News

‘De Loep’ voor publicaties over fraudejacht DUO

Voor hun onderzoek naar discriminatie in de fraudejacht van studiefinancier DUO zijn journalisten van Investico, het Hoger Onderwijs Persbureau, NOSop3 en dagblad Trouw bekroond met De Loep.

News

'Stop met ons chanteren, geen boete voor studeren!'

Enkele honderden studenten, docenten, onderwijsbestuurders en Kamerleden van de oppositie protesteerden zaterdag in Utrecht tegen de langstudeerboete en andere bezuinigingen van het nieuwe kabinet op het hoger onderwijs en onderzoek.

News

Huize Sarijopen treurt om overlijden campuskat Boots (19)

De bewoners van huize Sarijopen hebben een tragische 24 uur achter de rug. Donderdag overleed huiskat Boots. Maar liefst negentien jaar struinde de zwarte kat over de campus, wat hem tot een bekende verschijning maakte op en rond de Campuslaan.

  • EN
  • NL
News

Onderwijs moet langstudeerders straks zelf beboeten, suggereert Bruins

Hogescholen en universiteiten mogen straks zelf weten of ze langstudeerboetes aan studenten gaan opleggen, leek beoogd minister Bruins te zeggen tijdens een hoorzitting in het parlement. En voor buitenlandse studenten gooit hij de deur nog niet dicht.

  • EN
  • NL
News

It will be up to educational institutions to fine slow students in the future, suggests Bruins

In the future, it will be up to higher education institutions themselves to decide whether to impose fines on students who are taking too long to complete their studies, prospective minister Bruins seemed to say during a hearing in parliament. And he didn’t close the door to foreign students just yet.

News

Nieuws gemist? Snijden in activismebeurzen & slimmer collegejaar

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Spinoza- en Stevinpremies toegekend: vier winnaars

Twee wetenschappers ontvangen dit jaar de Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Twee anderen krijgen een Stevinpremie voor hun maatschappelijke impact. Ze mogen ieder 1,5 miljoen euro aan onderzoek besteden.

News

Bertyl Lankhaar nieuwe directeur Kennispark

Bertyl Lankhaar is benoemd tot directeur van de gebiedsorganisatie Kennispark Twente. Het afgelopen half jaar vervulde ze die functie op interim-basis.

Uit de Bladen

Krattenstapelaar in Delft in kattencafé in Utrecht

Wat speelt er zoal bij andere universiteiten en hogescholen? In de wekelijkse rubriek ‘Uit de bladen’ selecteren wij het meest opmerkelijke, opvallende en interessante nieuws bij de collega’s uit den lande.

News

Mentaal welzijn studenten: hoe gaat de langstudeerboete daarbij helpen?

Het gaat niet goed met het welzijn van studenten, vindt ook de Tweede Kamer. Maar waarom wil de nieuwe coalitie dan die langstudeerboete invoeren? Zet die het welzijn van studenten niet juist nog verder onder druk? Dat weten we nog niet, zegt de VVD.

News

Ook onderzoekers en bestuurders naar demonstratie tegen langstudeerboete

Een petitie tegen de langstudeerboete is inmiddels meer dan 51 duizend keer ondertekend. Zaterdag gaan studenten in Utrecht demonstreren. Wetenschappers en bestuurders haken erbij aan.

News

Nieuwe UT-klimaatcommissie toetst onderzoeksprojecten

De UT lanceert voor komend collegejaar een nieuwe commissie die onderzoeksprojecten gaat beoordelen op de bijdrage aan klimaatdoelstellingen. Getoetst wordt of een samenwerking met fossiele industrie geen negatieve impact heeft op het halen van doelstellingen uit het Akkoord van Parijs.

  • EN
  • NL
News

Financiële discussie bloedt dood, Uraad en CvB opnieuw om tafel

De universiteitsraad en het CvB kwamen niet tot overeenstemming over de Spring Memorandum, die de financiële koers van de UT bepaalt. Momenteel voeren zorgen, onduidelijkheden en besluiteloosheid de boventoon. Over twee weken wordt het gesprek hervat.

  • EN
  • NL
News

Financial discussion bleeds out, University Council and Executive Board resume talks later

The University Council and the Executive Board did not reach an agreement on the Spring Memorandum, which determines the financial course of the UT. At the moment, worries, unclarities and indecisiveness predominate. The talks will resume in two weeks.

Read more articles