News

Fraunhofer verhuist naar Kennispark

Het Fraunhofer Project Center op de UT verhuist in 2021 naar de overkant. Het onderzoeksinstituut neemt zijn intrek in een nieuw te bouwen pand op het Kennispark, waar nu nog het leegstaande Mai-pand staat.

News

Testen, testen, testen geldt ook voor nieuwe corona-app

Wetenschappers van de UT gaan onderzoeken of de nieuwe corona-app van het ministerie van VWS voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van privacy, ethiek en gebruiksvriendelijkheid. Volgende week starten de eerste tests in het DesignLab.

News

Minister staat achter taalbeleid UT

Minister Van Engelshoven ziet nog steeds geen problemen in de verengelsing van de UT. De Tweede Kamer stelde na het debat in februari schriftelijke vragen. ‘De keuze voor een andere voertaal, moet bewust en afgewogen zijn’, schreef de minister deze week.

News

VVD: keer basisbeursmiljoenen niet zomaar uit

Vanwege de coronacrisis wil minister Van Engelshoven alle instellingen volgend jaar hun deel van de ‘basisbeursmiljoenen’ geven, ook als ze nog geen goede plannen hebben ingediend. De VVD is er fel op tegen.

News

Nieuwe coronaregels: iets leukere introweek voor eerstejaars

Goed nieuws voor de introductieperiodes van universiteiten en hogescholen: gisteravond heeft het kabinet de regels voor evenementen versoepeld. De ‘anderhalve meter’ blijft, maar het ziet er toch iets feestelijker uit.

News

'Investeren in blended learning betaalt zich terug'

In maart ging het UT-onderwijs massaal online, vanaf september wordt het ‘hybride’ of ‘blended’. Voor docenten bij de cursus procestechnologie geen moeilijke omschakeling, vanwege hun ervaringen met blended learning in het pre-coronatijdperk. Projectleider Ben Betlem vertelt over de filosofie en overwegingen voor, tijdens én na de zomervakantie.

News

Coronacrisis: Maastricht reserveert 5 miljoen euro, hoeveel is dat elders?

Met minstens vijf miljoen euro wil de Universiteit Maastricht de zwaarste klappen van de coronacrisis opvangen. Mochten andere universiteiten dit voorbeeld volgen, hoeveel zouden ze dan uitgeven?

  • EN
  • NL
News

Minister wil ‘warme overdracht’ voor doorstromers

Minister Van Engelshoven wil dat instellingen straks extra hun best gaan doen om studenten die door de coronacrisis vertraging hebben opgelopen goed te begeleiden. Ook ziet ze (weer) een belangrijke rol weggelegd voor de medezeggenschap.

  • EN
  • NL
News

Minister wants smooth transition for delayed students

Minister Van Engelshoven expects institutions to make extra efforts to support students who are behind in their studies as a result of the corona crisis. She says participation could play an important role in this process too.

News

Strategic Business Development moet duidelijke rol krijgen

De afdeling Strategic Business Development (SBD) kan aan de slag om een zelfstandige dienst binnen de UT te worden. De Uraad adviseerde gisteren positief over de reorganisatieplannen, maar vroeg het college van bestuur wel om de rol duidelijk neer te zetten.

News

Coronacrisis: oplossing voor postdocs in zicht

Er komt een oplossing voor vertraagde postdocs in de coronacrisis. Dat beloofde de minister zojuist in een debat over het wetenschapsbeleid, waarin ook onderwerpen als de Chinese dreiging en seksuele intimidatie besproken werden.

News

Uraad en CvB in de clinch over Spring Memorandum

De universiteitsraad en het college van bestuur zijn het na twee verhitte discussies nog niet eens over de Spring Memorandum, het meerjarenbeleidsplan van de UT. De partijen willen nu snel fysiek afspreken in kleinere samenstelling, om alsnog tot een akkoord te komen.

News

‘ECIU University is still an experiment’

The University Council has expressed their reservations regarding the plan for the ECIU University. They question how well will the pilot be embedded within faculties and how it will benefit the UT. This matter was discussed during the University Council meeting today.

Read more articles