News

Miljoenensubsidie voor koeling Einsteintelescoop

De UT ontwikkelt samen met de lokale bedrijven Demcon kryoz en Cooll een geavanceerd koelsysteem voor de Einsteintelescoop. Daarvoor krijgt het consortium een subsidie van 2,6 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds.

News

Fixus voor Engelstalige trajecten? Het duurt een jaartje langer, zegt minister

Het gaat zeker nog een jaar langer duren voordat opleidingen de komst van buitenlandse studenten kunnen beperken met een numerus fixus. De haast van de Tweede Kamer verandert daar niets aan, laat minister Robbert Dijkgraaf weten.

  • EN
  • NL
News

Zorgen om dalend activisme, Student Union komt met implementatieplan

Er zijn zorgen over de staat van het studentenactivisme op de UT. Dat vinden zowel de universiteitsraad als rector Tom Veldkamp. De Student Union werkt momenteel aan een ‘implementatieplan’ om het activisme op te krikken.

  • EN
  • NL
News

Concerns about declining activism, Student Union works on plan

There are concerns about the state of student activism at the UT. These concerns are shared by both the University Council and Rector Tom Veldkamp. The Student Union is currently working on an 'implementation plan' to boost activism.

News

Nieuws gemist? Klacht over onderzoek vuurwerkramp & deelname UT/Saxionteam Bata

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Rechtse partijen laten basisbeurs dalen met 164 euro

In september gaat de basisbeurs voor uitwonenden weer omlaag, heeft de Tweede Kamer gisteren besloten. Studenten krijgen dan 302 euro per maand. Dat is 164 euro minder dan nu.

  • EN
  • NL
News

Kamer geeft hoger onderwijs opnieuw het recht om buitenlandse studenten te weren

De Tweede Kamer stemde donderdag in met een speciale numerus fixus voor buitenlandse studenten. Een meerderheid wil niet langer wachten op het wetsvoorstel van demissionair minister Dijkgraaf, waarin diezelfde maatregel staat.

  • EN
  • NL
News

House of Representatives gives higher education right to exclude international students

The House of Representatives voted on Thursday in favour of a special student quota for international students. A majority no longer wants to wait for outgoing Education Minister Robbert Dijkgraaf's bill including the same measure.

  • EN
  • NL
News

Campushuisarts geschorst door tuchtcollege

Een huisarts van de Campus UT Huisartsenpraktijk is begin dit jaar geschorst door het tuchtcollege, omdat hij een patiënt onheus zou hebben bejegend. De huisarts, die al eerder voorwaardelijk werd geschorst, mag zijn functie voorlopig niet meer uitoefenen.

  • EN
  • NL
News

Campus GP suspended by disciplinary committee

At the beginning of this year, a doctor at the Campus UT General Practice was suspended by the disciplinary tribunal for alleged improper treatment of a patient. The general practitioner, who was previously conditionally suspended, is no longer allowed to perform his duties for the time being.

News

Studentpsychologen UT kunnen rol zorg niet overnemen

De UT kan niet eindeloos studentpsychologen blijven aannemen omdat de reguliere zorg vastloopt. Dat was woensdag de boodschap van rector Tom Veldkamp richting de universiteitsraad.

News

‘Iedereen professor’ wint dit jaar twee AcademieKussen

Twee hoogleraren krijgen de jaarlijkse AcademieKus van onderwijsvakbond AOb voor hun strijd tegen hiërarchie aan de universiteit. Het zijn Marie-José van Tol (Groningen) en Kees Storm (Eindhoven).

News

Dijkgraaf: selectie van studenten moet eerlijker

De selectie bij populaire opleidingen kan leiden tot kansenongelijkheid. Universiteiten en hogescholen moeten meer doen om dit te voorkomen, vindt demissionair minister Dijkgraaf. Selectie wordt in de toekomst nog belangrijker, verwacht hij.

News

Europese beurs voor UT-project naar verbetering digitale financiële sector

Een UT-project dat de digitale financiële sector wil verbeteren ontvangt een Marie Skłodowska-Curie-beurs ter waarde van anderhalf miljoen euro. Universitair hoofddocent Jörg Osterrieder (BMS-faculteit) is projectleider van het Europese samenwerkingsproject.

News

Dijkgraaf gaat ScienceGuide niet redden

'Momenteel zie ik geen aanleiding om in overleg te treden over het voortbestaan van ScienceGuide', schrijft demissionair minister Robbert Dijkgraaf over de nieuwssite die dreigt te stoppen.

Read more articles