News

ERC-subsidie vervalt met overlijden Arjen Hoekstra

Met het onverwachte overlijden van hoogleraar Arjen Hoekstra, vervalt ook de ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro. Geert Dewulf, decaan bij faculteit ET moet hierdoor het ‘zeer moeilijke’ besluit nemen om afscheid te nemen van drie promovendi die waren aangesteld in het Earth@lternatives-project. ‘We helpen hen om een PhD-positie elders te krijgen’.

News

Universiteiten werken aan veilige werkomgeving

Universiteiten zijn goed op weg met hun aanpak tegen sociale onveiligheid op de werkvloer, vindt minister Van Engelshoven. Ook het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren is positief, maar blijft wel kritisch.

News

‘The well-being of students isn’t a competition’

The Collective Unconscious is starting a new student well-being and development program called TRIBE. In January, a first group of a maximum of 25 UT students can start with this program ‘by students, with students’. Initiator Austin Piedmont explains what TRIBE is about.

News

Julianapenning voor afzwaaiende Gert Banis

UT-medewerker Gert Banis kreeg gisteren van TNW-decaan Jennifer Herek de Julianapenning overhandigd. De penning is voor mensen met grote verdiensten voor de UT. Banis gaat vanaf 1 januari met pensioen.

News

Uraad stemt in met Shaping 2030

De Uraad stemde vanmorgen in met de nieuwe visie en strategie van de UT, Shaping 2030. Daar ging wel een discussie aan vooraf, want de raadsleden vonden de inhoud van de leidraad magertjes. Met de belofte van het college dat de uitgewerkte plannen in de medezeggenschap worden besproken, werd het onderwerp afgehamerd.

News

Sarthak Misra receives ERC Consolidator Grant

UT professor Sarthak Misra has received the ERC Consolidator Grant in the amount of € 2.35 million. The grant was awarded for his project MAESTRO, which aims to develop surgical robots controlled by sound waves.

  • EN
  • NL
News

Wordt Engels de voertaal aan Nederlandse universiteiten?

Na de jaarwisseling is het Engels officieel de voertaal aan de Universiteit Twente en de TU Eindhoven. Kamerleden en tegenstanders van verengelsing zijn kritisch. Andere universiteiten kiezen liever voor tweetaligheid.

  • EN
  • NL
News

Is English becoming the official language of Dutch universities?

In the new year, English will become the official language at the University of Twente and at Eindhoven University of Technology. Members of the Dutch House of Representatives and opponents of anglicisation are voicing critical opinions. Other universities are opting for a bilingual approach.

News

Geld op de plank door ‘optimisme’

Hoe kan het toch dat universiteiten en hogescholen zo vaak geld overhouden aan het einde van het jaar? Een van de redenen: ze zijn te optimistisch als ze plannen maken.

News

Senator GroenLinks beschuldigt onderwijsministers van spelbederf

Komt er snel extra geld voor onderwijs en onderzoek dankzij het investeringsfonds waar het kabinet aan werkt? GroenLinks eiste duidelijkheid in de Eerste Kamer, maar kreeg die niet.

News

Studentenstop wordt geen politieke speelbal

Dankzij de SP mogen opleidingen nog altijd zelf bepalen of ze een studentenstop invoeren. Ze hoeven geen toestemming te vragen aan de minister van Onderwijs, maar zij mag hen wel achteraf op de vingers tikken.

News

Pabo’s kunnen lerarentekort niet dempen

De komende vijf jaar stijgt het tekort aan leerkrachten in het basisonderwijs met nog eens tweeduizend, melden de ministers van Onderwijs. Een van de problemen: de pabo’s trekken niet genoeg studenten.

News

Kamervragen over voertaal Engels UT

SP, PVV, VVD en CDA gaan dinsdag Kamervragen stellen aan minister Van Engelshoven (OCW) over het Engels aan de UT. Vanaf januari 2020 wordt het Engels de officiële voertaal.

Read more articles