• EN
  • NL
News

Hard bezuinigen én minder buitenlandse studenten: 'Kan tot ontslaggolf leiden'

De oppositie maakt zich grote zorgen over de toekomst van het hoger onderwijs, blijkt uit vragen over een wetsvoorstel dat internationalisering in goede banen moet leiden. Maar ook regeringspartij NSC ziet nog beren op de weg.

  • EN
  • NL
News

Major budget cuts and fewer foreign students: 'Could lead to wave of layoffs'

The opposition is deeply concerned about the future of higher education, as shown by questions about a bill intended to manage internationalisation. But even the NSC, one of the cabinet parties, has concerns.

News

Drone team ‘shooting for better than sixth place’ in England

DroneTeam Twente is participating in the IMechE UAS drone challenge this week. Reinis Jaunarajs, the Chief Electronics & Testing of the UT’s smallest student team, explains about the challenges, innovations, and ambitions of the student team.

News

Hulpvraag UT-studenten steeg in collegejaar 2022-2023

Relatief meer UT-studenten zochten in collegejaar 2022-2023 hulp bij problematiek op het gebied van onderwijsgerelateerde zaken en persoonlijke omstandigheden. Dat blijkt uit het jaarrapport van Student Affairs Coaching & Counselling (SACC).

News

Terugblik op Robbert Dijkgraaf: was hij niet te hoffelijk?

Robbert Dijkgraaf verdeelde honderden miljoenen euro’s, streed voor gelijke kansen en zocht nuance. Nu ziet de D66-minister zijn beleid goeddeels in de shredder verdwijnen. Had hij dat kunnen voorkomen? Een terugblik.

News

Protest: mini-colleges tegen de bezuinigingen op wetenschap

Wetenschappers van de Universiteit Leiden leggen in een serie korte colleges uit waarom er niet op hen bezuinigd moet worden. Van de uitvinding van genocide tot Romeins glaswerk: 'Dit moet je uitbreiden, niet afbreken.'

  • EN
  • NL
News

UT sorteert voor op reorganisaties bij eenheden

De UT bereidt zich voor op reorganisaties bij eenheden die financieel niet op koers liggen en ‘waar onvoldoende mogelijkheden zijn om tot krimp te komen’. Dat staat in een mail naar het hoger management van de universiteit, die in handen is van U-Today.

  • EN
  • NL
News

UT pre-sorting for unit reorganisations

The UT is preparing for reorganisations at units that are not financially on track and 'where there are insufficient opportunities to achieve shrinkage'. This is stated in an email to the higher management of the university, which is in the hands of U-Today.

News

Cao universiteiten: sociale veiligheid is struikelblok in onderhandelingen

De cao voor de universiteiten is bijna verlopen. Vakbonden balen dat de onderhandelingen moeizaam verlopen. Vooral over sociale veiligheid zouden de universiteiten nauwelijks willen praten.

News

UT-docent legt functie bij NSC neer vanwege PVV-ministers

UT-docent Ronald Voorn stopt als kwartiermaker van het wetenschappelijk bureau van de politieke partij NSC. Voorn doet dat omdat ‘het gedrag van een aantal kandidaat-bewindspersonen in het verleden direct strijdig is met de waarden en het democratisch ethos waar ik voor wil staan’.

News

Universiteiten willen bezuinigingen aanvechten

De universiteiten overwegen juridische stappen tegen het nieuwe kabinet als dat inderdaad zo hard gaat bezuinigen op wetenschappelijk onderzoek. Want de overheid moet zich toch aan haar woord houden?

News

Nationale Onderwijspremies toegekend

Negen teams van hogescholen, universiteiten en mbo-instellingen hebben een Nederlandse Onderwijspremie gewonnen. De hoofdprijzen van 1,2 miljoen euro gingen naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Rijksuniversiteit Groningen en het Alfa College.

News

Mirije van Dijk nieuwe portefeuillehouder bedrijfsvoering EEMCS

Mirije van Dijk wordt de nieuwe portefeuillehouder bedrijfsvoering van de faculteit EEMCS. Per 1 september verruilt ze ziekenhuis MST voor de plek in het faculteitsbestuur.

News

Rechter: slecht citeren is niet hetzelfde als plagiëren

Examencommissies moeten met hard bewijs komen voordat ze een student straffen wegens plagiaat. Dat blijkt uit een rechtszaak van een bachelorstudent tegen de Rijksuniversiteit Groningen.

Read more articles