News

Veiligheid wetenschappers wereldwijd onder druk, Dijkgraaf wijst op Nederland

Onderzoeken naar de veiligheid van wetenschappers wijzen veelal dezelfde kant op: het gaat niet goed. Ook in Nederland moet er meer aandacht voor zijn, vindt minister Robbert Dijkgraaf.

News

UT-studenten mikken op wereldrecord bierpong

Beerpong Twente, een club van veertien UT-studenten, wil op zaterdag 8 juni het grootste bierpongtoernooi ter wereld organiseren op de campus van de UT. Dat doel stelde de commissie zichzelf afgelopen week. Initiatiefnemer Ramon Groenewoud: ‘We streven naar 1500 deelnemers.’

News

Minister: tijdelijke huurcontracten helpen studenten juist

Volgens minister Hugo de Jonge mogen Nederlandse studenten juist blij zijn dat ze nog tijdelijke huurcontracten kunnen krijgen. Anders waren internationale studenten in het voordeel, zegt hij in antwoord op kritiek.

News

Hardloopevenement tijdens open dag logistieke puzzel

UT-atletiekvereniging Kronos tekent aanstaande zaterdag voor de organisatie van het Nederlands Studenten Kampioenschap Ekiden. Het hardloopevenement valt samen met de open dagen, wat zorgt voor een logistieke puzzel op de campus.

News

Wij tekenen niet, zeiden vakbonden over jongerenbrief aan informateur

Die brief van jongeren aan de informateur? Die laat veel knelpunten onbesproken, vinden drie jongerenvakbonden. Daarom hebben ze geweigerd hun handtekening te zetten.

News

Politiek gehannes met studierente en expatregeling

Gaat de studierente voor ‘pechstudenten’ omlaag of toch niet? En waar komt het geld dan vandaan: gaan expats werkelijk meer belasting betalen? De politiek is zich aan het bezinnen.

News

Kickboksen voor de eeuwige roem en het goede doel

Wat begon als een – misschien iets te ambitieus – plan van de vorige diescommissie van Audentis, wordt dit jaar alsnog uitgevoerd: een kickboksgala voor de leden van studentenverenigingen Audentis en Taste en roeivereniging Euros. Maandagavond begon het drie maanden durende trainingstraject. Het boksgala vindt plaats op 7 juni.

News

Recordaantal vrouwen gepromoveerd aan universiteiten

Afgelopen studiejaar hebben meer vrouwen dan mannen de doctorstitel gekregen. Nooit eerder was het verschil zo groot: het scheelt 182 promoties. Dat komt vooral door de medische wetenschappen.

News

OM onderzoekt Utrechtse ‘bangalijst’, ouders nemen advocaat in de arm

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of Utrechtse corpsleden strafbaar zijn vanwege het verspreiden van een ‘bangalijst’. Ook de ouders van de slachtoffers overwegen juridische stappen.

News

Italianen betaalden duizenden euro’s aan nepuniversiteit

Zo’n 250 Siciliaanse studenten hebben voor niets gestudeerd. Ze zijn waarschijnlijk opgelicht. De Italiaanse overheid waarschuwt voor nog meer valse diploma’s van andere instellingen.

News

Brief aan informateur: laat jongeren meedenken over regeerakkoord

Jongerenorganisaties willen meepraten aan de formatietafel. Ze maken zich zorgen over onderwijs, huisvesting, financiën, perspectief voor jonge boeren en meer, schrijven ze in een brief aan de informateur. Discriminatie en racisme noemen ze niet.

News

Leden studentencorps Utrecht verspreiden ‘bangalijst’

Enkele leden van het Utrechtsch Studenten Corps hebben een powerpointpresentatie verspreid over het uiterlijk en de seksuele allure van dertig vrouwelijke studenten.

Read more articles