News

Studie in buitenland? Wel even je diploma naar DUO sturen

Een Nederlandse student behaalde zijn diploma in België. Jaren later, bij terugkomst in Nederland, bleek hij een forse studieschuld te hebben. Want hij was vergeten om DUO een kopie van zijn diploma te sturen.

  • EN
  • NL
News

UT gaf 06-nummers studenten aan extern bedrijf, Uraad verbolgen

De UT heeft een extern bedrijf naar studenten laten bellen om enquêtes af te nemen, tot groot ongenoegen van de Uraad. Veel studenten begrepen niet dat het bedrijf namens de UT belde. Ook vonden ze het een inbreuk op hun privacy.

  • EN
  • NL
News

UT gave students’ numbers to an external company, Council is enraged

The UT has asked an external company to call students to conduct surveys, much to the dismay of the University Council. Many students did not understand that the company was calling on behalf of the UT. They also felt it was an invasion of their privacy.

News

Weer iets meer wo-opleidingen met numerus fixus

De lijst van universitaire bacheloropleidingen met een beperkt aantal eerstejaars is langer dan vorig studiejaar. Er gingen er drie af en er kwamen er vijf bij. Loten is nog niet toegestaan, dus moeten de opleidingen hun eerstejaars zelf selecteren.

News

Bezetters TU Eindhoven voorlopig tevreden

De klimaatactivisten die twee kamers bezet hielden aan de TU Eindhoven staken hun protest. Ze zien de verkregen toezeggingen van het universiteitsbestuur als een overwinning.

News

Inter-Actief luidt kerstvakantie in met Top 100

Voor het vijfde jaar op rij trapt studievereniging Inter-Actief op 23 december de kerstvakantie af met een eigen radioshow in het EDU-café. Tot vrijdag kunnen muziekliefhebbers hun stem uitbrengen op de lijst met honderd hitjes.

News

UT rector signs statement against violence in Iran

Tom Veldkamp, Rector Magnificus of the University of Twente, and several other UT scientists have signed an official statement, which condemns the violence against students and academics in Iran.

News

Een universiteit die steun biedt tussen de bommenregens door

Een nieuwe Europese universiteit helpt studenten, academici, kunstenaars en dissidenten in nood. Een van de oprichters is de Amsterdamse slavist Ellen Rutten. 'Toen de Oekraïne-oorlog uitbrak moesten we echt iets doen.'

News

‘Not having 50% of women among us is wasting talent’

Findings of 2022 Women Professors Monitor show that the UT is (still) below national average when it comes to female representation. ‘Being family friendly is absolutely necessary to level the playing field,’ reacts Roland van Rijswijk – Deij, co-chair of the UT Ambassadors’ Network.

News

Studenten ontdekken dat ze straks basisbeurs mislopen

Lang niet alle studenten krijgen in september 2023 weer een basisbeurs, of ze krijgen hem korter dan de nieuwe lichting eerstejaars. Dat is niet eerlijk, staat in een petitie die twaalfduizend keer is getekend.

  • EN
  • NL
News

Internationalisering: Dijkgraaf wil nog geen knopen doorhakken

Stoppen met het werven van buitenlandse studenten? Snel een wetsvoorstel schrijven? Minister Dijkgraaf wil zich niet laten opjagen, laat hij de Tweede Kamer weten.

  • EN
  • NL
News

Internationalisation: Dijkgraaf still weighing his options

Amid calls for a recruitment stop for international students and a quick-fix stopgap bill, last Friday Minister of Education Robbert Dijkgraaf informed the House of Representatives that he does not want to be rushed.

News

‘Als voetballer kun je beter niet nadenken bij een penalty’

Voetbalminnend Nederland zag afgelopen vrijdag tegen de Argentijnen een nieuw hoofdstuk toegevoegd worden aan een lang en pijnlijk strafschoppenboek. UT-onderzoeker Max Slutter schreef een scriptie over penalty’s en psychologie en heeft wel een verklaring voor het debacle.

News

Bezetting TU/e gaat door, tenminste overdag

Twee actiegroepen houden al een week twee kamers van de TU Eindhoven bezet. Ze willen dat de universiteit de banden met de fossiele industrie verbreekt. Met de universiteit hebben ze afgesproken dat ze er niet meer overnachten.

Read more articles