News

‘Voor ieder wat wils’ bij nieuwe cateraar in The Gallery

Michel Nachtegaal is sinds begin dit jaar de nieuwe cateraar van Restaurant & Grand Café The Gallery. De lunch à la carte staat centraal bij de nieuwe uitbater. ‘We spelen wat meer restaurant en doen minder takeaway.’

News

Volt veruit de grootste op de campus

Volt is met ruim 30 procent van de stemmen de grootste partij op de campus bij de Provinciale Statenverkiezingen. Dat blijkt uit de uitslagen per stembureau. Landelijke winnaar BBB haalde in het stemlokaal van de Bastille minder dan 5 procent van de stemmen.

  • EN
  • NL
News
Uitkomsten uit medewerkerswelzijnsonderzoek 2022

Bevlogen UT’er blijft kampen met werkdruk

De UT-medewerker toonde zich ook in 2022 tevreden en bevlogen, maar daar staat – nog steeds – forse werkdruk tegenover. Dat blijkt uit het recent gepubliceerde welzijnsrapport.

  • EN
  • NL
News

Passionate UT employee continues to struggle with workload

UT employees still expressed satisfaction and enthusiasm in 2022, but this is - still - offset by a considerable workload. Such is evident from the recently published employee well-being report.

News

#MeToo: HvA mag docent ontslaan

Een Amsterdamse hbo-docent had een seksuele relatie met een studente en ook tegenover anderen gedroeg hij zich ongepast. De Hogeschool van Amsterdam heeft genoeg redenen om hem te ontslaan, oordeelt de kantonrechter.

News

Oud-CvB-voorzitter Ben Veltman overleden

Oud-collegevoorzitter Ben Veltman overleed vorige week donderdag op 90-jarige leeftijd. Hij was van 1992 tot 1997 CvB-voorzitter van de UT.

  • EN
  • NL
News

ChatGPT schrijft wetenschappelijk artikelen

In een wetenschappelijk tijdschrift is een artikel verschenen over de gevaren en mogelijkheden van ChatGPT in het onderwijs. En jawel, het is geschreven met behulp van ChatGPT.

  • EN
  • NL
News

ChatGPT writes academic articles

An academic journal has published an article about the risks and opportunities ChatGPT poses for education. And yes, it was written with the help of ChatGPT.

News

UT’er en BBB’er Luuk Buunk wint zetel in provinciehuis

UT-onderwijskundige Luuk Buunk (26) stond als tweede op de Overijsselse kandidatenlijst van de BoerBurgerBeweging (BBB). De partij noteerde vorige week een enorme verkiezingszege. In het provinciehuis wacht hoogstwaarschijnlijk een zetel voor Buunk. ‘Ik wil academische wijsheid en nuchter boerenverstand dichterbij elkaar brengen.’

News

Oud-rector hogeschool krijgt celstraf voor fraude met giften

De oud-rector van de voormalige Islamitische Hogeschool Europa is veroordeeld tot 28 maanden celstraf. Hij verkocht duizenden vervalste kwitanties van giften, waarmee donateurs belastingaftrek konden claimen.

News

BBB wint: wat zijn de gevolgen voor hoger onderwijs?

De nieuwe partij BoerBurgerBeweging heeft de verkiezingen voor de Provinciale Staten gewonnen en krijgt dus ook veel zetels in de Eerste Kamer. Wat zijn de gevolgen voor het hoger onderwijs?

News

Sleutel Langezijds overgedragen aan de UT

De gerenoveerde Langezijds is gisteren met een symbolische houten sleutel overgedragen aan de UT. Bouwbedrijven Dura Vermeer/Trebbe en Croonwolter&dros rondden de renovatie onlangs af, waardoor de ITC-faculteit het gebouw vanaf half april in gebruik kan nemen.

News

NVAO zoekt uit: waarom keurden wij lerarenopleidingen goed?

Hoe kunnen lerarenopleidingen in het hbo zijn goedgekeurd terwijl de Onderwijsraad het taal- en rekenniveau van afgestudeerden alarmerend laag vindt? Onderwijskeurmeester NVAO gaat het zelf analyseren, meldt minister Dijkgraaf.

News

Wegsturen student geneeskunde was terecht

Een student geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam is terecht uit de opleiding gezet toen ze tijdens de coschappen ongeschikt bleek voor het beroep. Dat staat in een vonnis van de Raad van State.

Read more articles