News

Analyse: bindend studieadvies verandert helemaal niet

Het lijkt een belangrijk besluit: vanwege de coronacrisis krijgen studenten uitstel van het bindend studieadvies. Maar dat is eigenlijk geen nieuws.

News

Coronacrisis: uitstel bsa en extra lenen

Eerstejaarsstudenten krijgen uitstel van het bindend studieadvies, als ze door de coronacrisis te weinig punten hebben behaald. Ook mogen ze extra lenen bij DUO om hun rekeningen te kunnen betalen.

News

Hoe nu verder met de tentamens?

Door de coronacrisis hebben universiteiten en hogescholen het online onderwijs massaal omarmd. Maar wat te doen met digitale toetsing? Een kant-en-klare oplossing is er niet.

News
Studeren in de Spiegel

‘Thuis kan ik me niet concentreren’

De Spiegel is momenteel het enige gebouw dat nog open is op de campus. Speciaal voor studenten die thuis – om welke reden dan ook – niet kunnen studeren, zijn een aantal studieplekken ingericht rondom de collegezalen. Hoe vergaat het ze daar?

News

‘Steunmaatregelen moeten ook gelden voor student met bijbaan’

De Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United roepen werkgevers op om ook jongeren met onzekere contracten te laten profiteren van het noodfonds voor de coronacrisis.

News

Advies aan UT’ers in buitenland: kom naar huis

Door de coronacrisis is het voor 160 UT-studenten en 30 medewerkers die in het buitenland verblijven noodzaak om zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland. Met de meesten staat de universiteit in contact, bij een kleine groep is dat nog niet gelukt, laat woordvoerder Laurens van der Velde weten.

News

Leiden en Maastricht schrappen fysiek onderwijs tot de zomer

De Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht schrappen al het fysieke onderwijs voor de rest van dit studiejaar. Ook andere universiteiten en hogescholen houden daar rekening mee.

News

Soms toch studeren op de campus, maar niet te dicht op elkaar

Niet alle studenten hebben de gelegenheid om thuis te werken. Sommige universiteiten en hogescholen stellen daarom tijdens de coronacrisis toch een beperkt aantal studieplekken beschikbaar. Op de UT kunnen studenten terecht in de Spiegel.

  • EN
  • NL
News
LISA-directeur Jan-Laurens Lasonder over digitale maatregelen

‘Volgende week wordt het spannend’

Alle hens aan dek deze dagen voor ICT-dienst LISA. Praktisch iedere UT’er werkt vanuit huis, docenten bereiden zich deze week voor op online onderwijs en cybercriminelen rammelen aan de poort. LISA-directeur Jan-Laurens Lasonder voorziet vooral problemen bij digitaal tentamens afnemen. ‘Zowel voor ons, landelijk als internationaal geldt: een goede oplossing is er nog niet.’

  • EN
  • NL
News
LISA director Jan-Laurens Lasonder on digital measures

‘Next week will be tense’

All hands on deck these days for ICT department LISA. Practically every UT employee works from home, teachers are preparing for online education, cyber criminals are rattling at the gate. LISA director Jan-Laurens Lasonder now mainly foresees problems with taking digital exams. ‘What applies to us, also applies nationally and internationally: there is no good solution for that yet.’

News

UT-mondkapjes voor Twentse zorg

Een inzamelingsactie vanuit het TechMed Centre leverde vandaag 25 dozen op met mondkapjes, handschoenen, beschermende pakken en ontsmettingsmiddelen. De spullen zijn inmiddels afgeleverd bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede.

News

Zorgen om studenten in het buitenland

D66 vraagt aandacht voor Nederlandse studenten in het verre buitenland. Hoe komen ze thuis, wil de partij weten. En hoe zit het met hun studievertraging: worden ze daarvoor gecompenseerd?

News

Coronacrisis: honderden studenten schieten te hulp

Veel studenten willen hun steentje bijdragen aan het indammen van de coronacrisis. Ze reageren op vacatures voor extra personeel, passen op kinderen van zorgverleners of bellen met eenzame ouderen.

Read more articles