News
UT-alumnus zit in Nationale Denktank

‘Oplossingen bedenken vanuit ondernemende houding’

UT-alumnus Tim Brinkman neemt deel aan de Nationale DenkTank. Vanmiddag presenteert hij, onder andere aan minister Koolmees, acht oplossingen voor het thema ‘problematiek van middengroepen’.

News

Lockdown: don’t come to the UT if not necessary

The Netherlands is in hard lockdown from today until 19 January 2021. For the University of Twente this means: do not come to campus unless absolutely necessary. Buildings will not be closed, but employees and students should stay at home as much as possible.

News

Minister: Universiteit Leiden werft geen vrijwilligers

De Universiteit Leiden werft helemaal geen vrijwilligers om bachelorscripties na te kijken, zegt minister Van Engelshoven. Dat heeft de universiteit zelf tegen haar gezegd, ondanks tweets van de rector waaruit het tegendeel bleek.

  • EN
  • NL
News

Harde lockdown, maar tentamens mogen doorgaan

Universiteiten en hogescholen gaan weer uitsluitend online lesgeven, meldde premier Mark Rutte dinsdagavond in zijn toespraak tot het volk. Maar de tentamens en het praktijkonderwijs mogen op de campus plaatsvinden.

  • EN
  • NL
News

A full lockdown, but exams can still go ahead

Universities and universities of applied sciences will revert to teaching exclusively online again, the Prime Minister Mark Rutte announced during his speech to the nation on Monday evening. But exams and practical lessons can still be held on campus.

News

Vooruitblik op lockdown: wat staat het hoger onderwijs te wachten?

Als de voortekenen niet bedriegen, is er vanaf morgen weer een harde lockdown. Wat betekent dit voor het hoger onderwijs? Misschien wel minder dan je zou verwachten.

News

Onethisch gedrag kost hoogleraar ethiek de kop

Een Utrechtse hoogleraar moest dit najaar vertrekken na klachten over intimidatie en een onveilige werksfeer. Ook een klacht over seksuele intimidatie speelt een rol.

News

Anonieme donateur geeft RUG 35 miljoen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft van een oud-student een bedrag van 35 miljoen euro gekregen. Het is de grootste schenking uit de geschiedenis van deze universiteit.

News

‘Geef onderzoek elk jaar minstens 300 miljoen euro erbij’

Het kabinet moet de uitgaven aan onderzoek en innovatie elk jaar laten groeien met 300 à 380 miljoen euro. Dit geld zou boven op de miljarden uit het aangekondigde Nationaal Groeifonds moeten komen.

News

Loten weer een stapje dichterbij in hoger onderwijs

Straks mogen opleidingen met een numerus fixus naar verwachting weer loten bij de toelating van studenten. De ministerraad is vanmiddag akkoord gegaan met een wetsvoorstel van minister Van Engelshoven.

News

AIVD: Russische spionnen hengelden naar kennis in hoger onderwijs

Twee Russische diplomaten moeten Nederland verlaten wegens spionage op het gebied van kennis en technologie. Ze maakten gebruik van bronnen binnen bedrijven én een instelling in het hoger onderwijs.

News

Vindicat weer uit de gratie

Tot half september mag de omstreden Groningse studentenvereniging Vindicat niet aanwezig zijn bij officiële gelegenheden van de universiteit en hogeschool in de stad.

News

Coronateststraat op campus

De GGD Twente opent een grote coronateststraat op de nieuwe parkeerplaats naast het Horstcomplex (P3). Op z’n vroegst kunnen eind december de eerste mensen getest worden, vanaf volgend jaar moet het ook een vaccinatielocatie worden.

Read more articles