News

Nibud: student leent minder geld na goede informatie

Studenten gaan minder lenen bij DUO als ze precies weten hoe hoog hun studieschuld wordt en hoe lang ze moeten terugbetalen. Dat meldt het Nibud na een onderzoek onder 50 duizend studenten.

News

Kennis en innovatie? Kabinet houdt kaarten tegen de borst

Het kabinet wil kennis en innovatie aanjagen met een speciaal investeringsfonds, maar hoe? In een langverwachte brief hierover trekt minister Wiebes van Economische Zaken de eerste voorzichtige lijnen.

News

Geldkraan voor hoger onderwijs blijft voorlopig dicht

Minister Van Engelshoven zegt te gaan knokken voor een miljard euro extra voor het hoger onderwijs en onderzoek. Maar dat geld is er niet morgen, benadrukte ze nogmaals tijdens het VSNU-café over de strategische agenda.

News

Meer uren, maar minder salaris voor vrouwelijke professoren

Vrouwelijke hoogleraren hebben een langere werkweek dan hun mannelijke collega’s, maar krijgen minder betaald. Dat staat in de nieuwe Monitor Vrouwelijke Hoogleraren.

News

Architect ziet hemelsblauwe Drienerburght niet zitten

De verbouwing van de Drienerburght loopt vertraging op, zo staat in de recentste managementrapportage. Jeanne Dekkers, de architect die het gebouw uit 1987 ontwierp en het auteursrecht heeft, maakt bezwaar tegen de voorgenomen hemelsblauwe kleur. ‘Zo’n schreeuwerige uitstraling op de groene campus, dat zie ik niet zitten.’

News

Atilla Kerpisci naar Strategic Business Development

Directeur Marketing & Communicatie, Atilla Kerpisci, verruilt per 1 februari zijn afdeling voor Strategic Business Development. Hij wordt managing director en vormt samen met voormalig ET-decaan Geert Dewulf het management van SBD.

News

'Time to Discover' thema Kick-In

De Kick-In commissie onthulde vanmiddag aan een bomvolle Agora het thema voor de introductieperiode van komend collegejaar: Time to Discover. Na afloop van een traditiegetrouw toneelstuk, presenteerde de commissie eveneens het nieuwe logo van de UT-introductieperiode.

News

Gelukje voor pechstudenten: twee keer bijscholen mag

De zogeheten ‘pechstudenten’ mogen straks toch gebruikmaken van het nieuwe budget voor bijscholing dat het kabinet beschikbaar gaat stellen. Even leken ze (opnieuw) buiten de boot te vallen.

News

Internationalisering: minister verdedigt haar ‘balanceer-act’

De Tweede Kamer is kritisch over de plannen van minister Van Engelshoven om de instroom van internationale studenten te beheersen. Regeringspartijen willen strengere eisen, uit linkse hoek klinken zorgen over de toegankelijkheid.

News
ITC PhD Publication Award for Yifang Shi

‘A bonus to my promotion’

Yifang Shi is the winner of this year’s ITC PhD Publication Award. The PhD student from the department of natural resources received the award and 1500 euros yesterday, for her paper about mapping tree species using multi-source remotely sensed data.

News

Onderzoek om verkeersveiligheid campus te verhogen

De verkeersveiligheid op de campus moet beter. UT-Spin-off Keypoint, een adviesbureau op het gebied van verkeer en mobiliteit, onderzoekt daarvoor de mogelijkheden. Mogelijkheden zijn een een 30km-zone op het hele terrein of extra drempels.

News

Uraad: geef extra inkomsten aan faculteit

De Uraad ging vanmorgen akkoord met de begroting van volgend jaar. Door de sectorplannen en het advies van de commissie Van Rijn zijn er miljoenen te verdelen. Het college van bestuur wil al snel beginnen met een deel van dat geld uit te geven, maar de Uraad trekt aan de rem.

Read more articles