News

UT vierde keer op rij ‘meest ondernemende universiteit’

Van alle Nederlandse universiteiten heeft de UT de grootste maatschappelijke impact, oordeelt onderzoeksbureau ScienceWorks. Twente scoort in de Impact Ranking het hoogst op ondernemerschap.

News

‘Nieuwe onderwijspremies houden supersterrenmodel in stand’

De Jonge Akademie heeft kritiek op de onderwijsprijzen van 2,5 miljoen euro die de minister in het leven heeft geroepen. Net als bij de Spinoza- en de Stevinpremies profiteren alleen ‘supersterren’ ervan, terwijl anderen op een houtje bijten.

  • EN
  • NL
News

Internationalisering: de feiten en meningen op een rij

Minister Van Engelshoven wil voorkomen dat de groei van het aantal internationale studenten doorschiet. Vandaag verdedigt ze haar plannen in de Tweede Kamer. We zetten alvast wat feiten en meningen op een rij.

  • EN
  • NL
News

Internationalisation: figures, pros and cons

Dutch Education Minister Ingrid van Engelshoven wants to prevent an excessive influx of the number of international students. Today she defends her plans in the Dutch House of Representatives. Ahead of this debate, here are some facts and opinions to put things in perspective.

News
TU/e 'women only' policy

‘We are still not where we want to be'

Eindhoven University of Technology (TU/e) has started its Irène Curie program: as of July 2019 it considers only female applicants. Professor Kees Storm from TU/e held a lunch discussion in the Gallery today to talk about this controversial policy. ‘We are doing extraordinarily bad so we need an extraordinary measure to catch up.’

News

Laatste nummer Science & Technology Magazine

De redactie van U-Today stopt met het Science & Technology Magazine. Het laatste nummer wordt deze week op de campus verspreid. Reden is de lancering van een nieuw magazine, in het voorjaar van 2020. ‘Wij denken dat alumni en relaties van de UT ook geïnteresseerd zijn onze verhalen’, aldus hoofdredacteur Maaike Platvoet.

News

Opnieuw veel Europese beurzen voor Nederland

Na een relatief matig jaartje sleept Nederland weer flink wat onderzoeksgeld van de Europese onderzoeksraad (ERC) binnen. Met 32 consolidator grants eindigt ons land op de vierde plaats, maakt de raad zojuist bekend.

News

ERC Consolidator Grant for Marielle Stoelinga

Marielle Stoelinga, UT professor of Risk Management for High-tech systems, has been awarded the ERC Consolidator Grant worth € 2 million. Stoelinga was selected for her project ‘CAESAR: Integrating Safety and Cybersecurity through Stochastic Model Checking’.

News

Hoe heurt het eigenlijk? Gedragscode universitair bestuur is af

Goed om te weten: ‘De universiteit bevordert een open cultuur waarin ieder onderwerp ter sprake kan komen.’ Dat staat in de nieuwe gedragscode voor het bestuur van universiteiten.

News

Verbouwing Carré voor thuisbasis TNW-studenten

Gewapend met sloophamers deelden TNW-decaan Jennifer Herek en hoogleraar Nieck Benes zojuist de eerste klappen uit aan een muur. Hiermee gaven ze het startsein voor de verbouwing van de derde verdieping van Carré. Over een half jaar is deze etage de nieuwe thuisbasis voor TNW-studenten.

  • EN
  • NL
News

‘Universiteiten laten geld voor vrouwen liggen’

Universiteiten laten tonnen aan subsidies liggen die bedoeld zijn om vrouwelijke wetenschappers te bevorderen tot universitair hoofddocent of hoogleraar. Dat heeft de Volkskrant ontdekt.

  • EN
  • NL
News

‘Universities are withholding funds for women’

Universities are not spending hundreds of thousands of euros intended to promote female scientists to associate professors or professors, reports de Volkskrant.

News

Wetenschappers doen aangifte van overwerk

WOinActie stapt op 20 december naar de Arbeidsinspectie om collectief aangifte te doen van structureel overwerk. Maar eerst inventariseert de protestgroep de omvang en gevolgen van de vele extra uren die wetenschappers draaien.

News

2,3 miljoen voor cybersecurity-onderzoek UT

Vijf UT-onderzoekers krijgen financiering voor hun projecten op het gebied van cyberveiligheid. In totaal gaat het om een bedrag van 2,3 miljoen euro dat ze van wetenschapsfinancier NWO krijgen.

Read more articles