News

In beeld: renovatie Contact Centre nadert afronding

De transformatie van de voormalige Faculty Club naar het Contact Centre is na een jaar renovatie zo goed als afgerond. Het interieur van het gebouw is onmiskenbaar veranderd. Komende week betrekken de eerste bewoners de monumentale boerderij. Een fotoserie van Klaas-Jelmer Sixma.

News

Tijdelijke contracten schaden academische vrijheid, meent minister

De toename van tijdelijke contracten in de wetenschap leidt tot een afbraak van de academische vrijheid, zei minister Dijkgraaf gisteravond in een debat met de Tweede Kamer. Mede daarom wil hij meer vaste banen.

  • EN
  • NL
News

Chinese beurspromovendi in Nederland rapporteren aan ambassade

Ook in Nederland wordt Chinese beurspromovendi gevraagd hun vorderingen door te geven aan hun ambassade, melden ze aan het Delftse nieuwsplatform Delta. Ze nemen de rapportageplicht zelf niet erg serieus. Het ministerie doet er onderzoek naar.

  • EN
  • NL
News

Chinese PhD candidates with scholarships in the Netherlands report to embassy

Chinese PhD candidates with a scholarship in the Netherlands are being asked to report on their progress to their embassy, according to the Delft University of Technology journalistic platform Delta. They themselves do not take the reporting obligation very seriously. The Ministry is investigating the matter.

News

Vakbonden verhogen druk op cao-onderhandeling universiteiten

De universiteiten doen nog steeds niet genoeg tegen de hoge werkdruk, stellen de vakbonden. En met de vaste contracten schiet het ook niet op. Volgende week dinsdag gaan ze protesteren.

News

Elf vluchtelingen mogen aan de slag met NWO-beurs

Elf vluchtelingen kunnen hun wetenschappelijke carrière in Nederland voortzetten dankzij een speciale beurs van onderzoeksfinancier NWO. Ze gaan anderhalf tot twee jaar aan het werk, al dan niet in deeltijd.

News

Education minister wants more teaching in Dutch

More higher education programmes should be taught in Dutch, says Education Minister Robbert Dijkgraaf. He has promised to soon put forward his vision on Dutch as the language of instruction.

News

Academische vrijheid: Europees Parlement trekt aan de bel

Wat is academische vrijheid? Daar zijn veel verschillende ideeën over en dat kan problemen opleveren, staat in een nieuw Europees rapport. Onderwijsminister Dijkgraaf is daar niet zo zeker van, maar wil de dreigingen toch serieus nemen.

News

Iraniër wilde hier kennis stelen, meldt AIVD

De Nederlandse veiligheidsdiensten hebben vorig jaar verijdeld dat een Iraanse wetenschapper kennis kon verwerven bij een technische universiteit in Nederland. Die kennis zou bruikbaar zijn geweest voor het kernwapenprogramma van Iran.

News

Student wint rechtszaak om energietoeslag 1.300 euro

Een Utrechtse student heeft een rechtszaak gewonnen en moet alsnog de energietoeslag van 1.300 euro krijgen. De gemeente heeft studenten ten onrechte als groep uitgesloten, oordeelt de rechter.

News

Klimaatactivisten blinddoeken The Head

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zondagmorgen het kunstwerk The Head op de campus geblinddoekt. Volgens de actievoerders is het een reactie op het nieuwste klimaatrapport van het IPCC.

  • EN
  • NL
News

Chinese beurspromovendi een risico? Dat laat het kabinet onderzoeken

Chinese beurspromovendi spelen soms gevoelige informatie door aan China, meldden verschillende media. Na maanden van uitstel heeft minister Robbert Dijkgraaf op deze berichten gereageerd: het kabinet stelt een onderzoek in.

  • EN
  • NL
News

Government investigates potential risk posed by Chinese PhD candidates

Chinese PhD candidates attending Dutch universities on a scholarship sometimes pass on sensitive information to China, according to various media reports. After months of delay, Education Minister Robbert Dijkgraaf announced he is is launching an investigation.

News

Terugkeer basisbeurs: snel antwoorden op waslijst aan vragen Eerste Kamer

De terugkeer van de basisbeurs is weer een stapje dichterbij, nu onderwijsminister Robbert Dijkgraaf een reeks schriftelijke vragen van de Eerste Kamer heeft beantwoord.

Read more articles