News

Extra uitdaging voor Batacommissie

Zo’n 350 estafetteteams doen op 2 mei mee aan de 48e Batavierenrace. Deze editie valt in de meivakantie, wat volgens de commissie de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Voorzitter Erkan Mercimek blikt vooruit.

  • EN
  • NL
News

Medezeggenschap en bestuur toegankelijker voor internationals

Internationale studenten kunnen vanaf nu volop meedraaien in besturen en medezeggenschapsraden. Internationaliseringsorganisatie Nuffic en het Interstedelijk Studenten Overleg zijn er blij mee.

  • EN
  • NL
News

Councils and student boards more accessible to internationals

As of this year, it will be much easier for international students to join a participation council or sit on the board of a student association. Internationalisation organisation Nuffic and the Dutch National Student Association (ISO) are pleased with the news.

News

Cyberaanval zet hoger onderwijs op scherp

Universiteiten en hogescholen zijn geschrokken van de heftige cyberaanval op de Universiteit Maastricht. Ze waarschuwen studenten en medewerkers en checken hun eigen beveiliging. Maar totale veiligheid bestaat niet.

News

Hoe fel is de strijd om uitvindingen van studenten?

Technische universiteiten gaan soms aan de haal met de geniale uitvindingen van hun studenten. Dit nieuws bracht NOS op 3 gisteren na gesprekken met ruim zeventig (oud-)studenten en andere betrokkenen. Maar de universiteiten nuanceren het beeld.

News

Campus in de race als locatie Olympisch dorp

Als de Nationale Special Olympics in 2022 in Twente is, dan komt het olympisch dorp in de buurt van de campus. De UT liet eerder al weten positief tegenover het evenement voor sporters met een verstandelijke beperking te staan.

News

LISA en SNT in gesprek over ‘ontdubbelen’ ICT-diensten

Studenten Net Twente, beter bekend als SNT, onderhandelt met LISA over de invulling en het beheer van het UT-netwerk op de campus. Volgens ICT-dienst LISA is een herverdeling van de aangeboden diensten nodig. ‘Nu doen we dingen dubbel en dat is zonde.’

News

Geen geruzie over intellectueel eigendom bij UT

‘Ruzie met de universiteit over een briljant idee’, kopte de NOS vanmorgen. Volgens het artikel liggen studenten weleens in de clinch met de universiteit over het eigendom van een uitvinding. Volgens Hidde Eidhof, jurist bij de UT en Novel-T, past dit beeld niet bij de UT.

News

Kerstvakantie: dit gebeurde er in het hoger onderwijs

De oliebollen zijn op, de champagnefles is leeg en de kerstboom staat langs de straat. Tijd voor een update. Wat gebeurde er in de kerstvakantie allemaal in het hoger onderwijs?

News

Rustige kerstvakantie op brandjes en bekeuringen na

Oud en nieuw is op de campus relatief rustig verlopen, stelt hoofd beveiliging Benno Kiers. Wel werden er een aantal vuurtjes gestookt bij de studentenwoningen.

News

Nieuwjaar inluiden met broodjes, sapjes en eitjes

In het U Parkhotel waren vanmorgen zo’n achthonderd UT’ers aanwezig voor het nieuwjaarsontbijt. Ze wensten elkaar al dan niet ongemakkelijk een gelukkig nieuwjaar. Collegevoorzitter Victor van der Chijs reikte de mediaprijzen uit.

  • EN
  • NL
News

Language Café breidt uit

Het Language Café slaat de vleugels verder uit. De tweemaandelijkse bijeenkomst, waar studenten en medewerkers van de faculteit ET hun talen oefenen, verwelkomt nu ook mensen van TNW en EWI. De andere faculteiten zijn ook geïnteresseerd, zegt initiatiefnemer Brigitte Leurink. ‘Meedoen kan, maar dan moet er wel vertegenwoordiging uit de faculteit zijn.’

  • EN
  • NL
News

Language Café is expanding

The Language Café is spreading its wings. The bi-monthly gathering, where students and staff of the faculty ET practice their languages, now also welcomes people from Science & Technology and EEMCS. Other faculties are also interested, says initiator Brigitte Leurink. ‘Participation is possible, but there must be representation from the faculty.’

  • EN
  • NL
News

UT wil aanbod studentenwelzijn versterken

De UT trekt bijna een ton uit voor vroege signalering van problemen en preventie bij studenten die kampen met stress-, depressie- of angstklachten. Dat staat in het nieuwe plan van aanpak voor studentenwelzijn.

  • EN
  • NL
News

UT wants to strengthen the supply of student well-being

The UT is reserving almost a hundred thousand euro for early identification of problems and prevention among students who suffer from stress, depression or anxiety complaints. This is stated in the new plan for student well-being.

Read more articles