• EN
  • NL
News

Massale tentamens mogen weer vanaf 20 september

Het is vanaf 20 september weer toegestaan om tentamens voor groepen van meer dan 75 studenten te organiseren, zolang ze onderling anderhalve meter afstand kunnen houden.

  • EN
  • NL
News

Mass exams possible again from 20 September

From 20 September it will once again be possible to organise exams for groups of more than 75 students, provided that they are able to observe social distancing.

News

‘Meer plek nodig bij studentenverenigingen’

De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) wil dat studentenverenigingen meer leden kunnen aannemen. Door de grote belangstelling in coronatijd moeten ze nu te veel studenten weigeren.

News

Het bruist weer als vanouds op de campus

De openingsmarkt van de Kick-In voelt woensdag een tikje surreëel, maar tegelijkertijd ook heel vertrouwd, aan. Het is immers lang geleden dat er honderden studenten over de Drienerlolaan schuifelden en kennismaken met alles wat de UT te bieden heeft.

News

Vrije Universiteit ondertekent als eerste Amnesty-manifest tegen seksueel geweld

De VU Amsterdam heeft als eerste het Amnesty-manifest tegen seksueel geweld onder studenten ondertekend. De universiteit belooft zich in te spannen voor een veiligere studietijd.

News

Amerikaanse hoogleraar trekt studie naar eerlijkheid terug om fake data

De Amerikaanse hoogleraar psychologie en bestseller-auteur Dan Ariely is in opspraak geraakt. Zijn beroemde onderzoek naar eerlijkheid blijkt gebaseerd op vervalste data.

News

GGD: ‘We willen eerstejaars zo goed mogelijk informeren’

Speciale sneltestlocaties of vaccinatiebussen komen er tijdens de Kick-In niet. Wel is de GGD aanwezig tijdens de introductieweek, die morgen van start gaat, om vaccinatievragen van studenten te beantwoorden. De gezondheidsdienst houdt ook eventuele besmettingen nauwgezet in de gaten.

News

OCW gebruikt inderdaad 37 jaar oude data voor budget universiteiten

De financiering van de universiteiten berust deels op gegevens uit 1984, erkent demissionair minister Van Engelshoven in een brief aan de Tweede Kamer. Ze geeft de schuld aan de universiteiten.

News

UT-kantines bijna allemaal weer open

Cateraar Appèl opent op maandag 6 september de meeste kantines weer op de campus. Door personeelsgebrek blijft het Theatercafé nog een maand langer dicht. Inmiddels zijn veel ontslagen personeelsleden weer aangenomen door Appèl, laat Dave Tabois, accountmanager bij Appèl, weten.

News

Troubles with visas for international students

Dozens of international UT students have experienced troubles with acquiring visas for their studies in the Netherlands. Due to Covid-19 outbreaks, embassies in many countries were closed, not allowing students to arrange visas and travel abroad. Especially students from Indonesia were affected by this.

News

80% of international students fully vaccinated

About 80% of foreign students coming to the UT are already fully vaccinated against coronavirus. This information comes from a survey distributed among new University of Twente students.

News

Studenten betalen 6,5 miljoen euro aan ov-boetes

In 2020 kregen meer dan 24 duizend (oud-)studenten een boete omdat ze hun ov-studentenkaart te laat hebben stopgezet. Samen betaalden ze de ov-bedrijven 6,5 miljoen euro.

News

‘Als het op zuipen aankomt, wint ze meestal van ons’

Het is een opvallende verschijning op de Enschedese wegen: de knalrode brandweerauto van het onafhankelijke herendispuut WAZIG. Deze week vieren de studenten het vijftigjarig bestaan van hun ‘DAFne’ met een klein feestje op de campus.

Read more articles