News

Best leuk, een online open dag

Door de coronacrisis kunnen nieuwsgierige studiekiezers niet naar de campus komen. Hogescholen en universiteiten zijn aangewezen op digitale alternatieven, zoals een online open dag.

News

Centraal examen afgeblazen

De centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs gaan niet door, heeft minister Slob zojuist bekendgemaakt. De leerlingen krijgen een diploma op grond van het schoolexamen.

News

Batavierenrace afgelast: ‘Een ontzettend leeg gevoel’

De nieuwe maatregelen van de overheid in de strijd tegen het coronavirus maken het onoverkomelijk: er gaat een streep door de 48ste Batavierenrace. Het is een hard gelag voor de Batavierencommissie, vertelt voorzitter Erkan Mercimek. ‘We zagen de bui al een paar weken hangen.’

News

Eerste digitale promotie ‘respectvol en heel bijzonder’

Een unicum voor pedel Wim Koehorst, afgelopen vrijdag. Vanwege de coronacrisis begeleidde hij de eerste, volledig digitale promotie. Nobuhle Majozi van de faculteit ITC verdedigde succesvol haar proefschrift. ‘Dit was heel bijzonder om mee te maken’, aldus Koehorst.

News

Hoger onderwijs tot 1 juni op afstand?

Gezien de coronacrisis heeft het kabinet gisteren alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Maar voor het onderwijs hielden de ministers een slag om de arm.

News

Vergeet de studenten niet, zeggen politieke jongeren

De jongerenorganisaties van CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA willen meer steun voor studenten in de coronacrisis. Kijk in elk geval goed naar hun schulden als de crisis voorbij is, vragen ze.

News

‘Universiteiten schenden afspraken over bindend studieadvies’

De universiteiten houden zich niet aan de gezamenlijke afspraken over het bindend studieadvies, vindt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De Socialistische Partij wil opheldering van de minister.

News

Liveblog: Coronavirus (week 13)

In this liveblog, we will share the latest updates with you regarding the coronavirus and measures both the UT and its community are taking.

News

‘Pechstudenten’ krijgen hun 2.000 euro niet zomaar

Het kabinet gaat niet op stel en sprong tweeduizend euro weggeven aan de eerste lichtingen studenten zonder basisbeurs. Het kost in totaal 83 miljoen euro extra, zegt minister Van Engelshoven, en er zijn nog meer sectoren die geld willen.

News

Liveblog: Coronavirus

In this liveblog, we will share the latest updates with you regarding the coronavirus and measures both the UT and its community are taking.

News
Coronacrisis dwingt studententeams tot improviseren

Soldeerbouten mee naar huis

De Shell Eco Marathon gaat niet door. Een flinke domper voor titelverdediger Green Team Twente. Voor andere studententeams vallen de gevolgen van de coronacrisis vooralsnog mee. Of ze zitten nog in de wacht. Eén gemene deler hebben ze allemaal: het is een tijd van flink improviseren.

News

‘Laten we alle thuiscolleges van docenten verzamelen’

Maken docenten nu filmpjes voor hun studenten? Als ze die thuiscolleges online zetten, dan hebben anderen er ook iets aan. Met die gedachte is een YouTube-kanaal opgericht: Quarantaine Colleges.

Read more articles