News

Geen afvinklijstjes, maar wat dan wel?

Het systeem van waarderen van wetenschappers gaat op de schop. Weg van de eenzijdige focus op onderzoeksprestaties en meer aandacht voor andere taken, zoals lesgeven. Klinkt mooi, maar hoe doe je dat?

News

Twentse Thestrals winnen opnieuw NK

UT-zwerkbalvereniging Twentse Thestrals werd afgelopen zondag voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen. Naast het nationale kampioenschap, wonnen de studenten ook een ticket naar het Europees kampioenschap, komend voorjaar in het Italiaanse Brescia.

  • EN
  • NL
News

Tropische faraomier rukt op in campuswoningen

De campusappartementen in Sky en Box en een klein deel van de woningen aan de Witbreuksweg, kampen met een ongewenste indringer: de faraomier. Woningcorporatie De Veste is een grootschalige bestrijdingsactie gestart tegen de mierenplaag.

  • EN
  • NL
News

Tropical pharaoh ant infests student houses

The campus apartments in Sky and Box and a few of the residences on the Witbreuksweg are struggling with an unwanted intruder: the pharaoh ant. Housing corporation De Veste has launched a large-scale extermination campaign to control the ant plague.

News

Prijs voor Bas Denters als beste begeleider

De Nederlands-Vlaamse Onderzoeksschool voor Bestuurskunde en Politicologie (NIG) riep onlangs UT-hoogleraar Bas Denters uit tot ‘Best Supervisor’ van 2019. Denters kreeg daarmee voor de tweede keer in zijn leven deze prijs als beste promotiebegeleider binnen zijn vakgebied.

News

Komt er echt 4,9 miljard euro voor innovatie?

Uit een wirwar van halve toezeggingen en resultaten uit het verleden rolt opeens een hoog bedrag: overheid en bedrijfsleven gaan 4,9 miljard besteden aan kennis en innovatie. Hebben we soms iets gemist op Prinsjesdag?

News

Health verstevigt organisatie

Het health-domein op de UT verstevigt zijn organisatie op het gebied van onderwijs. Katja Haijkens is nu opleidingsdirecteur van de bachelor en master biomedische technologie. Govert Verhoog en Heleen Miedema zijn dit bij respectievelijk gezondheidswetenschappen en technische geneeskunde.

News

Instellingen halen studenten terug uit Hong Kong

De spanningen in Hong Kong lopen steeds hoger op. Meerdere Nederlandse universiteiten en ten minste één hogeschool adviseren hun studenten terug te keren naar huis.

News

Psychische problemen onder studenten nemen niet toe

De ene na de andere organisatie luidt de noodklok over toegenomen studentenstress. ‘Een onterecht beeld, dat alsmaar voort dendert’, stelt de Tilburgse gezondheidspsycholoog Peter van der Velden.

News
Wie maakt het nieuwe Torentje van Drienerlo?

Gezocht: kunstenaar voor beeldbepalende campuscreatie

De UT schrijft een prijsvraag uit voor een ‘beeldbepalend kunstwerk’ ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de universiteit in 2021. De nieuwe creatie komt op een, nader te bepalen, prominente plek en er is een ‘serieus budget’ beschikbaar voor het ontwerp.

News

New student team to help epilepsy patients

The UT is starting a new student team dedicated to biosensing. The team will participate in the annual SensUs competition which challenges students from all over the world to make biosensors for real-life applications. For its 2020 edition, the students need to develop a biosensor to help epilepsy patients.

News

Studentenorganisatie doet RIVM-onderzoek dunnetjes over

Het Interstedelijk Studenten Overleg luidt de noodklok over studentenstress. Het veegde eerder onderzoek bij elkaar en maakt daaruit op dat de geestelijke nood snel moet worden aangepakt. Maar zijn de gepresenteerde cijfers wel betrouwbaar?

News

Ariana Need nieuwe decaan TGS

Sociologie-hoogleraar Ariana Need wordt per 1 januari 2020 decaan van de Twente Graduate School. Ze komt daarbij, naast de huidige directeur Paul van Dijk, aan het hoofd te staan van TGS.

Read more articles