News

Van Rijn: 'Minder groeiprikkels en meer geld naar bèta-techniek'

Universiteiten en hogescholen moeten voor hun bekostiging snel minder afhankelijk worden van studentenaantallen, adviseert de commissie-Van Rijn. Ook moet een groter deel van het bestaande budget naar bèta-technische opleidingen.

  • EN
  • NL
News
Interview Victor van der Chijs over Shaping2030

‘Wij willen de mens voorop stellen’

De UT heeft haar missie en visie voor 2030 zo goed als gereed. Volgens collegevoorzitter Victor van der Chijs kiest de UT een ‘unieke, onderscheidende richting als ultiem mensgerichte technische universiteit.’ Ook voor innovatie en ondernemerschap is er volop aandacht.

  • EN
  • NL
News
Interview with Victor van der Chijs about Shaping2030

‘We want to put people first’

The UT has almost finalised its mission and vision for 2030. According to Victor van der Chijs, Chair of the Executive Board, the UT has opted for a ‘unique and distinct direction as the ultimate people-oriented university of technology.’ Furthermore, there is a strong focus on innovation and entrepreneurship.

News
Passion Week Enschede

Think and talk about bigger questions in life

The Christian student associations in Enschede, NSE, Alpha, VGST and RSK are organizing different talks as part of the Passion Week. The first lecture was held at De Stek yesterday and attracted around hundred attendees. Under the theme ‘Human’ statements like under pressure, science only and all alone will be addressed.

News

GroenLinks trekt handen af van leenstelsel

GroenLinks-leider Jesse Klaver keert zich net als partijgenoot Zihni Özdil tegen het leenstelsel. ‘Het is duidelijk dat dit stelsel niet goed werkt’, schrijft hij in een mail aan zijn achterban. Een alternatief heeft hij nog niet.

News

Studentenpetitie tegen renteverhoging

Studenten- en jongerenorganisaties zijn samen met GroenLinks een petitie gestart tegen de renteverhoging op studieschulden. ‘Als we nu druk zetten op de Eerste Kamer zorgen we dat deze bezuinigingen van tafel gaan!’

News

Later huisje, boompje, beestje voor jongeren

Twintigers gaan op latere leeftijd uit huis, studeren langer en hebben minder snel een vaste baan of koophuis dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

News

'Aanvraagregels NWO nu terugdraaien is zwabberbeleid'

Wetenschapsfinancier NWO heeft de ‘inbeddingsgarantie’ voor Vidi-beurzen geëvalueerd en ziet geen reden om die weer af te schaffen. De kritiek dat wetenschappers zonder vaste aanstelling geen kans maken, klopt niet volgens NWO-voorzitter Stan Gielen.

News

Kamerlid Özdil zet GroenLinks voor het blok: schaf leenstelsel af

GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil distantieert zich van het leenstelsel, het “verrotte systeem” dat zijn partijleider Jesse Klaver in 2015 aan een politieke meerderheid hielp. Of zijn partij er hetzelfde over denkt is nog niet duidelijk.

News
Vierde plek voor UT/Saxionteam

‘We waren drie minuten sneller dan vorig jaar’

Het UT/Saxionteam viel deze Batavierenrace met een vierde plaats in de universiteitscompetitie net buiten de prijzen. Wel met opgeheven hoofd, aldus slotloper Harmen Hoek en teamleider Martijn Oonk. ‘Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met deze prestatie.’

News

Nijmegen wint Batavierenrace

Het universiteitsteam uit Nijmegen won zaterdag de 47ste editie van de Batavierenrace. Wageningen eindigde op een tweede plek, gevolgd door Groningen dat vorig jaar met de titel naar huis ging. In het algemeen klassement behaalde KU Leuven Running Team voor de tweede keer op rij de eindzege.

News

Onderzoek naar herinvoering bestuursminor

Drie studenten doen onderzoek of en hoe de bestuursminor nieuw leven kan krijgen. Tot een jaar geleden kon je een bestuursjaar doen en studiepunten halen. Maar de kwaliteit was niet hoog genoeg en werd de minor geschrapt. Dat is zonde, vindt de Student Union.

News

Bata-weerbericht: kleed je warm voor een koude nacht

Vooral de nachtlopers zullen zich warm moeten kleden, want de temperatuur komt dichtbij het vriespunt. Mediameteoroloog Jordi Huirne geeft zijn weersvoorspelling voor de Batavierenrace: ‘Hoe sneller de lopers zich in noordelijke richting verplaatsen, hoe groter de kans op droog weer.’

Read more articles