• EN
  • NL
News

Geen QR-code, wel mondkapje in hoger onderwijs

Studenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen moeten vanaf zaterdag weer een mondkapje dragen als ze door de gebouwen lopen. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro.

  • EN
  • NL
News

No QR code but face mask required in higher education

As from Saturday, students and staff of higher education institutions will once again have to wear a face mask when they are walking through the buildings. If you fail to do so, you could be fined €95.

News

Universiteiten: 'Maak Nederland hotspot voor spin-offs en start-ups'

Als het aan de universiteiten en academische ziekenhuizen ligt, wordt Nederland de beste van Europa in het vertalen van wetenschap naar praktische en commerciële toepassingen. Dat zou maar 50 miljoen euro per jaar kosten.

News

Nog altijd stormloop op onderzoeksbeurzen NWO

Het is niet of nauwelijks gelukt het aantal aanvragen bij NWO te beperken, ondanks allerlei goede voornemens. De onderzoeksfinancier gaat met de universiteiten in gesprek.

News

PhD & PDEng Day explores the role of scientists in ‘post-fact society’

Carrying the theme ‘science in a post-fact society’, the annual PhD & PDEng Day will be held on the 24th of November in the Gallery on campus. The event will include keynote speeches by UT honorary doctors Jamie Hyneman and Wim van Saarloos.

News

Principiële en praktische bezwaren tegen coronapas in hoger onderwijs

De geruchtenmachine draait overuren over de nieuwe maatregelen die het kabinet vanavond gaat aankondigen. Een coronapas in het hoger onderwijs is in ieder geval geen goed idee, vinden de hogescholen en universiteiten.

News

CDJA wil leerrechten in plaats van leenstelsel

De jongerentak van het CDA wil geen terugkeer van de oude basisbeurs, maar een systeem van leerrechten. Iedereen krijgt dan 18 duizend euro bedoeld voor studie of bijscholing.

News

UT vangt bot bij rechter: medewerkster terug in dienst

De kantonrechter in Enschede wijst de door de UT gevraagde ontbinding van een arbeidsovereenkomst met een medewerkster bij de faculteit BMS af. De vrouw kan per 1 december, na een periode van bijna twee jaar thuiszitten, weer aan de slag op de campus.

News

MythBuster Jamie Hyneman is visiting the UT

Jamie Hyneman will visit the University of Twente in November. The special effects expert, who is mostly known as a co-creator of the TV show MythBusters, received an honorary doctorate from the UT in 2011.

News

Student in België overleden bij ontgroening

Afgelopen weekend is in België een 19-jarige hogeschoolstudent overleden tijdens de ontgroening. De toedracht wordt onderzocht, maar er lijkt vooralsnog geen sprake van geweld.

News

Faculteiten werken samen in nieuwe minor energietransitie

Een minor over de energietransitie waar iedere faculteit een steentje aan bijdraagt. Dat is in een notendop de nieuwe minor Energy Transition Perspectives. Nu de pilot met een groep van twintig studenten bijna klaar is, toont coördinator Jurriaan Schmitz (hoogleraar Semiconductor Components) zich uiterst enthousiast.

  • EN
  • NL
News

Vooruitblik: nieuwe coronamaatregelen in hoger onderwijs?

De coronabesmettingen lopen weer op, de ziekenhuizen hebben het druk en dinsdag kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan. Wat gaat het hoger onderwijs ervan merken?

  • EN
  • NL
News

A look ahead: new coronavirus measures in higher education?

Coronavirus infections are on the rise again, hospitals are busy and the government will announce new measures on Tuesday. How will this affect higher education?

News

Minder studenten voor schakeljaar UT

Minister van Engelshoven zegt dat er door strengere criteria minder buitenlandse studenten naar Nederland komen via een schakeljaar. Ook Twente Pathway College, de aanbieder van het schakeljaar aan de UT, verwacht een lagere instroom. ‘Maar ik ben vooral blij dat de minister alle misverstanden over ons programma uit de weg heeft geruimd.’

Read more articles