• EN
  • NL
News

UT krijgt waarschuwing voor niet naleven rookverbod

De UT heeft van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing gekregen voor het niet naleven van het rookverbod op de campus. Het is de eerste officiële reprimande sinds de campus als ‘rookvrij’ wordt bestempeld.

  • EN
  • NL
News

UT receives a warning for non-compliance with the smoking ban

The UT has received a warning from the Netherlands Food and Consumer Product Safety Authority (NVWA) for non-compliance with the smoking ban on campus. It is the first official reprimand since the campus has been labelled 'smoke-free'.

News

Minister zet zijn felste critici in adviescommissie

Hoe moet het verder met de starters- en stimuleringsbeurzen die minister Dijkgraaf voor wetenschappers in het leven heeft geroepen? Hij vraagt ook zijn scherpste critici om advies.

News

Antispieksoftware kan best racistisch zijn, meent mensenrechtencollege

Vermoedelijk is er sprake van discriminatie bij de veelgebruikte surveillancesoftware Protorio. Dat staat in een tussenuitspraak van het College voor de Rechten van de Mens. Dat oordeel is een mijlpaal, vindt het college zelf.

News

Studenten naar de rechter om energietoeslag

In vijf gemeenten stappen studenten naar de rechter om alsnog de energietoeslag van 1.300 euro te bemachtigen. Ze krijgen hulp van de Landelijke Studentenvakbond.

News

In onderwijs en zorg blijft tweede studie duur

Wie al een diploma heeft in de zorg of het onderwijs, betaalt de hoofdprijs als hij een tweede studie wil volgen. Minister Dijkgraaf houdt dat zo en een Kamermeerderheid toont daar begrip voor.

News

Kerstviering voor ‘heel studerend Enschede’ in Grote Kerk

Studentenverenigingen Alpha en Navigators (NSE) houden dinsdag 20 december een kerstviering op de Oude Markt in Enschede. De christelijke verenigingen mikken op 250 tot 500 bezoekers. Het thema Christmascelebration: Amazed at a manger staat centraal.

  • EN
  • NL
News

Grote verschillen tussen UT-verenigingen bij aanpak seksueel geweld

Rector Tom Veldkamp ondertekende donderdagmiddag het Amnesty-manifest ‘Let’s talk about YES’ tegen seksueel geweld. Voorafgaand aan de ondertekening gingen studentbestuurders met elkaar in gesprek. Wat blijkt: er zijn grote verschillen tussen de verenigingen als het gaat over de aanpak van seksueel geweld.

  • EN
  • NL
News

Big differences between UT associations in tackling sexual violence

Rector Tom Veldkamp signed the Amnesty manifesto 'Let's talk about YES' against sexual violence on Thursday afternoon. Prior to the signing, student board members entered into a dialog with each other. It turned out that there are significant differences between associations when it comes to tackling sexual violence.

News

Percentage of women professors not growing fast enough

The percentage of women professors at the University of Twente is still too low - and not growing fast enough, shows the 2022 Women Professors Monitor. There are currently 21.2% of women professors at the UT, while the national average is 26.7%.

News

Miljoen extra voor studentenwelzijn

Op initiatief van de Tweede Kamer stelt minister Dijkgraaf een miljoen euro beschikbaar voor de versterking van kennis en expertise over studentenwelzijn in het hoger onderwijs en mbo.

News

Internationaal voetbaltalent in actie bij Drienerlo

Op het kunstgrasveld van Drienerlo komen zondag drie internationale jeugdteams in actie op een mini-toernooi. Opvallende deelnemer is een jeugdteam van Metalist Charkov, afkomstig uit de stad die al maanden het toneel is van de oorlog in Oekraïne.

News

Nijmeegse filosoof zegt wetenschap vaarwel

Het besluit van filosoof Fleur Jongepier om de wetenschap te verlaten doet veel stof opwaaien. Ze hekelt de manier waarop haar Nijmeegse faculteit omging met meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

News

University Council on bikes, HR and a new Master’s programme

The O&O square potentially becoming ‘bike-free’, new HR policy plans and concerns about a new master’s programme. Those are some key topics the University Council (UC) discussed with the Executive Board this morning. Read about them in this overview.

Read more articles