News

Coassistenten in actie voor hogere vergoeding

Studenten geneeskunde krijgen tijdens hun coschappen in het ziekenhuis een onkostenvergoeding van 100 euro per maand. Dat is te weinig, vinden ze. Andere stagiairs krijgen 400 euro, dus waarom de coassistenten niet?

News

Scheuren over de campus in racespel Assetto Corsa

Dankzij Erwin Hofman (26) kunnen gameliefhebbers sinds kort de campus als circuit gebruiken. De student Industrial Design Engineering bouwde in het populaire racespel Assetto Corsa de universiteitsgrond grotendeels tot in detail na. ‘Je krijgt echt het gevoel dat je over de campus rijdt.’

News

Minister wil vasthouden aan beperkte lesbevoegdheid

Het zou een ‘hamerstuk’ zijn, maar de Tweede Kamer heeft toch twijfels over de ‘educatieve module’, de snelle route naar het leraarschap voor afgestudeerde bachelors. Want zijn deze leraren wel voldoende bevoegd?

News

Studenten en wetenschappers steunen Groningse klokkenluider

Het ontslag van de Groningse universitair hoofddocent Susanne Täuber veroorzaakt nog altijd veel commotie. Sympathisanten nemen het voor haar op en willen dat de universiteit haar weer aan het werk zet.

News

Theatershow Huize Enschede krijgt vervolg

Het tweede seizoen van Huize Enschede, een theaterserie over het Enschedese studentenleven, gaat aanstaande maandag van start in theater De Kleine Willem. Scriptschrijver en UT-alumnus Bran Remie hoopt dat de nieuwe reeks opnieuw zorgt voor uitverkochte zalen.

News

‘Zuidas heeft grote invloed op afstudeerrichting fiscaal recht’

Zes Amsterdamse Zuidaskantoren en de Belastingdienst hebben al jarenlang veel te vertellen bij een gemeenschappelijke afstudeerrichting fiscaal recht van vier universiteiten. Minister Dijkgraaf wil opheldering.

  • EN
  • NL
News

UT-gemeenschap trapt massaal in phishingmail

Studenten en medewerkers trapten afgelopen week massaal in een overtuigend uitziende phishingmail. Die werd verstuurd door de dienst LISA, om de ‘cyberbewustheid’ op de UT te meten. Een kwart van de studenten en 29 procent van de medewerkers klikte op de link in de mail.

  • EN
  • NL
News

UT community falls massively for phishing email

Students and staff fell for a convincing-looking phishing email in droves last week. It was sent by the LISA service department to measure 'cyber awareness' at the UT. A quarter of students and 29 per cent of employees clicked on the link in the mail.

News

UT stopt nog niet met TikTok

Het kabinetsbesluit om TikTok te verbieden op werktelefoons van rijksambtenaren heeft vooralsnog geen gevolgen voor werknemers van de UT. Hogeschool Saxion grijpt in tegenstelling tot de UT wel in.

  • EN
  • NL
News

UT wacht met spanning op brief Dijkgraaf over internationalisering

Het college van bestuur kijkt met spanning naar de brief van minister Dijkgraaf (OCW) over internationalisering, die naar verwachting eind deze week verschijnt. Dat bleek woensdagmorgen tijdens de Uraad. De brief kan grote gevolgen hebben voor de UT.

  • EN
  • NL
News

UT anxiously awaits Dijkgraaf’s letter on internationalisation

The Executive Board is anxiously awaiting the letter from minister Dijkgraaf (Education) on internationalisation, which is expected to appear at the end of this week. This became apparent during the University Council on Wednesday morning. The letter could have major consequences for the UT.

News

Uraad over rookbeleid: tijd voor serieuze actie

Als het aan de Uraad ligt verandert het college van bestuur de toon rond het rookbeleid op de campus. De leden vragen om betere communicatie, een actie via een campagne en een slogan.

News

Bestuurders krijgen zelfhulpboek tegen ‘flexverslaving’

Veel docenten en onderzoekers hebben een tijdelijke baan. De Algemene Onderwijsbond (AOb) trekt deze week met een bus door het land om bestuurders te laten afkicken van hun verslaving aan flexibele contracten.

  • EN
  • NL
News

NWO laat quota voor diversiteit in wetenschap onderzoeken

Hoe kun je in Nederland de weerstand wegnemen tegen verplichte quota voor ‘geracialiseerd academisch personeel’? Dat is een van de onderwerpen die NWO laat onderzoeken ter bevordering van kansengelijkheid en inclusie in de wetenschap.

  • EN
  • NL
News

NWO finances study into quotas for diversity in academia

How can we remove resistance to mandatory quotas for ‘racialised academic staff’ in the Netherlands? This is one of the questions the Dutch Research Council (NWO) is having studied in an attempt to promote equity and inclusion in academia.

Read more articles