News

Nieuws gemist? Enschede beste studentenkamerstad & verplichte cybertraining

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News
Praten na de schok van coalitieplannen

KNAW-president Dogterom: 'Hopelijk wordt de soep niet zo heet gegeten'

De plannen van de komende regering zijn een schok voor het hoger onderwijs en de wetenschap, zegt president Marileen Dogterom van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Maar voor ‘Hongaarse toestanden’ vreest ze nog niet.

News

UT-volleybalteam zamelt geld in voor deelname EK Hongarije

Deelname aan het EK studentenvolleybal in Hongarije blijkt voor het UT-studentenvolleybalteam zo prijzig, dat de selectie op creatieve wijze geld aan inzamelen is om mee te kunnen doen.

Uit de Bladen

Over het Glitterbal, de 'wappieprof' en surveilleren op je 82e

Wat speelt er zoal bij andere universiteiten en hogescholen? In de wekelijkse rubriek ‘Uit de bladen’ selecteren wij het meest opmerkelijke, opvallende en interessante nieuws bij de collega’s uit den lande.

News

UT ‘experimenteert’ met andersoortige rankings

De UT gaat deelnemen aan twee andersoortige rankings van welbekende rangschikkers. Het gaat om de QS Sustainability ranking en de Times Higher Education impact ranking.

News

Green Team Twente verandert naam in ‘HyDriven’

Studententeam Green Team Twente gaat verder onder de naam ‘HyDriven’. Het team presenteerde donderdagmiddag hun nieuwe waterstofauto Nebula. Meerdere innovaties kenmerken de auto, waaronder een nieuw ontwikkeld waterstof-aandrijvingssysteem.

News

Voorzitter Amsterdamse studentenraad voor de rechter; Harvard voortaan neutraal

Afgelopen week breidden pro-Palestina demonstranten hun tentenkampen uit, ontruimde de ME een gebouw en stonden verschillende verdachten voor de rechter. Eén van hen is de voorzitter van de studentenraad van de Universiteit van Amsterdam.

News

Ethische commissies onderzoeken banden Israel: ‘Geen vertragingstactiek’

Allerlei universiteiten stellen een commissie in om de banden met Israël te onderzoeken. Wat doet die? En wie zitten erin? 'De commissie moet zelf geen strijdtoneel worden', zegt Ruard Ganzevoort, beoogd voorzitter van de Rotterdamse commissie.

News

Tweede Kamer wil geen promovendi met Chinese beurs in gevoelige vakgebieden

Chinese beurspromovendi moeten geen toegang meer krijgen tot gevoelige onderzoeksgebieden, vindt een grote meerderheid van de Tweede Kamer. Er is gisteren over gestemd.

News

Zes op de tien UT’ers moet verplichte cybertraining nog afronden

De verplichte privacy- en securitytraining die UT-medewerkers sinds dit voorjaar moeten volgen, is vooralsnog door 41 procent van hen afgerond. Dat terwijl de deadline van 17 juni in zicht komt.

News

Dijkgraaf prijst onafhankelijke pers in hoger onderwijs

'Het is belangrijk dat redacties van universiteitsbladen en hogeschoolkranten onafhankelijk kunnen opereren', zei demissionair minister Robbert Dijkgraaf in de Tweede Kamer. Hij spreekt bestuurders hierop aan.

News

Kamer steunt Dijkgraaf: geen circus rond ‘kwaliteitsbekostiging’

De Tweede Kamer gaat alsnog haast maken met het schrappen van ‘kwaliteitsbekostiging’ in het hoger onderwijs. Dat gaat veel gedoe schelen. In één moeite door krijgen pechstudenten meer compensatie voor het mislopen van de basisbeurs.

Read more articles