News
Theatervoorstelling ‘Luister, We eten!’ in de Citadel

In ‘klankdiner’ met bewegend eetgerei smelten kunst en technologie samen

Tijdens een voorstelling een smakelijke maaltijd eten en op die manier onderdeel uitmaken van de show. Dat is in een notendop de opzet van 'Luister, We Eten!', een interactieve theatervoorstelling die woensdag en donderdag plaatsvindt in de Citadel. Daniel Davison, labmanager van het Interaction Lab op de UT, is een van de betrokkenen en geeft uitleg over dit ‘klankdiner'.

News

Dies natalis UT keert terug naar november

De dies natalis van de UT keert terug naar de laatste vrijdag van november. De afgelopen drie jubilea vonden telkens plaats in de maand mei. Vrijdag 28 november 2025 staat de eerstvolgende dies op de agenda.

News

Enschede is 'Beste Studentenkamerstad 2023’

Enschede was in 2023 relatief de beste studentenkamerstad van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek dat de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) doet naar de omstandigheden voor studentenhuisvesting in de verschillende studentensteden.

News

CIDI eist van Universiteit Leiden alle correspondentie met Israël-kritische organisaties

De Universiteit Leiden moet inzage geven in alle banden met organisaties die een boycot van Israël steunen, vindt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Het heeft een Woo-verzoek ingediend.

News

Amper UT’ers op kieslijst Europees Parlementsverkiezing

Nederlanders mogen donderdag 6 juni weer naar de stembus, ditmaal voor de Europese parlementsverkiezingen. Op de kieslijst zijn bijna geen UT-alumni of -studenten te vinden, hoewel één UT’er lijsttrekker is van zijn partij.

News

NSE: UT scoort bovengemiddeld

Studenten hebben meer waardering voor de sfeer aan hun opleiding dan voor het onderwijs, de toetsen, de docenten of de faciliteiten. De UT scoort over bijna de gehele linie bovengemiddeld. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2024.

News

Aantal internationale studenten groeit steeds minder snel

Het aantal buitenlandse studenten in het Nederlandse hoger onderwijs steeg dit jaar met 5 procent, de kleinste groei in negen jaar tijd. Een op de zes volgt een Nederlandstalig programma.

News

Medezeggenschap: vooral veel lege zetels bij hogescholen

Het is moeilijker om hbo-studenten voor de medezeggenschap te werven dan wo-studenten. Bij de universiteit krijgen studenten meer geld voor hun inspanningen, maar ze zijn er ook vaker ontevreden over de vergoeding.

News

Ranglijst duurzaamheid: hogeschool VHL wint, TU Delft en Erasmus in top 3

De jaarlijkse SustainaBul voor de meest duurzame universiteit of hogeschool gaat naar hogeschool Van Hall Larenstein. De universiteiten van Delft en Rotterdam staan voor het eerst in de top drie.

News

TEDxTwenteU gaat door, ondanks financiële malheur

Zeven sprekers staan aanstaande woensdagavond op de planken van Concordia voor TEDXTwenteU, ondanks het terugtrekken van financiering van de Student Union. Commissieleden Daniël Blik (voorzitter) en Gerwald van Beijnum (externe betrekkingen) over het evenement.

News

Wie krijgen die 95 duizend langstudeerboetes?

De langstudeerboetes voor trage studenten moet 285 miljoen euro opleveren in het jaar 2027. Dat zijn 95 duizend boetes. Eén ding lijkt helder: het zijn de usual suspects die gaan betalen.

  • EN
  • NL
News

Drie op een rij voor universiteitsteam Groningen

Het universiteitsteam van Groningen is de voorlopige winnaar van de 52e Batavierenrace . Deze editie kenmerkte zich door enkele incidenten onderweg, wat leidde tot vier geschrapte etappes.

  • EN
  • NL
News

Three in a row for university team Groningen

The University team of Groningen is the provisional winner of the 52nd Batavierenrace. This edition was characterized by some incidents along the way, which led to four cancelled stages.

Read more articles