Chef Horeca was sinds 2012 de cateraar en uitbater van Restaurant & Grand Café The Gallery, maar stopte eind vorig jaar. Pandeigenaar a.s.r. real estate ging op zoek naar een nieuwe uitbater. Uiteindelijk nam Michel Nachtegaal het stokje over. De naam van de horecagelegenheid is hetzelfde gebleven, vertelt hij. ‘Er zit geen smet op. Iedereen kent het hier als Restaurant & Grand Café The Gallery. We zijn sinds de overname ook geen dag dicht geweest.’
Gezellig lunchen
Aan het concept is weinig veranderd, zegt Nachtegaal. ‘Wel hebben we de aankleding van het restaurant aangepakt. En er staat een menukaartje op tafel, waar gasten met een QR-code hun lunch kunnen bestellen. We richten ons minder op takeaway en meer op de lunch à la carte: we spelen wat meer restaurant. Mensen kunnen hier gezellig lunchen. Avondeten kan ook, maar alleen op aanvraag.’
Volgens Nachtegaal biedt het menu voor ieder wat wils. ‘Het bestaat uit vegetarisch, vlees, vis en veganistisch. Kortom heel divers. We hebben minder te maken met de regels van UT-cateraar Appèl, dat geeft net wat meer vrijheid. Ik denk dat je ons ergens tussen de Waaier en het restaurant van het U Parkhotel kunt plaatsen. We bieden goede kwaliteit voor een degelijke prijs.’ De nieuwe uitbater is tevreden met de toeloop in zijn restaurant. ‘Het gaat redelijk tot goed. De vindbaarheid is nog wel lastig. We hebben geen eigen website, daar wordt aan gewerkt.’
Maatwerk
Nachtegaal richt zich vooral op het DesignLab en partijen van buitenaf. Ook de nieuwe ITC-faculteit in Langezijds ligt om de hoek en dat biedt kansen, zo denkt hij. ‘Ik weet niet precies hoe ze het bij ITC doen met de catering, maar ik ontvang ze natuurlijk graag.’ Daarnaast wijst Nachtegaal op het Grand Café. ‘Deze ruimte is geschikt voor lezingen, pubquizen of afscheidsrecepties. We bieden een stukje maatwerk. Als mensen een oud-hollandssnackmenu willen, regelen we dat.’
Naast zijn werk als cateraar in The Gallery is Nachtegaal eigenaar van een pannenkoekenrestaurant in Enschede. Vooralsnog heeft hij geen plannen om ook in The Gallery pannenkoeken te bakken. ‘Nee, daar is de keuken niet geschikt voor. Maar wie weet in de toekomst, als er een geschikte ruimte vrijkomt op de campus. Moet je zien hoeveel studenten ik in mijn pannenkoekenrestaurant in Enschede heb zitten. Dan zeg ik: waarom niet hier op de campus?’