdadigheid toe aan lustrum

‘Adtje voor de sfeer, red de koalabeer’

Onafhankelijk dispuut WAZIG voegt een vleugje liefdadigheid toe aan de viering van het 25-jarig bestaan, op 4 februari bij Friends. ‘Wij doneren een euro per verkochte pitcher en snel geadte biertje aan giro 5125, om Australië te helpen’, vertellen dispuutsleden en wb-studenten Thijs Masmeijer en Steijn Jonker.

News

Cursus lesgeven hoeft niet meer zo nodig

Steeds meer universitaire docenten hebben een didactische training gevolgd, maar de groei vlakt af. Vooral onder docenten met een tijdelijke aanstelling valt nog veel winst te behalen.

News

Zomerschool InspireU keert terug op campus

De zomerschool voor middelbare scholieren, InspireU, keert na een jaar afwezigheid terug op de campus. Voor de tweede editie van het leerzame festival mikt de organisatie op zestig deelnemers.

News

Inbraak in Horstcomplex en Citadel

In het Horstcomplex en in de Citadel is afgelopen weekend ingebroken. Opvallend daarbij is dat er volgens hoofd beveiliging Benno Kiers geen complete computersystemen zijn meegenomen, maar dat computers wel zijn opengebroken. De politie is een onderzoek gestart.

News

Studenten denken mee over studentenbeleid Enschede

De gemeente Enschede hield gistermiddag een brainstorm over studentenbeleid in het stadhuis. Zo’n twintig studenten dachten mee over de toenemende internationalisering, huisvesting, braindrain en de stap zetten naar burgerschap.

News

Schorsing na zwakke aanvraag bij NWO

Wie een zwak voorstel indient bij onderzoeksfinancier NWO, mag straks een of twee jaar niet meer meedoen. Zo willen de universiteiten en NWO de druk op het systeem verlagen.

News

Fraude van 1,2 miljoen bij Rijksuniversiteit Groningen

Drie medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben 1,2 miljoen euro aan subsidiegeld en collegegeld van studenten weggesluisd naar een eigen stichting. Dit meldt de NOS.

News

Promovendus is geen student, moet studentenkamer verlaten

Een Nijmeegse buitenpromovendus moet zijn woning uit, omdat hij geen student meer is. Dat vindt hij niet eerlijk, want hij blijft aan de universiteit verbonden en zijn inkomen is nog altijd laag. Maar bij de rechter heeft hij ongelijk gekregen.

News

Ontslag Amerikaanse docent na grap over Iran

Een Amerikaanse docent is ontslagen na een grap op zijn Facebookpagina over de dreigende oorlog met Iran. Misschien kon Iran raketten richten op het huis van Kim Kardashian, opperde hij, of een groot winkelcentrum.

News

ERC Proof of Concept voor Albert van den Berg

Universiteitshoogleraar Albert van den Berg krijgt een ERC Proof of Concept-beurs voor zijn onderzoek naar zogeheten organ-on-chips. Met de subsidie van 150 duizend euro wil Van den Berg stappen zetten in het vermarkten van toepassingen van het Twente Organ-on-Chip Platform.

News

Maastrichtse hoogleraar beschuldigd van wetenschapsfraude

Een hoogleraar cardiologie van de Universiteit Maastricht wordt door een voormalig promovenda beschuldigd van wetenschapsfraude. Ze zou data hebben vervalst en met afbeeldingen hebben gesjoemeld om subsidieaanvragen mooier te laten lijken.

Read more articles