News

Student wint rechtszaak energietoeslag in Amsterdam

Opnieuw heeft een student een rechtszaak om de energietoeslag gewonnen van zijn gemeente. Deze keer gaat Amsterdam onderuit. De gemeente mag studenten niet zomaar uitsluiten, vindt de rechter.

News

Blokkade Scientist Rebellion tegen vervuilende privéjets

Tien wetenschappers hebben dinsdagochtend een privéjet-terminal van luchthaven Schiphol geblokkeerd. Ze demonstreerden tegen de hoge uitstoot van de vliegtuigen.

News

DUO-controles basisbeurs leverden 21 miljoen euro op

Fraudeert u met de basisbeurs? Sinds 2012 stonden controleurs van DUO bij zo’n 23 duizend studenten op de stoep. Het resultaat: 21 miljoen euro aan boetes en terugvorderingen, maar ook vele missers en enkele honderden rechtszaken.

News

Wetenschappers: schiet samenwerking met fossiele bedrijven niet zomaar af

Klimaatactivisten eisten vorige week wederom dat universiteiten de banden met de fossiele sector verbreken. Maar een groep wetenschappers is kritisch. Het zou de verduurzaming juist schaden.

News

Studentenvereniging zamelt geld in met verkoop lekkernijen

Leden van de Turkic Student Association Twente halen deze week geld op voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat doen ze door Turkse lekkernijen te verkopen op het O&O-plein.

News

Drie doden bij schietpartij universiteit Michigan

Op de campus van Michigan State University heeft een schutter gisteravond drie mensen doodgeschoten en vijf anderen verwond. Op de vlucht voor de politie bracht hij daarna zichzelf om het leven.

  • EN
  • NL
News

Dijkgraaf twijfelt, maar zet wetsvoorstel loting door

Tegen zijn zin heeft de Tweede Kamer zijn wetsvoorstel voor de terugkeer van loting aangepast. Minister Dijkgraaf twijfelt, schrijft hij in een brief, maar hij trekt het wetsvoorstel niet terug.

  • EN
  • NL
News

Dijkgraaf has his doubts, but presses ahead with lottery bill

Against his wishes, the House of Representatives has amended Education Minister Robbert Dijkgraaf’s bill for the return of a lottery system. Dijkgraaf has his doubts, he writes in a letter to the House, but he is not withdrawing the bill.

News

Nederlands Studenten Orkest treedt op in Enschede

Het Nederlands Studenten Orkest geeft aanstaande maandag 20 februari een concert in het Muziekcentrum in Enschede. Drie UT-studenten maken deel uit van dit nationale orkest, waarmee ze sinds afgelopen weekend op tournee zijn.

News

P-NUT Day about research in times in crisis

The annual P-NUT PhD & EngD Day will be held on 24th February in DesignLab. Carrying the theme ‘Research & Sustainability in times of crisis’, the event for doctoral candidates includes hands-on activities, such as a workshop on how to deal with stress.

News

Meedenken over onderwijs en onderzoek in 2040

Waar moet het de komende jaren naartoe met het mbo, het hoger onderwijs en de wetenschap? Het ministerie van Onderwijs gaat in maart vier bijeenkomsten in het land organiseren waar iedereen die wil mag meepraten.

  • EN
  • NL
News

Bouw woningen aan Boulevard na de zomer van start

De bouw van 117 studentenwoningen aan de Boulevard op de campus gaat in september van start. Vanochtend ondertekenden de UT, aannemer Plegt-Vos en woningcorporatie De Veste een samenwerkingscontract.

  • EN
  • NL
News

Construction student houses on Boulevard to start after summer

The construction of 117 student houses on the Boulevard on campus will start in September. This morning, the UT, contractor Plegt-Vos and De Veste signed a cooperation contract.

News

Brandweer sluit Gronings studentenhuis

De bewoners van een Gronings studentenhuis moeten de brandveiligheid van hun woning verbeteren. Van de brandweer mogen ze er pas slapen als de woning aan de eisen voldoet.

Read more articles