News

Proef met Mastodon: hoger onderwijs hoopt op minder haatberichten

Steeds meer gebruikers van sociale media zien Mastodon als alternatief voor Twitter. Vanaf maart gaan de universiteiten en hogescholen ermee experimenteren. Ze willen zo minder afhankelijk worden van Twitter.

News

Eindhoven eerste TU met vrouwelijke rector

De Vlaamse hoogleraar Silvia Lenaerts wordt op 11 mei rector magnificus van de TU Eindhoven. Ze is de eerste vrouw die deze functie bekleedt bij een technische universiteit in Nederland.

News

Een raceloos 2023 voor Electric Superbike

Geen wedstrijden voor Electric Superbike Twente in 2023: het team neemt de tijd om een nieuwe motor te bouwen. Ondanks het gebrek aan wedstrijdspanning zijn de leden enthousiast, volgens teammanager Gijs Hurkmans (21).

  • EN
  • NL
U-Today Vacancies

Student vlogger wanted!

U-Today is looking for a student to regularly create vlogs for our website. About what? We can decide that together!

  • EN
  • NL
U-Today Vacancies

Studentvlogger gezocht!

U-Today is op zoek naar een student, die het leuk lijkt om regelmatig te vloggen voor onze website. Waarover? Dat gaan we samen met jou bepalen!

News

ME ontruimt pand UvA binnen een dag

De bezetting aan de Universiteit van Amsterdam is voorbij. De mobiele eenheid heeft gisteravond het pand ontruimd en dertig mensen aangehouden. Eerder die dag had het bestuur de demonstranten gevraagd om vrijwillig te vertrekken.

News

Bezetting bij UvA wegens banden met Shell

Tientallen studenten hebben een pand van de Universiteit van Amsterdam bezet. Ze eisen dat de universiteit haar banden met oliebedrijf Shell verbreekt.

News

Vijftien jonge wetenschappers met Rubiconbeurs op pad

Onderzoeksfinanciers NWO en ZonMw geven vijftien pas gepromoveerde wetenschappers een Rubiconbeurs om ervaring op te doen bij een buitenlandse kennisinstelling. Ruim een derde van de aanvragen werd gehonoreerd. De UT greep dit keer naast de beurzen.

News

Laag collegegeld voor vluchteling-studenten? Dijkgraaf vreest aanzuigende werking

Onderwijsminister Dijkgraaf gaat het collegegeld voor vluchtelingstudenten voorlopig niet verlagen. Hij is bang dat de druk op het hoger onderwijs dan te groot wordt, laat hij de Tweede Kamer weten.

News

Kabinet: Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud

Van veel Nederlandse studenten staan de persoons- en studiegegevens opgeslagen in datacentra van Amerikaanse techbedrijven. Volgens het kabinet zijn er maatregelen genomen om lekken te voorkomen.

News

Cijfers bij actieplan kabinet: veel jonge vrouwen slachtoffer seksueel geweld

Ongeveer de helft van alle vrouwen tussen de 16 en 24 jaar kreeg in 2022 te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat gold ook voor 15 procent van de mannen in die leeftijd.

News

Nog even, dan komt er geld voor ‘blokverwarming’

Ook huurders in studentencomplexen krijgen een lagere energierekening dankzij steun van de overheid. De vraag is alleen hoe snel het geld bij deze studenten terechtkomt.

News

Eerstejaars Maastricht verplicht naar training rond grensoverschrijdend gedrag

In de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag wil de Universiteit Maastricht alle nieuwe bachelorstudenten vanaf volgend collegejaar verplichten om een training te volgen.

Read more articles