• EN
  • NL
News

New party uTOP joins in university council elections

A new party will take part in the university council elections at the end of this month: uTOP. The party focuses on active and entrepreneurial students and wants to stimulate innovation and cooperation between the UT and the industry.

  • EN
  • NL
News

Nieuwe partij uTOP mengt zich in zetelstrijd

Een nieuwe partij doet mee aan de universiteitsraadsverkiezingen eind deze maand: uTOP. De partij richt zich op actieve en ondernemende studenten en wil innovatie en samenwerking tussen de UT en de industrie aanjagen.

News

Studenten stappen naar de rechter om tentamens met webcam

De centrale studentenraad van de Universiteit van Amsterdam spant een kort geding aan tegen de universiteit vanwege het gebruik van surveillancesoftware tijdens online tentamens. De zaak kan voor het hele hoger onderwijs gevolgen hebben.

News

‘Mijn hele team heeft huidhonger’

Na bijna drie maanden thuiswerken, maken vijf UT’ers de balans op. Allemaal spreken ze over ‘intensieve weken’, tegelijkertijd wordt het contact met collega’s ‘armoediger’. Bovenal staat men te popelen om terug te keren naar de campus. ‘We kunnen niet wachten.’

News

Bestuur Taste wint online editie Create Tomorrow

Het bestuur van studentenvereniging Taste kwam vrijdagavond als winnaar uit de bus van Create Tomorrow. Ze gaan met een geldprijs van 1000 euro naar huis. Aan de eerste online editie van Create Tomorrow deden ruim 300 studenten mee.

News

Van Hall Larenstein kampioen duurzaamheid, UT in middenmoot

Voor het eerst wint een hogeschool de jaarlijkse prijs voor de ‘duurzaamste’ instelling van het hoger onderwijs: Van Hall Larenstein. De UT eindigt met een twaalfde plek in de middenmoot.

News

Streep door theaterseizoen, wel ruimte voor repetities

Ondanks de aankomende versoepelingen voor de Nederlandse cultuursector per 1 juni, gaan de deuren van de theaterzalen op de UT nog niet open. Wel kunnen cultuurverenigingen vanaf komende maand kleinschalig en buiten repeteren, aldus hoofd Culture & Events Mark Weirath.

News

Jeroen Leijten ontvangt TERMIS EU Award

Jeroen Leijten, UT-onderzoeker in de groep Developmental BioEngineering, is onderscheiden met de Robert Brown Early Career Principal Investigator Award. Hij ontvangt de prijs voor zijn werk aan micromaterialen voor de ontwikkeling van levende weefsels.

News

Minister: coronasteun voor student-zzp’ers niet nodig

Studenten met een eigen bedrijf krijgen geen coronasteun van de overheid. Ze kunnen lenen bij DUO, zei minister Koolmees van Sociale Zaken gisteren in een groot debat met de Tweede Kamer. Wel wil hij flexwerkende studenten misschien tegemoetkomen.

News

The student perspective on online education

About seventy students from the Honours programme shared their views on distance education during and after the corona crisis, in an online plenary session yesterday evening. According to Theresa Höfker, chairwoman of the organizing committee, Honours students are eager to get back to physical education, but open book exams could be a potential gamechanger.

News

Niet tappen maar poetsen

Door de coronacrisis zijn veel studenten hun bijbaan verloren. Om niet in geldnood te komen, melden velen van hen zich aan bij uitzendbureaus. Heel kieskeurig kunnen ze niet meer zijn, want het vacatureaanbod slinkt.

News

Spin-off Tide Microfluidics failliet

De rechtbank van Overijssel verklaarde gisteren UT-spin-off Tide Microfluidics failliet. Het bedrijf maakte sinds 2013 met behulp van nanotechnologie echo’s twintig keer scherper, waardoor een arts sneller en nauwkeuriger een diagnose kan stellen.

News

OCW: 1,4 miljoen voor online onderwijs

Goed online onderwijs op poten zetten: daar kun je subsidie voor krijgen. Het ministerie van Onderwijs stelt 1,4 miljoen euro beschikbaar. De toekenningen kunnen oplopen tot 175 duizend euro.

Read more articles