News

Gesponsord of niet? Universiteiten geven nieuwe lijst met hoogleraren

De universiteiten hebben hun lijst met leerstoelen aangevuld die bedrijven, stichtingen of overheden voor hen betalen. Dat gebeurde na een eerdere poging, die verre van volledig bleek.

  • EN
  • NL
News
Verslag van debat ‘Under Pressure: The workload of PhDs’

‘Zie je proefschrift als het halen van je rijbewijs, niet als je levenswerk’

Voetbalmetaforen, verwachtingen temperen en opvallend felle kritiek van de rector op de campushuisarts. Een debat over werkdruk van promovendi in het Amphitheater donderdagmiddag nam onverwachte wendingen. ‘We zijn het volledig oneens met alles wat deze huisarts doet.’

  • EN
  • NL
News
Report on discussion 'Under Pressure: The workload of PhDs'

'Think of your dissertation as getting your driving licence, not your life's work'

Football metaphors, tempering expectations and remarkably fierce criticism from the rector on the general physician on campus. A discussion on the workload of PhD students in the Amphitheatre Thursday afternoon took unexpected turns. 'We completely disagree with everything this GP does.'

News

Onderwijs opnieuw doelwit van klimaatactivisten

Actiegroep End Fossil gaat in mei wereldwijd onderwijsinstellingen bezetten. Ze handhaven hun eis dat universiteiten en hogescholen volledig transparant moeten zijn over hun banden met de fossiele industrie en willen dat ze alle samenwerking verbreken.

News

Studenten lopen hard voor overleden dispuutsgenoot

Ter nagedachtenis aan hun vorig jaar overleden dispuutsgenoot Jesper Benus lopen de leden van dispuut Plan B tijdens de Enschede Marathon. Hun doel aanstaande zondag: zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting MIND, om meer aandacht te vestigen op mentale problemen bij jongeren.

News

Dijkgraaf wil meer opleidingen in het Nederlands

In het hoger onderwijs zouden meer opleidingen Nederlandstalig moeten zijn, vindt minister Dijkgraaf. Hij belooft binnenkort zijn visie te geven op het Nederlands als onderwijstaal.

  • EN
  • NL
News

Problemen met levering studieboeken (lijken) afgewend

Een akkoord tussen het Overleg Studieverenigingen en de dienst LISA moet voorkomen dat UT-studenten het komende kwartiel zonder studieboeken komen te zitten. De onzekerheid ontstond door het plotselinge faillissement van leverancier Studystore.

  • EN
  • NL
News

Problems with study book delivery (seem) averted

An agreement between the Organisation of Study Associations and the LISA service department should prevent UT students from being left without textbooks in the coming quarter. The uncertainty arose due to the sudden bankruptcy of supplier Studystore.

News

Promovendinetwerk onderzoekt positie beurspromovendi

Promovendi Netwerk Nederland (PNN) wil meer te weten komen over de werkomstandigheden en financiële positie van internationale beurspromovendi. Worden ze behandeld als andere promovendi of niet?

News

Dus toch geen landelijke bachelor Nederlands

Nee hoor, er komt geen landelijk bachelorprogramma voor de opleidingen Nederlands. Anders dan bij de moderne talen Frans en Duits blijft het bij ‘versterking van de samenwerking’.

News

Zes miljoen voor nieuwe fotonische productiefaciliteit

PhotonDelta, een nationaal programma voor de ontwikkeling van fotonica, investeert zes miljoen in New Origin, een nieuw te bouwen productiefaciliteit voor fotonische chips. De UT is via haar holding volledig eigenaar van New Origin.

News

Dijkgraaf verdeelt 200 miljoen; moderne talen krijgen landelijke bachelors

De universiteiten krijgen jaarlijks 200 miljoen euro voor onderlinge samenwerking en meer vaste banen. Een van hun plannen: voor de moderne talen Frans en Duits komen er landelijke bacheloropleidingen. Niet voor Nederlands.

News

Rubiconbeurs voor UT-postdoc Birkhölzer

UT-postdoc Yorick Birkhölzer is door onderzoeksfinanciers NWO en ZonMw beloond met een Rubiconbeurs. De pas gepromoveerde wetenschapper mag met de beurs anderhalf jaar lang ervaring opdoen aan de Cornell University in de Verenigde Staten.

News

Rotterdamse student gaat LSVb leiden

De 21-jarige student Elisa Weehuizen van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. Haar medebestuursleden komen uit Amsterdam, Breda, Utrecht en Nijmegen.

Read more articles