• EN
  • NL
News

Raad van State positief over wetsvoorstel internationalisering

De Raad van State is positief over het wetsvoorstel ‘Internationalisering in balans’. Wel moet er duidelijk in komen te staan dat het sluiten van anderstalige studies ‘een uiterste middel’ is. In het hbo hoeft er weinig te veranderen, vindt de raad.

  • EN
  • NL
News

Council of State positive on internationalisation bill

The Council of State is positive on the ‘Internationalisering in Balans’ (Internationalisation in Equilibrium) bill. As a caveat, the bill must clearly state that shutting down non-Dutch-taught programmes is 'a last resort'. Not a lot needs to change in higher vocational education, the council thinks.

News

Nieuwe besturen van ISO en LSVb

In juni wordt Mylou Miché de nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Bij de Landelijke Studentenvakbond neemt Abdelkader Karbache het stokje dan over. Een van de nieuwe LSVb-bestuursleden is oud-UT-student Boutaina Chami.

News
UT-kring op voetbalreis naar Londen

Fish, chips en Tottenham Hotspur

Met een bomvolle bus reisde personeelsvereniging UT-Kring afgelopen weekend af naar Londen, voetbalhoofdstad van de wereld. Hoogtepunt voor de ruim vijftig liefhebbers: een bezoek aan de wedstrijd van West Ham United in het Olympisch stadion.

News

Nieuws gemist? Pauze Groeifonds leidt tot onbegrip & XR blokkeert bijeenkomst

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Universiteiten moeten beter voor hun jonge onderzoekers zorgen, zegt Rathenau

Het leven valt niet mee voor startende onderzoekers, zegt het Rathenau Instituut. Ze verdienen betere begeleiding en meer begrip bij ziekte of zwangerschap. Van ‘erkennen en waarderen’ merken ze nog weinig.

News

Afscheid Hans Punt: ‘Het belang van de student stond altijd voorop’

Maar liefst 36 dienstjaren was Hans Punt, hoofd studentenzaken, werkzaam voor de UT. Daarvan zat hij lange tijd in het stichtingsbestuur van de Batavierenrace. Hij zwaaide donderdagmiddag af en ontving daarbij de prestigieuze Julianapenning.

News
Opnieuw veel beurzen naar Nederland

ERC Advanced Grant voor UT-hoogleraar Jai Prakash

UT-hoogleraar Jai Prakash ontvangt een ERC Advanced Grant van de Europese Onderzoeksraad. In totaal gingen er 23 advanced grants van maximaal 2,5 miljoen euro naar zeer ervaren onderzoekers van Nederlandse kennisinstellingen. Mogelijk worden het er nog meer.

  • EN
  • NL
News

Politie houdt verdachte van inbraken in campuswoningen aan

De politie hield woensdag een man aan die verdacht wordt van het plegen van inbraken in campuswoningen. De hoop is dat de inbraakgolf – die de campus wekenlang teisterde – nu gaat liggen. Toch blijft wijkagent Erik Dunnewind hameren op het goed sluiten van ramen en deuren.

  • EN
  • NL
News

Police detain suspect of burglaries in campus residences

On Wednesday, police detained a man suspected of committing burglaries at campus residences. The hope is that the wave of burglaries – which plague the campus for weeks – will now subside. Nevertheless, local police officer Erik Dunnewind continues to insist on closing windows and doors properly.

News

XR-demonstranten blokkeren ingang naar omstreden bijeenkomst

Enkele demonstranten van Extinction Rebellion blokkeerden dinsdagavond de ingang van het Amphitheater in de Vrijhof, waar een bijeenkomst van de omstreden klimaatorganisatie Clintel stond gepland. Na wat duw- en trekweg met de beveiliging ging de bijeenkomst iets later dan gepland alsnog door.

  • EN
  • NL
News

Handen uit de mouwen voor biodiversiteit op de campus

De Universiteit Twente maakt de komende jaren flink werk van de biodiversiteit op de campus. Er is een website in de maak om het thema voor iedere campusgebruiker beter zichtbaar te maken. Ook wordt nagedacht over een koppeling van het thema met het onderwijs.

  • EN
  • NL
News

Rolling up sleeves for biodiversity on campus

In the coming years, the University of Twente is working on improving biodiversity on campus. A website is being created to make the theme more visible to every campus user. Linking the topic with education is also being considered.

News

Bijscholing kan toch een officieel ‘niveau’ krijgen

Er komt een officieel Nederlands stempel voor het ‘niveau’ van bijscholing, ondanks zorgen over spraakverwarring. Straks denken mensen dat het ‘niveau’ van het onderwijs iets zegt over de kwaliteit, vreest vooral NSC.

  • EN
  • NL
News

DesignLab is hoofdkwartier van University Innovation Fellows

Het DesignLab van de UT is het komende weekend het ‘hoofdkwartier’ van de jaarlijkse University Innovation Fellows meet-up. Meer dan 400 internationale studenten en docenten van 63 verschillende instellingen nemen deel aan dit programma om verandering in het hoger onderwijs teweeg te brengen.

  • EN
  • NL
News

DesignLab is headquarters van University Innovation Fellows

This weekend, UT's DesignLab will be the 'headquarters' of the annual University Innovation Fellows meet-up. More than 400 international students and faculty from 63 different institutions participate in this program to bring about change in higher education.

Read more articles