News

UT-team wint als ‘geoliede machine’ Race of the Classics

Het team van de UT behaalde afgelopen weekend de eindzege tijdens de Race of the Classics, een zeilwedstrijd voor universiteiten en hogescholen op de Noordzee. Ruim 300 studenten uit heel Nederland namen deel aan ‘de Rees’. ‘We waren goed op elkaar ingespeeld, dat bezorgde ons de overwinning.’

News

UT/Saxion Runningteam mikt op podiumplaats bij Bata

Het is aftellen geblazen voor het UT/Saxion Runningteam. Nog een paar nachten en dan mogen de 25 renners van start in de jubileumeditie van de Batavierenrace. De Twentse equipe gaat voor de prijzen. ‘De motivatie is nog nooit zo groot geweest’, aldus ploegleider en UT-student Thies Eeltink.

News

‘We need much more climate science’

FYSICA is the Netherlands' annual physics conference, which took place on UT campus last week. To round off the conference, they hosted an evening panel discussion in association with Studium Generale, ‘Climate forecasts: limits to predictability’. What is the situation of climate science today, and how should it progress?

  • EN
  • NL
News
Enquête grensoverschrijdend gedrag

UT’ers ervaren en zien grensoverschrijdend gedrag, maar waar meld je dat?

UT-medewerkers en studenten krijgen in verschillende mate te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van U-Today onder de UT-gemeenschap. Het merendeel van de respondenten weet niet waar zij met hun klachten terecht kunnen.

  • EN
  • NL
News
Survey transgressive behavior

UT community experiences and sees transgressive behavior, but where to report it?

UT employees and students face varying degrees of transgressive behavior. This is evident from an exploratory research project by U-Today amongst the UT community. The majority of respondents do not know where to turn with their complaints.

News

Basisbeurs hoger, maar collegegeld voor eerstejaars verdubbeld

De basisbeurs wordt toch iets hoger en studenten komen eerder in aanmerking voor een aanvullende beurs. Daartegenover staat een verdubbeling van het collegegeld voor eerstejaars studenten.

News

Studenten Hanzehogeschool krijgen te veel betaald collegegeld terug

Ruim 550 studenten Internationale fysiotherapie moesten per jaar duizend euro extra collegegeld betalen bij de Hanzehogeschool Groningen. Dat was onrechtmatig en dus krijgen ze het geld terug.

News

Minister: snel meer duidelijkheid voor Oekraïense studenten

Hoe hoog wordt het collegegeld voor studenten die het Oekraïense oorlogsgebied zijn ontvlucht en krijgen ze hier ook studiefinanciering? Dat wordt volgens Dennis Wiersma, minister van Primair en Voortgezet Onderwijs 'binnenkort' duidelijk.

News

UT-alumnus helpt huisartsen hun tijd weer nuttig te besteden

Tientallen telefoontjes en evenzoveel afwijzingen: het vinden van een eigen huisarts is in sommige regio’s van Nederland een ingewikkelde opgave. Dat ondervond ook UT-alumnus David Versteegen (25) aan den lijve. Met zijn website Huisartsloos(.nl), waarop patiënten kunnen zien waar nog wél plek is, wil hij daar verandering in brengen.

News

‘Antarctica has to be protected’

Avinash Narayanaswamy, UT alumnus and a starting entrepreneur from India, recently embarked on an expedition to Antarctica. He was selected as one of 172 people to participate in the 2041 Climate Force Antarctica Expedition dedicated to climate change and sustainability leadership.

News

Electric Superbike Twente maakt zich klaar voor race in Finland

In het Utrechtse Den Dolder presenteerde Electric Superbike Twente donderdag twee motoren. Het team hoopt met de geoptimaliseerde motoren uit 2020 en 2021 indruk te maken op vier races, waaronder in Finland. Daarnaast droomt het team van een baanrecord in Assen, aldus teamlid Daan Podt (22).

News

ABP: pensioenverhoging stapje dichterbij

Dankzij de stijging van de rente is de financiële positie van pensioenfonds ABP in het eerste kwartaal van dit jaar flink verbeterd. Ook (oud-)medewerkers in het hoger onderwijs gaan daar misschien nog dit jaar van profiteren.

  • EN
  • NL
News

UT-team aan de onderhandeltafel op WK in Athene

In de Griekse hoofdstad Athene strijden twaalf finalisten van over de hele wereld zaterdag 30 april om de winst in The Negotiation Challenge 2022. Een team van de UT is de enige Nederlandse inbreng op het WK onderhandelen en gaat vol voor de winst. ‘We gaan een stevig potje onderhandelen.’

  • EN
  • NL
News

UT team at the negotiating table at World Cup in Athens

In the Greek capital Athens, twelve finalists from around the world will compete for the win in The Negotiation Challenge 2022 on Saturday, April 30. A team from the UT is the only Dutch contribution to the World Negotiation Championships and is going full out for the win. 'We're going to have a tough game of negotiation.'

Read more articles