News

Kamer wil uitvindingen van studenten beter beschermen

Studenten hebben soms ideeën die veel geld kunnen opleveren. Maar wie plukt daar de vruchten van: de studenten zelf of hun universiteit? De Tweede Kamer wil jonge uitvinders beter beschermen.

  • EN
  • NL
News

Noodkreet UT-studente: stop seksuele intimidatie in Enschede

UT-studente psychologie Myrthe van der Houwen is vandaag een petitie gestart om seksuele intimidatie op straat aan de kaak te stellen. ‘Vrouwelijke studenten durven in Enschede niet meer alleen over straat. Dit is voor ons een noodkreet. De gemeente moet actie ondernemen.’

  • EN
  • NL
News

Outcry by UT student: stop sexual harassment in Enschede

UT psychology student Myrthe van der Houwen started a petition today against sexual harassment on the streets of Enschede. 'Female students no longer dare to go out on the streets alone. This is an outcry for help. The municipality must take action now.'

News

Pechstudenten in de wacht tot Prinsjesdag

De studievoucher voor pechstudenten komt echt niet eerder dan gepland. Minister Van Engelshoven wil het op aandringen van de Tweede Kamer bij de volgende begroting nog een keer proberen, maar ze verwacht er niets van.

News

Reizen buiten de lestijden: hoe zit het?

Mogen docenten en studenten straks in de spits reizen? Jawel, maar niet allemaal tegelijk. Een paar vragen en antwoorden over de nieuwe lestijden in het hoger onderwijs – die per 1 augustus misschien wel weer veranderen.

News

UT-studenten maken podcast over hacken

Ooit van 'zoombombing', 'spoofing' en 'zero clicks' gehoord? Drie UT-studenten startten tijdens de coronacrisis een podcast over cybersecurity. ‘Veel mensen zien cybersecurity als iets magisch, iets onbegrijpelijks, terwijl iedereen er mee te maken krijgt.’

News

Ondanks corona toch meer aanmeldingen voor hbo en wo

Nu de aanmelddeadline van 1 juni is verstreken, maken hogescholen en universiteiten de balans op. En die is gunstig: zowel bij het hbo als het wo hebben zich meer studenten aangemeld dan vorig jaar.

News

Tweede Kamer komt flexwerkende studenten tegemoet

Als het aan de Tweede Kamer ligt, komen ook flexwerkende studenten met een inkomen van zo’n 400 euro per maand in aanmerking voor coronasteun. Voor studenten met een eigen bedrijf zit er niets anders op dan te lenen bij DUO.

News

Backpacken, werken… Wie neemt een tussenjaar?

Door de jaren heen nemen steeds meer jongeren een tussenjaar voordat ze gaan studeren. Maar tot een betere studiekeuze lijkt het niet te leiden, staat in een nieuw rapport van de Onderwijsinspectie.

News
massatentamens in Vlaamse congreshallen

Mondkapje op en schrijven maar

Vlaamse studenten doen nu al met honderden tegelijk tentamen op de campus. Instellingen proberen het veilig te houden met grote zalen, plaklint en vele liters handgel.

News

‘This cause is greater than health concerns’

Following the massive Black Lives Matter protests in the United States after the death of George Floyd, there was also a protest in Amsterdam yesterday. Creative Technology student Lefika Otisitswe was among the thousands of protesters at De Dam and shares his story. ‘It was both powerful and empowering. We are tackling the problems we’ve been facing for a long time.’

  • EN
  • NL
News

New party uTOP joins in university council elections

A new party will take part in the university council elections at the end of this month: uTOP. The party focuses on active and entrepreneurial students and wants to stimulate innovation and cooperation between the UT and the industry.

  • EN
  • NL
News

Nieuwe partij uTOP mengt zich in zetelstrijd

Een nieuwe partij doet mee aan de universiteitsraadsverkiezingen eind deze maand: uTOP. De partij richt zich op actieve en ondernemende studenten en wil innovatie en samenwerking tussen de UT en de industrie aanjagen.

News

Studenten stappen naar de rechter om tentamens met webcam

De centrale studentenraad van de Universiteit van Amsterdam spant een kort geding aan tegen de universiteit vanwege het gebruik van surveillancesoftware tijdens online tentamens. De zaak kan voor het hele hoger onderwijs gevolgen hebben.

Read more articles