News

Vermiste UT-student in goede gezondheid aangetroffen

De 21-jarige UT-student die de afgelopen dagen vermist was is donderdag aangetroffen. Dat laat de politie Enschede weten. Details maakt de politie niet bekend.

  • EN
  • NL
News

ITC broedt op plannen eigen bacheloropleiding

De faculteit ITC wil een nieuwe bacheloropleiding starten, met focus op aardobservatie en geo-informatie. Decaan Freek van der Meer zegt ‘brede steun’ te voelen voor het initiatief.

  • EN
  • NL
News

ITC has plans for its own Bachelor's programme

The ITC faculty wants to start a new bachelor's programme, with a focus on earth observation and geo-information. Dean Freek van der Meer says he feels 'broad support' for the initiative.

  • EN
  • NL
News
UT-verenigingen over de langstudeerboete en FOBOS-bezuinigingen

‘Als niemand wil besturen, kan de UT alles zelf organiseren’

Een mogelijke terugkeer van de langstudeerboete en eventuele bezuinigingen op de activismebeurzen: het klassieke studentenleven staat flink onder druk. Een kwart van de studenten overweegt daarom te stoppen met de studie. Drie grote UT-verenigingen zijn bezorgd.

  • EN
  • NL
News

'If no one wants to be active, the UT can organise everything itself'

A possible return of the long-term study fine and possible cuts in activism grants: traditional student life is under considerable pressure. A quarter of the students are therefore considering quitting their studies. Three major UT associations are concerned.

News

Vrouwen krijgen meer kans dan mannen op Vidi-beurs

Bij onderzoeksfinancier NWO gaan vrouwen iets meer kans krijgen dan mannen om een Vidi-beurs ter waarde van 850 duizend euro in de wacht te slepen. Maar waarom?

News

Benedenverdieping Vrijhof krijgt metamorfose

De benedenverdieping van de Vrijhof wordt de komende twee maanden gerenoveerd. Met name de foyer krijgt een flinke cosmetische ingreep. Die wordt lichter en geschikter gemaakt om te studeren.

News

Eerste Kamer stemt voor hogere vergoeding pechstudenten

De Eerste Kamer is akkoord met de wet die de ‘kwaliteitsbekostiging’ in het hoger onderwijs schrapt. Daarin staat ook dat de tegemoetkoming aan studenten van het leenstelsel met de inflatie meegroeit, wat 200 euro kan schelen.

News

Kamer stemt voor cum laude en voor exitgesprek met uitvallers

Het moet mogelijk blijven om cum laude af te studeren, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Ook moeten opleidingen exitgesprekken gaan voeren met de late uitvallers onder hun studenten. Maar onderzoek naar stress door de langstudeerboete is taboe.

News

Delta zet gecensureerd artikel weer online

Het Delftse universiteitsblad Delta heeft een weggehaald artikel over een slecht functionerende directeur opnieuw gepubliceerd. Met een hartenkreet van de hoofdredacteur erbij.

News

Nog geen daling proefdiergebruik op UT

De UT gebruikte 561 proefdieren in 2022 bij wetenschappelijk onderzoek, in 2018 waren dat er minder dan 300. Dit blijkt uit het jaarverslag van de dierenwelzijnscommissie van de universiteit. De universiteitsraad uitte hierover haar zorgen.

News

Universiteiten: veiligheidsmaatregelen voor 59 wetenschappers

Afgelopen jaar zijn er voor 59 wetenschappers beveiligingsmaatregelen getroffen wegens de haat en bedreigingen die ze over zich heen krijgen. De ingrepen variëren van extra beveiligers op de campus tot het offline halen van contactgegevens.

News

P-NUT: 'PhD candidates discouraged by government plans'

Promovendi Netwerk Netherlands (PNN) sent out an open letter to the new Minister of Education, Culture and Science last week, expressing their ‘serious concerns’ for the new generation of researchers. ‘We definitely agree that things are not going the right way,’ says Mario Boot on behalf of the PhD & EngD Network of the University of Twente (P-NUT).

News

Geen centrale financiering meer voor Green Hub Twente

Green Hub Twente krijgt vanaf 2025 geen centrale financiering meer. Het betekent echter niet het einde van het duurzaamheidsinitiatief, dat verder gefinancierd moet worden vanuit de faculteiten en het SEE-programma.

Read more articles