News

‘People-first niet roepen, maar uitvoeren’

‘Omdat we gemerkt hebben dat de term people-first vaak om nadere uitleg vraagt, nemen we ons voor om de term minder expliciet te gebruiken.’ Dat staat in de zomermail die het college van bestuur donderdag verstuurde. Het einde van de jongste UT-slogan? ‘Nee’, zegt collegevoorzitter Vinod Subramaniam. ‘Maar we moeten het minder roepen en meer gaan uitvoeren.’

News

UT noteert ‘slechts’ klein tekort door krappe arbeidsmarkt

De UT noteerde afgelopen jaar een tekort van vier ton, terwijl 7,8 miljoen euro in de min was begroot. Door lockdowns en een krappe arbeidsmarkt was het tekort minimaal. ‘Als het niet lukt om openstaande vacatures in te vullen, dan hou je geld over’, zegt Dennis van Zijl, directeur Finance.

News

Onderwijskeurmeester NVAO krijgt nieuwe voorzitter

Na ruim een jaar vertrekt voorzitter Sander van den Eijnden bij onderwijskeurmeester NVAO. Zijn opvolger wordt Arnold Jonk, bestuurder in het Amsterdamse basisonderwijs.

News

‘Ouderdomsziekte’ kost Solar Boat Twente podiumplek

Solar Boat Twente behaalde bij twee raceonderdelen een podiumplek, maar een technisch mankement tijdens de slalom kostte het studententeam een podiumplek bij de Monaco Energy Boat Challenge. Teamleden Sam van Roosendaal en Boris Feldbrugge kijken desondanks zeer tevreden terug op afgelopen weekend. ‘De setting was surrealistisch.’

News

RoboTeam wil zich in Thailand meten met de wereldtop

RoboTeam Twente verblijft al een aantal dagen in Thailand ter voorbereiding op de RoboCup 2022. Teammanager Anne van Harten is benieuwd hoe hoog het team gaat eindigden en kijkt uit naar de robotvoetbalconfrontaties met de absolute wereldtop.

News

Bang om te lenen, bang voor selectie aan de poort

Selectie aan de poort van opleidingen schrikt bepaalde jongeren af, staat in een rapport van de Inspectie voor het Onderwijs. Dat geldt bijvoorbeeld voor degenen die liever geen studielening afsluiten.

News

Energietoeslag: Tweede Kamer laat studenten in de kou staan

Studenten hoeven geen gewone energietoeslag te krijgen, vindt de Tweede Kamer, maar in noodgevallen moeten ze wel bij hun gemeenten terechtkunnen. Dat is de uitkomst van de stemmingen gisteravond.

News

‘Om de twee weken heeft de boot wat liefde nodig’

Vanuit thuishaven Lelystad verlaat studentenzeilvereniging Euros vandaag het vaste land voor maar liefst acht weken. In vier etappes zeilen de 24 bemanningsleden tegen de klok in rondom Engeland. Schipper Niels Sulzer (23) en wachtleider Ewoud Groeneveld (26) zien de zeiltocht als pure vakantie.

News

Umc’s publiceren steeds meer

Nederlandse universitair medische centra (umc’s) verrichtten de afgelopen jaren steeds meer onderzoek. Ze waren in 2019 goed voor ruim 30 procent van alle wetenschappelijke publicaties in Nederland.

  • EN
  • NL
News

Niks geks aan loting in hoger onderwijs, meent kabinet

Straks mogen populaire opleidingen met een beperkt aantal plaatsen weer loten in plaats van selecteren. Het kabinet antwoordt laconiek op de schriftelijke vragen van voor- en tegenstanders in de Tweede Kamer.

  • EN
  • NL
News

Government says nothing wrong with drawing lots in higher education

Popular study programmes with a limited number of places are going to be allowed to draw lots rather than use a selection system. The government has responded tersely to written questions from supporters and opponents in the House of Representatives.

News

Antoon, Froukje en Goldband headliners introductieconcert

Met de artiesten Antoon, Froukje en Goldband krijgt het introductieconcert tijdens de Kick-In drie headliners van naam. Het gratis toegankelijke concert vindt plaats op woensdagavond 31 augustus, op de Oude Markt in het Enschedese stadscentrum.

News

‘Animals can’t advocate for themselves, but I can be their voice’

‘People are becoming more aware of animals and that they deserve respect,’ says Norma Contreras Hernandez, PhD researcher at the UT Department of Governance and Technology for Sustainability. Today she is defending her doctoral thesis dedicated to animal protection in her home country of Mexico.

Read more articles