News

UT zakt naar vierde plaats in Keuzegids

Het bacheloronderwijs van de UT krijgt een gemiddelde score van 64,5 in de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2022. Daarmee daalt de UT landelijk gezien van een tweede naar een vierde plaats, ten opzichte van de afgelopen jaren. De UT telt vijf ‘topopleidingen’, de opleiding industrieel ontwerpen krijgt een onvoldoende.

News

Miriam Luizink nieuwe voorzitter Universiteitsfonds

UT-alumnus Miriam Luizink is de nieuwe voorzitter van het Universiteitsfonds Twente. Ze volgt Wilma van Ingen op die in april afscheid nam.

News
Project REDRESS

Komen burgerfora en referenda de democratie ten goede?

Martin Rosema, politicoloog aan de UT, draagt de komende vijf jaar bij aan het project REDRESS, dat voor 1,9 miljoen wordt gefinancierd vanuit de Nationale Wetenschapsagenda van NWO. Het onderzoek moet meer inzicht geven in verschillende vormen van democratie in Nederland.

News

Drie op de tien studenten vraagt gratis zelftest aan

Lang niet alle studenten in het hoger onderwijs en mbo vragen gratis zelftests aan: 29 procent is minder dan de minister had verwacht. Van de medewerkers maakte 61 procent gebruik van de service van het ministerie.

News

Corona laat tanden zien: tandartsopleiding dicht na uitbraak

De Amsterdamse faculteit voor tandheelkunde sluit de deuren wegens een uitbraak van corona onder studenten en medewerkers. De lessen en de niet spoedeisende behandelingen gaan deze week niet meer door.

News

‘Recognition and Rewards’ talk show postponed until 2022

The UT talk show ‘Recognition and Rewards’, originally scheduled to be held today on campus, has been postponed to 15 February 2022. This decision was taken due to the worsening Covid-19 situation in the country.

  • EN
  • NL
News

Oproep aan CvB: nu actie nodig om eigen klimaatdoelen te halen

De UT wil in 2030 klimaatneutraal zijn, maar zet daarvoor te weinig concrete stappen. Dat zeggen medewerkers en studenten in een open brief aan het college van bestuur. De oproep is inmiddels ruim 150 keer ondertekend. ‘Met de brief willen we onze hulp aanbieden aan het CvB, zodat we de doelen halen.’

  • EN
  • NL
News

Open letter to Executive Board: act now to meet own climate goals

The UT wants to be climate-neutral by 2030, but is failing to take enough steps to achieve this goal. This is what staff and students say in an open letter to the Executive Board. The appeal has already been signed more than 150 times. ‘With this letter we want to offer our help to the Executive Board, so that we can achieve our climate goals.’

News

Diversiteit: minister probeert kritiek te sussen

Ondanks alle bezwaren blijven kabinet en universiteiten ‘diversiteit en inclusie’ in de wetenschap bevorderen. Zo kalm mogelijk legt demissionair minister Van Engelshoven dit aan de Tweede Kamer uit.

News

‘Flinke nabetaling’ voor flexwerkers UT

Een grote groep oproepkrachten van de UT krijgt binnenkort een nabetaling van hun loon. Dat meldt vakbond FNV in een persbericht. Volgens FNV gaat het om aanzienlijke bedragen.

News

Controle fietsverlichting op de campus

Veilig Verkeer Nederland controleert komende maand samen met de politie of de fietsen van UT’ers goed verlicht zijn op de campus. De eigenaar van een goed verlichte fiets krijgt een sleutelhanger, die van een slecht- of niet-verlichte fiets riskeert een boete van 55 euro.

News

Dronken Delftse studenten verstoren rust op Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil een verbod op droppings nadat een groep Delftse studenten vrijdagavond vernielingen aanrichtte bij een ingang van het park. Ze zijn beboet voor openbare dronkenschap.

News

Pechstudenten vragen nul vouchers aan

Er zijn nu 151 oud-studenten die de basisbeurs misliepen en recht hebben op een studievoucher ter waarde van tweeduizend euro. Nog niemand van hen heeft die voucher aangevraagd.

Read more articles