News

Drie Leidse studenten mishandeld in twee weken tijd

In Leiden zijn in korte tijd drie studenten mishandeld: twee bij studentencorps Minerva en één bij studentenroeivereniging Njord. De politie heeft twee incidenten in onderzoek.

News

23 instellingen tekenen Amnesty-manifest tegen seksueel geweld

Drieëntwintig universiteiten en hogescholen, waaronder de UT, zetten inmiddels hun handtekening onder het manifest van Amnesty International tegen seksueel geweld onder studenten.

  • EN
  • NL
News
Fotoverslag van de verbouwing

De laatste loodjes voor de Langezijds-verbouwing

Het nieuwe thuishonk op de campus voor de faculteit ITC nadert zijn voltooiing. Over een paar maanden maken de bouwvakkers plaats voor de wetenschappers en studenten. Een fotoverslag van Langezijds in de steigers.

  • EN
  • NL
News

The final stretch for the Langezijds reconstruction

The reconstruction of the new campus home for the ITC faculty is nearing completion. In a few months, the construction workers will make way for the scientists and students. A photo report.

News

Discussie over Leidse sigarenrokers kan geen kwaad, vindt Dijkgraaf

Een schilderij van de muur halen, alleen maar omdat er rokende witte mannen in pak op zijn afgebeeld? Minister Dijkgraaf hoopt dat er voortaan wat langer over wordt nagedacht, maar ziet geen fundamenteel probleem.

News

Op missie om computers radicaal energiezuiniger te maken

‘Mission 10-X’, zo heet een nieuw verbond vanuit de UT en drie andere Nederlandse universiteiten, met als missie om informatietechnologie radicaal energiezuiniger te maken. Hoogleraar Hans Hilgenkamp is een van de hoofdrolspelers en de beoogd wetenschappelijk directeur. ‘Het gaat niet om één project, maar om een beweging in gang te zetten.’

  • EN
  • NL
News

Uraad: nieuwe onderwijsvisie mag concreter en gedurfder

Wat meer historisch besef, meer lef en minder ‘buzzwords’. Dat advies gaf de universiteitsraad woensdagmorgen aan het college van bestuur over de nieuwe overkoepelende onderwijsvisie die in de maak is. Begin 2023 moet de visie af zijn.

  • EN
  • NL
News

University Council: new educational vision can be more concrete and daring

A little more historical awareness, more guts and fewer buzzwords. The University Council issued this advice to the Executive Board on Wednesday morning about the new overarching vision on education that is being made. The vision must be completed at the start of 2023.

News

Julianapenning voor Dick Meijer

Dick Meijer ontving woensdag de Julianapenning uit handen van collegevoorzitter Vinod Subramaniam tijdens zijn afscheidsreceptie in The Gallery. De penning is voor mensen met grote verdiensten voor de UT. Meijer was jarenlang wiskundedocent en Uraadslid op de UT.

  • EN
  • NL
News

Uraad over rookbeleid, crisislanden en samenwerking met Zwolle

De universiteitsraad boog zich woensdagmorgen onder meer over het rookbeleid, hulp voor UT’ers uit crisislanden en de Commissie Wetenschappelijke Integriteit (CWI). Ook een aanstaand convenant met Windesheim passeerde de revue. Een overzicht.

  • EN
  • NL
News

University Council on smoking policy, crisis countries and cooperation with Zwolle

On Wednesday morning, the University Council addressed issues including the smoking policy, help for UT people from crisis countries and the Scientific Integrity Committee (CWI). An upcoming covenant with Windesheim was also reviewed. An overview.

News

Oliebollenkraam op O&O-plein ter afsluiting van 2022

Op het O&O-plein kunnen studenten en medewerkers morgen gezamenlijk het jaar afsluiten met een oliebol. Tussen 11.00 en 14.00 uur staat er een oliebollenkraam.

  • EN
  • NL
News

UT begroot ambitieus in ‘onzekere tijden’

Ondanks ‘onzekere tijden’ en financiële risico’s kiest het college van bestuur de komende jaren voor een ambitieuze begroting, met forse tekorten. Die aanpak kon woensdagmorgen rekenen op goedkeuring van de universiteitsraad, die nadrukkelijk een vinger aan de pols wil houden.

  • EN
  • NL
News

UT budgets ambitiously despite ‘uncertain times’

Despite 'uncertain times' and financial risks, the Executive Board is opting for an ambitious budgeting strategy in the coming years containing significant deficits. This approach was met with approval of the University Council Wednesday morning, with the council explicitly stating that they want to keep a finger on the pulse.

News

2,8 miljoen erbij voor kennisveiligheid universiteiten

De Tweede Kamer wil dat het ministerie van OCW in totaal 2,8 miljoen euro extra reserveert voor de verdere verbetering van kennisveiligheid bij universiteiten. Dat voorstel is vorige week aangenomen met een ruime Kamermeerderheid.

News

Studie in buitenland? Wel even je diploma naar DUO sturen

Een Nederlandse student behaalde zijn diploma in België. Jaren later, bij terugkomst in Nederland, bleek hij een forse studieschuld te hebben. Want hij was vergeten om DUO een kopie van zijn diploma te sturen.

Read more articles