News

Zeven opmerkelijke cijfers in het jaarverslag 2023

Het is jaarlijks een moloch van een document, het jaarverslag van de UT. U-Today spitte door het verslag van 239 pagina’s, op zoek naar de meest opvallende en opmerkelijke cijfers. Van 26 ongelukken tot 60 euro declareren.

News

Pilot Kick-In: doegroepen kiezen via markt en algoritme

De Kick-In commissie introduceert dit jaar een pilot om eerstejaars beter te matchen aan de doegroep van hun voorkeur. Dat gebeurt via een markt, die anders van opzet is dan in voorgaande jaren. Secretaris Lotte Weernink over het initiatief.

News
Terugblik met leiders ISO en LSVb

‘De studentenbeweging stond in vuur en vlam’

Het was een roerig jaar voor de leiders van de studentenbeweging. Plotseling viel het kabinet en moesten ISO en LSVb alle zeilen bijzetten. En uit het niets maakte de langstudeerboete een comeback. ‘Het veroorzaakte een aardbeving onder studenten.’

News

Leiden Ranking: zoek zelf de beste universiteit

Welke universiteiten publiceren de vaakst geciteerde wetenschappelijke artikelen, waar werken de meeste vrouwen en wie doet er veel aan open access? De nieuwe Leiden Ranking geeft antwoorden.

News

Roxy Dekker, The Dirty Daddies en Turfy Gang headliners introductieconcert

Roxy Dekker, The Dirty Daddies en Turfy Gang zijn de hoofdartiesten van het introductieconcert tijdens de Kick-In. Het gratis toegankelijke concert vindt plaats op woensdagavond 28 augustus, op de Oude Markt in het Enschedese stadscentrum.

News

Talking to a thousand students to connect musicians

'Do you like to play a musical instrument?' That is how Psychology student Matt Kazokas has recently been approaching hundreds of students around the UT. His goal is to get attention for his start-up Note-Bridge, a platform where people offer and receive cheap music lessons from each other.

News
Banen op de tocht, UNL dreigt kabinet met juridische stappen

'We willen graag duidelijk maken hoe schadelijk dit is'

Ook voor de kinderen van PVV’ers is de wetenschap belangrijk, zegt Caspar van den Berg, voorzitter van universiteitenvereniging UNL en Eerste Kamerlid van regeringspartij VVD. Vandaag stuurt hij de nieuwe minister een brief.

News

Cao universiteiten: 4,7 procent salaris erbij én meer sociale veiligheid

De werknemers van Nederlandse universiteiten krijgen in september 3,7 procent loonsverhoging en een eenmalige uitkering van 300 euro. In januari komt er nog één procent extra salaris bij. Ook de sociale veiligheid wordt verbeterd.

  • EN
  • NL
News

UT sluit 2023 af met tekort van 10,8 miljoen

De UT sluit 2023 uiteindelijk af met een tekort van 10,8 miljoen euro, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag. Incidentele resultaten zorgen ervoor dat het tekort beperkt blijft, anders had de UT grofweg 24 miljoen euro in de min moeten noteren.

  • EN
  • NL
News

UT closes 2023 with deficit of 10.8 million

The UT closes 2023 with a deficit of 10.8 million euros, according to the annual report published today. Incidental results ensure that the deficit is limited, otherwise the UT would have had to record roughly 24 million euros in the negative.

  • EN
  • NL
News

UT wil duizenden extra studenten opleiden voor regionale chipsector

De UT wil de komende jaren samen met de andere regionale onderwijsinstellingen duizenden extra studenten opleiden voor de microchipindustrie. Dat staat in een plan – ingediend door Twente Board – voor Project Beethoven, waarvoor de overheid 2,5 miljard euro beschikbaar stelt.

  • EN
  • NL
News

UT wants to educate thousands of extra students for regional chip sector

In the coming years, the UT, together with the other regional educational institutions, wants to educate thousands of extra students for the microchip industry. This is stated in a plan – submitted by Twente Board – for Project Beethoven, for which the government is making 2.5 billion euros available.

News

Internationals blijven steeds vaker, liefst in Amsterdam

Steeds meer buitenlandse studenten blijven in Nederland werken. Eenmaal gediplomeerd verhuizen internationals graag naar Amsterdam. In Limburg, Twente en Groningen blijven ze minder vaak wonen, meldt onderzoeksbureau ROA.

  • EN
  • NL
News

Inbraak in kantoren Vrijhof

In meerdere kantoren in de Vrijhof is afgelopen nacht ingebroken. Het lijkt erop dat er amper buit is gemaakt, maar het is de tweede inbraak in korte tijd in het gebouw. De politie voert onderzoek uit.

  • EN
  • NL
News

Burglary in offices Vrijhof

Several offices in the Vrijhof were broken into last night. It seems that hardly any loot has been taken, but it is the second burglary in a short time in the building. The police are investigating.

Read more articles