News

Bezuinigen op activismebeurzen? ‘Nemen alle uitgaven onder de loep'

De universiteitsraad uitte woensdag grote zorgen over het mogelijk terugschroeven van de activismebeurzen voor studenten. Die optie kwam deze week naar voren in de voorjaarsnota. ‘Er is nog niets zeker, maar we nemen alle uitgaven onder de loep.’

News

Dijkgraaf: onderzoek naar persvrijheid in hoger onderwijs niet nodig

Ondanks 'meerdere incidenten' vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf niet dat de onafhankelijkheid van hogeschool- en universiteitsmedia over de hele linie onder druk staat.

News

Maar wij investeerden wél in onderwijs, zeggen demissionaire ministers

Het onderwijs is een makkelijke prooi voor bezuinigingen, waarschuwde de Onderwijsraad eerder dit jaar. De huidige ministers van Onderwijs herkennen die kritiek maar half, luidt hun antwoord.

News

Bedenkingen bij rapport Arbeidsinspectie

De universiteitsraad wil – evenals de Nederlandse Arbeidsinspectie – dat de UT meer doet om oorzaken voor werkdruk en ongewenst gedrag aan te pakken. Tegelijkertijd plaatst de raad kanttekeningen bij het recent verschenen rapport, zowel inhoudelijk als methodologisch.

News

Rechtse coalitie denkt verschillend over stufi als ‘strafmaatregel’

Moeten universiteiten en hogescholen hun relschoppende studenten zo snel mogelijk uitschrijven, zodat ze hun studiefinanciering verliezen? Een motie daarover kreeg dinsdag net geen meerderheid: NSC stemde tegen.

  • EN
  • NL
News

Nieuwe bezuinigingsslag: UT wil snijden in activismebeurzen

De jaarlijkse bezuinigingen tot en met 2029 lopen op tot meer dan 30 miljoen euro. Dat blijkt uit de voorjaarsnota die woensdag ter instemming voorligt bij de universiteitsraad. Opvallend is dat geschermd wordt met het snijden in activismebeurzen.

  • EN
  • NL
News

New cutbacks: UT wants to cut activism grants

The annual budget cuts up to and including 2029 amount to more than 30 million euros. This is evident from the Spring Memorandum, which will be submitted to the University Council for approval on Wednesday. Striking is that the UT is considering cutting in activism grants.

News

Wetenschappers wijzen beoogd minister op zijn eigen advies: investeer in kennis

Wetenschappers doen een dringend beroep op het nieuwe kabinet om niet op onderzoek te bezuinigen. Promovendi en postdocs wijzen daarbij op een advies dat beoogd minister Bruins elf dagen geleden aan ‘zichzelf’ gaf: investeer in kennis en onderzoek.

News

Samen nadenken over ‘een slimmer collegejaar’

De landelijke kennisbijeenkomst ‘Een slimmer academisch jaar’ van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wordt dit jaar op de UT gehouden. Vandaag doen vier UT-opleidingen mee aan het initiatief.

News

De Jonge werkt nog altijd aan comeback hospita

Een student in huis nemen gaat niet zomaar. Je eigen huur kan erdoor omhoogschieten of de bank verbiedt het. Demissionair woonminister Hugo de Jonge werkt in de laatste dagen van zijn bewind nog aan een wetswijziging.

News

De Jonge Akademie: 'Protest is een vorm van onderwijs'

Je mag niet zomaar demonstreren op de campus, blijkt uit een speciale richtlijn van de universiteiten. Maar zo’n beperking van het demonstratierecht kan het debat smoren, meent De Jonge Akademie.

News

VV Drienerlo keert terug in derde klasse

De eerste selectie van VV Drienerlo keert na een afwezigheid van vijf seizoenen terug in de derde klasse. Een 1-0 zege in de finale van de nacompetitie zaterdag bleek voldoende voor promotie.

  • EN
  • NL
News

Verkiezingsuitslag: UReka en DAS opnieuw in evenwicht, hoge opkomst medewerkers

Net als in voorgaande jaren gaan zes zetels naar UReka en drie naar DAS. Campus Coalitie levert alle negen kandidaten voor de medewerkerszetels. Dat is de uitslag van de universiteitsraadsverkiezingen, die vrijdagmiddag bekend werd gemaakt in de Waaier.

  • EN
  • NL
News

Election results: UReka and DAS again in balance, high turnout employees

As in previous years, six seats again go to UReka and three to DAS. Campus Coalition provides all nine candidates for the employee seats. Those are the results of the University Council elections, which were announced on Friday afternoon in the Waaier.

Read more articles