News

Wil jij de redactieraad van U-Today versterken?

Wegens het aflopen van de zittingsperiode van een aantal leden uit de personeelsgeleding én de studentgeleding zoekt de redactieraad van de U-Today met ingang van het volgend collegejaar nieuwe enthousiaste leden voor de redactieraad.

News

Nederlands hoger onderwijs helpt met opleiding bestuurskunde Aruba en Curaçao

Om de bestuurskracht op de Caribische eilanden te versterken gaan de Universiteit Utrecht en de Haagse Hogeschool er een deeltijdopleiding bestuurskunde aanbieden, samen met de universiteiten van Aruba en Curaçao.

News

Jaar wachten op geld voor Oekraïense studenten, als het überhaupt komt

Voor studenten uit Oekraïne krijgen universiteiten en hogescholen voorlopig geen bekostiging, zelfs niet als een politieke meerderheid daarop aandringt. Het duurt te lang om de regels te veranderen.

News

Mannen promoveren vaker ‘cum laude’, maar niet door hun kwaliteit

Mannen promoveren veel vaker cum laude dan vrouwen, stellen onderzoekers opnieuw vast. Deze keer is ook naar de kwaliteit van proefschriften gekeken. Die kan het verschil niet verklaren.

News

Britten verwerpen EU-plan voor studie en werk jongeren

De Britten hebben binnen enkele dagen een voorstel van de Europese Commissie verworpen om jongeren tot 30 jaar meer vrijheid te geven om over de grens te studeren en werken. Het zou niet bij de Brexit passen.

  • EN
  • NL
News

Tom Veldkamp ook komende vier jaar rector UT

Rector magnificus Tom Veldkamp is door de raad van toezicht voor een tweede termijn herbenoemd. Hij tekent daarmee voor nog eens vier jaar bij als rector van de UT.

  • EN
  • NL
News

Tom Veldkamp continues to be rector of the UT for the next four years

Rector Magnificus Tom Veldkamp has been reappointed by the Supervisory Board for a second term. He will thus sign on as rector of the UT for another four years.

  • EN
  • NL
News

Mexico Week UT: ‘Over en weer kunnen we veel van elkaar leren’

Met een ‘Mexico Week’ van 21 tot en met 23 mei willen betrokkenen ‘kleur geven’ aan de recent bekrachtigde samenwerking met partnerinstelling Tecnológico de Monterrey. Landencoördinator en initiatiefnemer Karin Paardenkooper over het programma, de samenwerking en wat de UT en de Mexicaanse universiteit van elkaar kunnen leren.

  • EN
  • NL
News

Mexico Week UT: ‘We can learn from each other’

With a 'Mexico Week' from 21 to 23 May, those involved want to 'give colour' to the recently reinforced collaboration with partner institution Tecnológico de Monterrey. Country coordinator and initiator Karin Paardenkooper about the programme, the collaboration and what the UT and the Mexican university can learn from each other.

News

‘Metadata over onderzoek moeten openbaar zijn’

Steeds meer informatie over wetenschappelijk onderzoek staat achter slot en grendel. Zestien Europese universiteiten en negentien onderzoeksinstellingen willen dat veranderen, hebben ze in Barcelona afgesproken.

News

Nieuws gemist? Sobere dies & voetbalreis UT-Kring

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

  • EN
  • NL
News

UT maakt scherpere keuzes internationale samenwerkingspartners

Het college van bestuur wees onlangs de universiteiten van Münster, Monterrey en Waterloo aan voor een UT-brede samenwerking. Partnerschappen met andere internationale universiteiten worden teruggebracht naar facultair niveau.

  • EN
  • NL
News

UT makes sharper choices for international partners

The Executive Board recently designated the universities of Münster, Monterrey and Waterloo for a UT-wide collaboration. Partnerships with other international universities will be brought back to faculty level.

News

Hoger onderwijs en pechstudenten dreigen miljoenen mis te lopen

Demissionair minister Dijkgraaf maant nogmaals tot spoed: als zijn wetsvoorstel om de kwaliteitsbekostiging af te schaffen niet snel wordt behandeld, vissen hogescholen, universiteiten en pechstudenten achter het net.

News

EEMCS-faculteit vult twee Hypatia-leerstoelen

De faculteit EEMCS (Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science) heeft twee Hypatia-hoogleraren aangesteld. Het gaat om Anna Sperotto en Maria Vlasiou. De Hypatia-leerstoelen bestaan sinds 2018 met als doel het aandeel vrouwelijke hoogleraren te verhogen.

Read more articles