News

‘Oale roop’ klinkt op de campus

De Twentse Midwinterhoornwandeling start dit jaar op de campus. Op zondag 18 december komen 27 blaasgroepen en vele duizenden wandelaars naar Enschede voor de Twentse traditie. UT-medewerker Niek Spit, lid van de Enschedese Midwinterhoorn Blazers, tekent voor de organisatie.

News

Studenten volop betrokken bij Chinese protesten

Chinese studenten demonstreren samen met anderen tegen het coronabeleid van de Chinese regering. Ze zijn de strenge lockdowns en het gebrek aan vrijheid zat.

News

UT team will participate in Self Driving Challenge 2023

A new student team from the University of Twente will participate in the Self Driving Challenge 2023. This is the first time that the UT will be represented in this race of autonomous vehicles.

  • EN
  • NL
News

Geheime diensten waarschuwen voor weglekken kennis

‘Staten ondernemen op grote schaal activiteiten om in Nederland kennis en technologie te verwerven’, aldus een nieuw rapport van de inlichtingendiensten over militaire en politieke dreigingen.

  • EN
  • NL
News

Secret services warn of knowledge leaks

‘States undertake large-scale activities to acquire knowledge and technology in the Netherlands’, according to a new report by the intelligence services about military and political threats.

News

Bezetting in Rotterdam beëindigd

De politie heeft gisteravond een einde gemaakt aan de bezetting van een gebouw op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ongeveer tien demonstranten zijn afgevoerd.

News

Gijs Verburg nieuwe manager Sport en Cultuur

Gijs Verburg is per januari 2023 de nieuwe manager Sport en Cultuur binnen de dienst Campus & Facility Management (CFM). Hij volgt Sanne Kleinenberg op, die afgelopen mei de UT verliet.

News

Bezetting bij Erasmus Universiteit

In Rotterdam zijn ongeveer veertig actievoerders begonnen aan de bezetting van een universiteitsgebouw. Ze noemen zich OccupyEUR en hebben vier uiteenlopende eisen.

News

Maarten van Aalst nieuwe hoofddirecteur KNMI

UT-hoogleraar Maarten van Aalst wordt per 1 februari de nieuwe hoofddirecteur bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). De ministerraad stemde in met de voordracht van minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken).

News

Van Damme-beurs naar Nicole Vermeulen

UT-alumna Nicole Vermeulen ontvangt dit jaar de Marina van Damme-beurs ter waarde van 9.000 euro. De jury selecteerde de Supply Chain Leader van Shell uit 22 kandidaten op basis van ambitie, passie en doelgerichtheid. De beurs werd voor de twintigste keer toegekend.

News

Oud-student verliest rechtszaak en moet in vijftien jaar aflossen

Een oud-student heeft een rechtszaak verloren en moet in vijftien jaar tijd haar studieschuld van 39 duizend euro aflossen. Zij eiste dat ze net als anderen 35 jaar de tijd zou krijgen.

News

Dijkgraaf beweegt nauwelijks in eerste begrotingsdebat

Hij doet al genoeg, voor andere wensen heeft hij geen geld en verder moeten zijn critici nog even geduld hebben. In zijn eerste begrotingsdebat stelde minister Dijkgraaf donderdag het geduld van de Tweede Kamer op de proef.

News

Weinig kans op extra compensatie ‘pechstudenten’

De Tweede Kamer wil uitwonende studenten verder voor de inflatie tegemoetkomen dan minister Dijkgraaf, bleek gisteren tijdens het begrotingsdebat. Ook moet hij meer haast maken met het afremmen van de instroom van internationale studenten.

Read more articles