News
Over risicoleiderschap in de moderne (corona)wereld

‘Wie A zegt hoeft niet altijd B te zeggen’

Het boek 'Iedereen risicoleider' van UT-docent Martin van Staveren verschijnt op het juiste moment. De coronacrisis lijkt de ultieme proeve van bekwaamheid voor menig leider. Volgens Van Staveren vraagt onze huidige, onzekere wereld om een nieuw soort roerganger: de risicoleider.

  • EN
  • NL
News

Wetenschappers zetten de schouders eronder in crisistijd

Van promovendi tot hoogleraren, in de coronacrisis zetten wetenschappers alles op alles om te voorkomen dat onderzoek verloren gaat. Of er meer geld komt, is nog steeds niet zeker, maar aan alternatieve oplossingen wordt hard gewerkt.

  • EN
  • NL
News

Researchers rally in time of crisis

From PhD candidates to professors, academics are doing all they can to keep research from going to waste. Though it’s still unclear if additional funds will be forthcoming, work is underway to come up with alternative solutions.

News

Tweede Kamer haalt stokpaardjes van stal

De verkiezingen wierpen gisteravond hun schaduw vooruit in het Tweede Kamerdebat over het hoger onderwijs en onderzoek. Verdienen onderwijsinstellingen boetes of bloemetjes?

News

Hoger onderwijs zwemt niet in het geld

Slechts drie hogescholen en twee kleine universiteiten laten mogelijk te veel geld op de plank liggen, schrijven de ministers van Onderwijs. Dat zijn er heel weinig, en misschien hebben ze nog goede redenen ook.

News

VU-rector wil streefcijfers voor onderzoekers van kleur

Universiteiten moeten meer wetenschappers met een migratieachtergrond werven, vindt rector Vinod Subramaniam van de Vrije Universiteit. Tijdens een KNAW-webinar over antiracisme op universiteiten pleitte hij gisteravond voor nationale streefcijfers.

News

Studenten gaan 72 uur traplopen voor kankerbestrijding

Het campushuis The Royal Pink Palace gaat vanaf 6 juli drie dagen traplopen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De zestien huisgenoten beklimmen 72 uur lang de trap van hun eigen studentenhuis. ‘De donaties overtreffen tot nu toe alle verwachtingen.’

News

Nieuwe waterstofauto, maar geen Eco Marathon

Green Team Twente onthulde zojuist digitaal zijn nieuwe waterstofauto, de Aurora 3. De studenten zijn ervan overtuigd dat deze auto beter is dan haar prijswinnende voorganger, maar kunnen dat vanwege de crisis niet in competitieverband bewijzen.

News

Studenten overtreden coronaregels, hotelschool sluit campus

Meer dan 130 eerstejaarsstudenten van de hotelschool in Maastricht moeten vervroegd hun kamersleutel inleveren. De campus sluit twee weken eerder dan gepland omdat studenten zich ondanks waarschuwingen onvoldoende aan de coronaregels hielden.

News

Basisbeurs terug? ‘Pas op voor beloftes van politici in campagnetijd’

In hun strijd tegen het leenstelsel peilden vakbonden FNV en LSVb de mening van studenten: zijn ze ervoor of ertegen? De uitkomst hebben ze vrijdag aan Tweede Kamerleden gepresenteerd.

News

Election results: new party secures a seat

The results from the university council elections are in. UReka secured five seats, DAS three and new party uTOP will have one seat on the council. The other new party, Genesis, collected too few votes to secure a seat.

News

Voorzitters LSVb en ISO zwaaien af

Hun bestuursjaar verliep anders dan ze hadden verwacht. Door corona kwam alles onder een vergrootglas te liggen, zeggen Alex Tess Rutten van de LSVb en Kees Gillesse van het ISO in een afscheidsinterview. ‘Het herinvoeren van de basisbeurs betekent niet dat je bezuinigt op onderwijs’

News

Fraunhofer verhuist naar Kennispark

Het Fraunhofer Project Center op de UT verhuist in 2021 naar de overkant. Het onderzoeksinstituut neemt zijn intrek in een nieuw te bouwen pand op het Kennispark, waar nu nog het leegstaande Mai-pand staat.

Read more articles