News

Tegenvaller voor DroneTeam op weg naar Engeland

DroneTeam Twente reist dinsdag af naar Engeland voor de 2022 UAS Challenge, maar door een mislukte generale mag het team daar niet vliegen. Waarom steken de teamleden toch de Noordzee over? Teammanager Sietse Oosterhout reageert.

News

Electric Superbike Twente reist af naar Finland

UT-studententeam Electric Superbike Twente maakt zich op voor de Imatranajo, een grootschalig motorrace-evenement in het Finse Imatra dit weekend. Tijdens de race nemen ze het op tegen het Finse universiteitsteam van de LUT University. ‘We hebben nog nooit aan zo’n grote race meegedaan.’

  • EN
  • NL
News

Eén op vier promovendi haalt de eindstreep niet

Een kwart van alle promovendi in dienst van de Nederlandse universiteiten stopt ermee voordat het proefschrift is afgerond, meldt het Rathenau Instituut. Vooral in de rechtswetenschappen haken veel promovendi af.

  • EN
  • NL
News

One in four PhD students fails to cross the finish line

A quarter of all doctoral candidates employed by Dutch universities quit before completing their dissertation, the Rathenau Institute has reported. Drop-outs are especially common in the field of law.

News

Terugval in vooraanmeldingen UT

Het aantal vooraanmeldingen voor de UT is ten opzichte van vorig jaar flink gedaald. Numeri fixi, de terugkeer van de basisbeurs en minder interesse voor techniek lijken de voornaamste oorzaken. ‘Studenten kiezen minder vaak voor een technische studie, dat is opvallend en zorgelijk.’

News
Congres over aantrekken en behouden van technisch talent

Kan iedereen zich thuis voelen in de technische sector?

Met het project ‘Bridge the Gap!’ deed Maaike Endedijk, adjunct-hoogleraar Professional Learning & Technology aan de UT, samen met haar team vier jaar onderzoek naar het aantrekken en behouden van technisch talent in studie en werk. Komende donderdag en vrijdag organiseren ze een congres over het onderwerp.

News

Minister wil tweede studies in tekortvakken misschien goedkoper maken

Als een pedagoog zich wil omscholen tot leraar, dan is dat peperduur. De overheid wil immers niet meebetalen aan een ‘tweede studie’. Minister Dijkgraaf overweegt die regel af te schaffen voor onderwijs, zorg en techniek.

News

Esports Team Twente grabs European victory

UT student team Esports Team Twente can call itself the best university League of Legends team of Europe. In Alicante (Spain), they managed to win the finals with 3-2, winning the Amazon European Esports Masters. Team members Finn ‘Klonkie Krijger’ Tempelaar and Ian ‘Mechanics’ van den Berg reflect on road to victory.

News

20 maanden cel voor oplichting DUO

Een 33-jarige man heeft de Dienst Uitvoering Onderwijs voor zo’n 250 duizend euro opgelicht. De rechter heeft hem veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden en een taakstraf van 240 uur.

News

Docent toneelschool Maastricht krijgt inderdaad ontslagvergoeding

Een ex-docent van de toneelschool in Maastricht krijgt een ontslagvergoeding, ook al is hij weggestuurd wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Hoge Raad bevestigd.

News

Green Team Twente onthult eerste raceauto: Gemini DKS

In Schouwburg Hengelo presenteerde Green Team Twente vrijdagmiddag haar nieuwe auto: de Gemini DKS. Het studententeam richt zich dit jaar voor het eerst niet zozeer op efficiëntie, maar vooral op snelheid. Het hoofddoel met de Gemini DKS is succes in de Formula Student-competitie.

News

Eerstejaars bachelors: wo blijft groeien, hbo waarschijnlijk niet

De bacheloropleidingen van universiteiten blijven groeien, terwijl de hogescholen waarschijnlijk met krimp te maken krijgen. Dat blijkt uit de voorlopige aanmeldingen voor het hoger onderwijs.

News

Dijkgraaf: niet stoppen met commerciële voorbereidende programma’s

Onderwijsminister Dijkgraaf is niet van plan te stoppen met de commerciële voorbereidende jaren aan hogescholen en universiteiten. Dat zegt hij in een antwoord op Kamervragen over Twente Pathway College. Wel verlangt de minister duidelijke verbeterpunten, zoals verdere aanscherping van de selectiecriteria voor internationale studenten.

Read more articles