News

‘Cyberveiligheid is geen rocket science’

Waarom moeten studenten hun privacy op het spel zetten in Whatsapp-groepen of Google-documenten? Pik het niet langer, zegt internetpionier en privacy-activist Marleen Stikker. ‘Je mag als student of docent best een lastige klant zijn.’

  • EN
  • NL
News

Minder snelle toename van internationale studenten

Er komen steeds meer buitenlandse studenten naar de Nederlandse universiteiten, maar de groei is dit jaar niet zo extreem. Bij de masteropleidingen is de instroom van internationals zelfs vrijwel gelijk gebleven.

  • EN
  • NL
News

Growth of international student cohort slows

The number of international students coming to study at Dutch universities is still rising, but this year has seen only moderate growth. International enrollment on master’s degree programmes has remained at almost exactly the same level.

News

DUO wordt vriendelijker, zegt vertrekkend topman

Vroeger was DUO harder dan nu, meent vertrekkend topman Hans Schutte. Na jarenlange bezuinigingen is er volgens hem weer ruimte gekomen voor klantvriendelijke ideeën.

  • EN
  • NL
News
Van Engelshoven antwoordt op Kamervragen

Minister verbiedt Engels op UT niet

Minister Van Engelshoven gaat de UT niet verbieden om het Engels als voertaal te hanteren. Alleen de rechter zou dat kunnen doen, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

  • EN
  • NL
News

The Minister will not forbid English at the UT

Minister Van Engelshoven will not bar the University of Twente from adopting English as its working language. She informed the House of Representatives that only a court could do this.

News

Drie hogescholen verbieden reizen naar China

Nu het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn reisadvies heeft aangescherpt, krijgen ook studenten en docenten de boodschap om niet naar China reizen voor studie of werk. Drie hogescholen hebben inmiddels een uitreisverbod ingesteld.

News

Nieuwe bachelorstudenten: 39 procent is internationaal

De UT verwelkomde afgelopen collegejaar veertien procent meer bachelorstudenten dan vorig collegejaar. In totaal kwam 39 procent van de bachelors uit het buitenland. Dat blijkt uit de jongste managementrapportage.

News

Plans for a ‘casual’ Hogekamp association

Together with two other students, Psychology master’s student Wouter Waanders (22) is setting up a board for a future Hogekamp association. According to him, already 300 of the Camelot tenants are interested in joining this association.

News

Brexit: hoe nu verder met onderwijs en onderzoek?

Vandaag is het dan zo ver: het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie. Voor studenten en wetenschappers verandert er dit jaar nog niets. ‘Maar daarna ligt werkelijk alles open.’

News
GNSK deze zomer op campus

‘Sporten op topniveau met studentikoze gezelligheid’

Noem het GNSK de Olympische Spelen voor studentsporters en je overdrijft niets. Deze zomer komen vijftienhonderd sporters naar de Twentse campus waar ze met elkaar de strijd aangaan op liefst negentien verschillende disciplines. Hoog tijd voor een gesprek met de organisatie.

News

KNAW-commissie: ‘Een pacman eet het geld voor vrije wetenschap op’

Zelfs de meest gerenommeerde wetenschappers moeten alsmaar vechten voor hun geld en er is steeds minder ruimte voor vrij onderzoek. Het evenwicht is zoek, stelt een commissie van wetenschapsgenootschap KNAW.

News

Hoe denkt het hoger onderwijs over instellingsaccreditatie?

De universiteiten krijgen het nog moeilijk om hun tegenstanders te overtuigen van instellingsaccreditatie. Vooral de studenten hebben grote bezwaren.

News

Coronavirus: hogescholen en universiteiten houden het hoofd koel

Het coronavirus houdt de gemoederen bezig, maar Nederlandse hogescholen en universiteiten maken zich vooralsnog weinig zorgen. ‘We raden iedereen aan om naar de dokter te gaan als ze zich niet lekker voelen.’

Read more articles