News

Combiteam UT/Saxion eindigt als tweede tijdens alternatieve Bata

Het gecombineerde team van de Radboud Universiteit en de HAN is de winnaar van de alternatieve Batavierenrace. Het Nijmeegse team was over een afstand van 175 kilometer sneller dan het combiteam UT/Saxion en Team TU Delft. In totaal deden 210 teams mee aan de online hardloopwedstrijd, die van donderdag tot en met zaterdag plaatsvond.

News

Geen kritiek op opening hoger onderwijs in Tweede Kamer

Hoewel de ziekenhuizen het zwaar hebben, ging de Tweede Kamer gisteren akkoord met de versoepeling van de coronamaatregelen. De heropening van het hoger onderwijs kwam niet in gevaar.

News

Proctoring: ‘Uitgangspunt is wantrouwen’

Privacygevoeligheid, inherent racisme, geslaagde fraude en studenten die niet naar de wc kunnen. De controverse en zorgen rondom proctoring – software die studenten controleert tijdens het maken van een tentamen – groeien met de opkomst van het middel. Roland van Rijswijk, UT-professor Network Security, heeft ook zijn bezwaren. ‘Dan gaan alle alarmbellen bij mij af.’

  • EN
  • NL
News

Internationale student steeds minder blij in Nederland

Internationale studenten hadden het in Nederland al niet gemakkelijk en dat is er in coronatijd niet beter op geworden, blijkt uit een nieuwe enquête. Ze voelen zich vaker eenzaam en gestrest, hebben geldzorgen en worstelen met online onderwijs.

  • EN
  • NL
News

International students less and less happy in the Netherlands

International students in the Netherlands had already been faced with struggles and the coronavirus situation has not changed things for the better, according to a new survey. They more often feel lonely and stressed, have more money problems and struggle with online education.

News

CuriousU expands with summer school for professionals

UT summer school CuriousU is expanding its offering, with a summer school for professionals. In collaboration with the Professional Learning & Development Centre, CuriousU PRO – as it’s called – will offer five courses to a maximum of sixty participants this summer.

News

10 duizend euro voor communicatie, drie toekenningen UT

Voor hun inspanningen om wetenschap onder de aandacht van buitenstaanders te brengen ontvangen 91 teams van onderzoekers elk tienduizend euro. Dat heeft wetenschapsgenootschap KNAW vandaag bekendgemaakt. Ook UT-teams vallen in de prijzen.

News

Geen ERC Advanced Grant voor UT

Slechts één op de twaalf aanvragers van een prestigieuze advanced grant bij de Europese Onderzoeksraad was in 2020 succesvol. Geen enkele UT’er sleepte de beurs in de wacht. Nederland scoort wel weer goed, met 17 van de 209 beurzen.

News

‘Geef studieschulden door aan BKR’

Bij het kopen van een huis verzwijgen oud-studenten soms hun studieschuld om een hogere hypotheek te krijgen. Maak dat onmogelijk, zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tegen het kabinet. De minister zegt meteen nee.

News

Heropening hoger onderwijs: instellingen zijn naarstig op zoek naar ruimte

Het kabinet heeft groen licht gegeven voor de ‘heropening’ van het hoger onderwijs. Hoorcolleges blijven voorlopig online, maar instellingen doen hun best om kleinschalige bijeenkomsten op de campus snel weer mogelijk te maken.

News

Jessica Zweers van Hanzehogeschool Groningen is docent van het jaar

Jessica Zweers, docent biologie en medisch laboratoriumonderzoek van de Hanzehogeschool Groningen, is uitgeroepen tot docent van het jaar 2021. Ze wint een onderwijsbeurs van 25 duizend euro.

News
Five questions about capacity management at the UT

‘We need to make workload visible’

Due to high perceived workload among staff, the UT is developing new guidelines for capacity management. The roadmap for capacity planning should be ready in 2022 and it should allow ‘the workload to be distributed in a fair and transparent way’.

News

Eerste zeven onderwijsfellows van start

Rector Tom Veldkamp benoemde woensdag de eerste zeven Teaching & Learning Fellows, als onderdeel van een pilot vanuit het 4TU Centre for Engineering Education. De komende twee jaar krijgen de fellows de kans om hun eigen onderwijs met behulp van praktijkgericht onderzoek te verbeteren.

Read more articles