News

Geneeskundestudent wegsturen? Dat gaat niet zomaar, vindt minister

Opleidingen geneeskunde mogen ongeschikte studenten niet zomaar wegsturen. Minister Dijkgraaf gaat de wet ook niet verruimen, laat hij aan de Tweede Kamer weten.

News
Open discussie over werkdruk

Hoe halen we de (werk)druk van de ketel?

Vergaderen tijdens de lunch, projectvoorstellen schrijven, hybride colleges geven en voor het slapen gaan nog even je mail checken. De werkdruk op de UT is hoog en daarom organiseert U-Today in samenwerking met Studium Generale een discussie over werkdruk, op woensdag 14 september in de Vrijhof.

News

Plannen uitgelekt: beurs uitwonende studenten omhoog

Het kabinet gaat twee jaar lang de studiebeurs voor uitwonenden verhogen, meldt RTL Nieuws. Dat staat in uitgelekte plannen voor de Rijksbegroting van volgend jaar.

News

DUO heeft 2.700 keer een paspoort geblokkeerd

In de afgelopen tien jaar konden 2.700 oud-studenten in het buitenland geen nieuw paspoort aanvragen. Studiefinancier DUO hield dat tegen vanwege betalingsachterstanden van meer dan vijfduizend euro.

News

Rechter tikt DUO op vingers om aanvullende beurs

Een studente verbrak alle banden met haar vader en vroeg bij DUO een aanvullende beurs aan. Maar die kreeg ze niet. Tot ergernis van de rechter was de studiefinancier nauwelijks nieuwsgierig naar haar situatie.

News

Nibud: inflatie vreet aan basisbeurs

De basisbeurs helpt studenten vooruit, stelt het Nibud, maar de hoge inflatie dreigt hen hard te treffen. En ze geven toch al weinig uit, dus ze kunnen bijna nergens op bezuinigen.

News

Ov-boetes studenten: sommigen lopen meer risico dan anderen

Bij het openbaar vervoer kunnen studenten straks inchecken met hun betaalpas of telefoon, maar de oude chipkaarten blijven ook nog even geldig. Daardoor lopen sommige studenten meer risico op ov-boetes dan anderen.

News

Analyse: kan stikstof het hoger onderwijs verstikken?

Boze boeren en hun omgekeerde vlaggen dreigen het kabinet ten val te brengen, en daar komt nu de opvangcrisis in Ter Apel overheen. Als de regering inderdaad opstapt, kan dat ook gevolgen hebben voor het hoger onderwijs.

  • EN
  • NL
News

Oproep: onderzoek naar woningmarkt

Heb jij al een kamer gevonden, of ben je bang dat je dit collegejaar nog bij je ouders moet doorbrengen? Of ben jij je studentenhuis juist zat en zoek je naar een normaal appartement, zonder vieze vaat van je huisgenoten op het aanrecht? Dan is het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag op zoek naar jou.

  • EN
  • NL
News

Research on housing crisis for students

Have you found a room yet, or are you afraid you'll have to spend this college year in expensive hotels? Or are you just fed up with your student house and looking for a normal apartment, without dirty dishes from your roommates? Then the news programme EenVandaag is looking for you.

News

Kick-In stunt: Enorme stoelendans op Hogekampplein

Op het Hogekampplein deden tientallen eerstejaars dit weekend mee aan de Kick-In stunt. In een grote afvalrace maakten ze kennis met een stokoude traditie: de stoelendans. Een fotoserie.

News

Collegegeld stijgt in 2023 met 105 euro

Het collegegeld stijgt volgend jaar met 105 euro en bedraagt dan 2.314 euro. Dat is minder dan gevreesd, maar meer dan minister Dijkgraaf eerder heeft voorgespiegeld.

News

Politieke kraampjes omstreden op studentenmarkten

In Utrecht waren communistische jongeren niet welkom op een informatiemarkt voor nieuwe studenten. Forum voor Democratie kreeg daarentegen wel een kraampje bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Read more articles