News

Corona: allerlei petities om hoger onderwijs te sluiten

In Maastricht en Amsterdam gaan petities van studenten rond om de universiteit voorlopig te sluiten in verband met het Covid-19-virus. Ze zijn al een paar duizend keer ondertekend. Ook elders duiken petities op.

News

De eerste Keuzegids zonder ranglijsten

In de nieuwe Keuzegids Masters staan voor het eerst geen rankings. Niet van de opleidingen en dus ook niet van de universiteiten en hogescholen die deze masters aanbieden.

News

Driehonderd topwetenschappers: ‘Geef meer geld aan vrij onderzoek’

Het evenwicht in de wetenschapsfinanciering is zoek, stellen ruim driehonderd wetenschappers. Net als de commissie-Weckhuysen vinden zij dat er nu te weinig geld gaat naar vrij onderzoek.

News

Open Days expect 6000 visitors

Despite the coronavirus outbreak across Europe, the Open Days at the UT will go on as planned this week. There has been no decrease in registrations compared to previous years. About 6000 visitors have signed up for the event so far.

  • EN
  • NL
News

Massaal thuiswerken: technisch gaat het wel lukken

Mochten docenten en onderzoekers massaal gaan thuiswerken vanwege het coronavirus, dan zal dat niet tot grote technische problemen leiden, verwacht SURF, de ict-organisatie voor het onderwijs. Alleen even de capaciteit opschroeven.

  • EN
  • NL
News

Working from home en masse: technically feasible

If the majority of lecturers and researchers start working from home because of the coronavirus, this will not lead to any major technical problems, says SURF, the ICT organisation for education in the Netherlands. It would simply require a quick increase in capacity.

News

Studievertraging, afgelaste congressen, wie gaat dat betalen?

Het coronavirus grijpt nog altijd om zich heen. Het hoger onderwijs begint de gevolgen te vrezen. Wie draait er voor de kosten op als studenten massaal studievertraging oplopen?

News

Wéér een nieuwe samenwerking in hoger onderwijs?

Steeds meer universiteiten en hogescholen slaan de handen ineen op het gebied van onderwijs en onderzoek, tot grote vreugde van de minister. Concurrentie wordt een vies woord, maar de strijd om geld gaat door.

  • EN
  • NL
News
Beleggingsclub Duitenberg over coronastress

‘Ik kan alvast beloven: wij maken ze rijk’

De beurzen toonden begin deze week bloedrode cijfers door het oprukkende coronavirus en de extreem lage olieprijs. Ook de portefeuille van Duitenberg, de beleggingsstudieclub van de UT, werd flink aangevreten. Wat denken zij: is er een nieuwe crisis in de maak, of is dit juist het moment om te kopen? Voorzitter Karol Fels, student international business administration, geeft zijn analyse.

  • EN
  • NL
News
Study investment club Duitenberg about corona stress

‘We will make them rich, that I can promise’

The coronavirus mixed with falling oil prices sent stocks plunging at the beginning of this week. The portfolio of Duitenberg, the investment study club of the UT, was also severely affected. What do they think: is there a new crisis in the making, or is this the time to buy? Chairman and student international business administration, Karol Fels, gives his analysis.

News

Create Tomorrow en UT Challenge één evenement

De UT Challenge en Create Tomorrow smelten samen tot een tweedaags evenement op 23 en 24 april, wegens overlap in de programmering voor studenten en ondernemers. De ‘Entrepreneurial Day’, die de UT sinds enkele jaren in juni hield, komt te vervallen.

News

Wetenschappers gaan protesteren voor klimaat

Op vrijdag 3 april gaan scholieren weer staken voor het klimaat. Die kinderen hebben volkomen gelijk, zeggen bezorgde wetenschappers. Daarom gaan ook zij de straat op.

News

Ook op de UT geen handen schudden

De UT gaat mee in de gisteravond aangekondigde overheidsmaatregel: voorlopig geen handen meer schudden. Omdat het coronavirus dichterbij komt, kijkt het crisisteam nu nadrukkelijker naar scenario’s waarin het virus de campus bereikt.

News

Rijk gaat met ict-opleidingen in zee

Jaarlijks gaan honderden ict-studenten van hogescholen en universiteiten kennismaken met het werkterrein van de Rijksoverheid. Het doel: beter onderwijs én meer belangstelling voor een baan als ambtenaar.

Read more articles